Daleka Putovanja | ODEON WORLD TRAVEL

JORDAN  /  CENOVNICI (Programi i cene)

U ponudi su trenutno individualni programi. Za dodatne informacije kontaktirajte agenciju.

Hoteli

Hoteli Jordan 3*


(više)
Toledo 3*


Hotel je udaljen 40 km od amanskog aerodroma "Queen Alia Int’l Airport” i nalazi se u mirnom delu grada u centralnoj zoni Amana. Za samo 20-ak minuta hoda se može doći do starog istorijskog centra, gde se nalazi Rimski teatar, dok je na suprotnoj strani novi centar grada sa poznatim šoping molom “Maxim”, restoranima i kafeima. (više)

Jordan je danas zemlja velikih kontrasta, spoj kultura starih hiljadama godina, islamske tradicije ali i modernih vrednosti

Graniči se na severu sa Sirijom, na severoistoku sa Irakom. Izlazi na Mrtvo more (najniža kopnena tačka na planeti – 450 m ispod nivoa svetskog mora), na kom deli granicu sa Izraelsko/Palestinskom upravom, dok se na obali Crvenog mora graniči sa Saudijskom Arabijom, Izraelsko/Palestinskom upravom i Egiptom.

Glavni grad je Aman, koji prema poslednjim podacima broji više od 4 miliona stanovnika i predstavlja jednu od istorijskih, kulturnih, ekonomskih i političkih prestonica Bliskog istoka koja se razvija velikom brzinom.

Tokom različitih istorijskih epoha pre i tokom nove ere, na prostoru današnjeg Jordana, nalazila su se drevna carstva Bliskog istoka: Kraljevina Edom, carstva Moab i Amon, Kraljevina Izrael i Kraljevina Amelačana. Prostor je hiljadama godina unazad bio i pod kontrolom velikih carstava Akadiana, Hetita, srednje Asirije, drevnog Egipta i Rima. Upravo iz perioda rimskog carstva, potiče i Petra – prestonica drevnog arapskog kraljevstva Nabatejaca.

Ceo grad je uklesan u stenama, duboko skriven u pustinjskim klancima, zahvaljujući čemu je bio neosvojiv. Zapadnom svetu otkriven je tek 1812.godine, nakon što ga je pronašao švajcarski istraživač Johan Ludvig Burhardt. Nalazi se na UNESCO-voj listi svetske baštine i jedan je od lokaliteta koji privlači najviše pažnje turista u ovom delu sveta.

Jordan je danas zemlja velikih kontrasta, spoj kultura starih hiljadama godina, islamske tradicije ali i modernih vrednosti, gradova sa širokim bulevarima, luksuznim hotelima, trgovačkim centrima. Jedinstvna i uzbudljiva destinacija, koja osim važnih istorijskih lokaliteta, mirisa orijenta i toplog gostoprimstva, nudi i odmor u brojnim luksuznim hotelskim kompleksima u Akabi (Aqaba) – jedinom lučkom gradu Jordana, koji zauzima sve važnije mesto na turističkoj mapi Crvenog mora.
LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.4494 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel