Daleka Putovanja | ODEON WORLD TRAVEL

ETIOPIJA  /  CENOVNICI (Programi i cene)

U ponudi su trenutno individualni programi. Za dodatne informacije kontaktirajte agenciju.

Hoteli

Etiopija hoteli prema programu putovanja 3*

Etiopija
(više)

U Etiopiju treba otići da bi se upoznala njena velika istorija i duboka duhovnost

Etiopija, najstarija kraljevina Afrike, kolevka ljudskog roda, hriščanstva i kafe, koja zauzima veliki deo roga „crnog kontinenta“, još uvek je zadubljena u molitve i zagledana u večnost.

Zemlja je koja robuje mnogim stereotipima vezanim za glad, sirotinju, trvenja između muslimana i hrišćana, nedostatak bezbednosti i higijene i zato se često postavlja pitanje zašto treba tamo putovati. Odgovor je lagan, kao povetarac sa njenih visoravni i nalazi se u prestonici - Adis Abebi, u svakoj od crkava klesanih u stenama Lalibele, na polju stela Aksuma ili pored vodopada Plavog Nila, u nekom od dvadesetak manastira na jezeru Tana ili u kompleksu „afričkog Kamelota“ u Gondaru.

Etiopija je ishodište ljudskog porekla, njegova fizička i duhovna početna stepenica, prepuna kulturnih i istorijskih znamenitosti i prirodnih lepota.

Ovo je putovanje severnim delovima zemlje, od Lusi i Selama u muzeju Adis Abebe, preko šarenih ikona, knjiga i freski u crkvama i manastirima, drevnim i srednjovekovnim kompleksima palata i dvoraca, do divlje lepote prirode, toplog osmeha i otvorenog srca domaćina ...

U Etiopiju treba otići da bi se upoznala njena velika istorija i duboka duhovnost, a zatim možda još jednom, na jug, da bi se videlo i njeno plemensko, prirodno lice, nedirnuto pečatom savremene civilizacije. Ovo je pravo putovanje za iskusne ljubitelje Starog sveta.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5974 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel