Superski Dolomiti koji obuhvataju sam sever Italije je naziv za jedno od najvećih skijaških područja Evrope sa 1.220 km ski staza i sa 460 ski liftova u 45 skijaških centara

U sastav je uključeno 12 regija: Cortina d'Ampezzo, Kronplatz, Alta Badia, Val Gardena, Val di Fassa, Arabba / Marmolada, Alta Pusteria, Val di Fiemme, San Martino di Castrozza, Valle Isarco, Tre Valli i Civetta za koje važi jedinstvena ski karta.

Skijaško područje koje nazivaju i vratima Dolomita nalazi se na nadmorskoj visini 952 – 2.489 m.

Carano je malo, tipično alpsko mesto, sa kojeg se pruža predivan pogled na Dolinu Val di Fiemme, 3 km je udaljeno od mesta Cavalese. Samo mesto nema gondolu, ali je do većih centara: Predazzo, Tesero i Cavalese organizovan prevoz.

Smešten u centru doline Cavalese predstavlja glavno turističko mesto ove regije. Bogato je restoranima, barovima, noćnim klubovima i prodavnicama. Povezanost sa skijalištem Alpe Cermis čini ga idealnim kako za početnike tako i za najiskusnije skijaše.

Predazzo je gradić smešten u srcu Dolomita između Val di Fiemme i Val di Fassa. Najlepša lokacija, veliki izbor večernje zabave kao i povezanost sa skijalištima Latemar i Alpe Lusia čine ga jednim od najpopularnijih skijališta ove regije.

Program i cene

Hoteli

App Le Plejadi 3* Lepo i moderno opremljeni apartmani se nalaze u mirnom delu Cavalesea, 50 m su udaljeni od prve stanice ski bus-a koji vozi do žičare ... (više)
App Vacanze Veronza 3* Najveći i najkompleksniji turistički kompleks u ovoj dolini, smešten je uz živopisno mesto Carano. Sastoji se od hotela i apartmanskog naselja. Stanica ski bus-a koji vozi do gondole u Cavaleseu udaljena je 50 m od hotela ... (više)
Bellamonte 4* Hotel Bellamonte nalazi se 5km od Predazza, stanica ski busa nalazi se na 100 m od objekta, najbliže skijalište udaljeno je 3 km ... (više)
Bellaria 3* Smešten u centru Predazza, a do prve žičare, od koje je udaljen 900 m, organizovan je prevoz ski bus-om ... (više)