Daleka Putovanja | ODEON WORLD TRAVEL

MAROKO  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Ako u modernom svetu postoji zemlja iz Šeherezadinih bajki, to je svakako Maroko

Kraljevina Maroko leži na severozapadu afričkog kontinenta, u regiji poznatoj kao Magreb, na obalama Atlantskog okeana i Sredozemnog mora. Graniči se na severu sa španskim enklavama Ceuta i Melilla, na istoku i jugoistoku sa Alžirom, a na jugu sa teritorijom Zapadne Sahare, koja je trenutno pod marokanskom kontrolom.

Maroko je 1956. godine postao nezavisna monarhija, a godinu dana kasnije sultan Mohamed proglasio se kraljem.

Ovo je zemlja bogate istorije, odakle su islamske vojske krenule u osvajanje Iberijskog poluostrva, gde su se drevni berberski narodi pomešali sa arapskim i francuskim doseljenicima, gde su carski gradovi Fes, Meknes, Marakeš i Rabat, različitih boja i arhitekture, kao i njihovi stanovnici, različitih boja i karakteristika kao i čitava zemlja, prepuna divnih prizora i očaravajućih priča.

Ako u modernom svetu postoji zemlja iz Šeherezadinih bajki, to je svakako Maroko. Najveći grad Kazablanka kao i Tanger na severu, takođe magično privlače pažnju mnogobrojnih turista koji posećuju ovu zemlju tokom čitave godine. Ovo je putovanje u zemlju iz bajki, koja će očarati svakog posetioca, bez izuzetka.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.6213 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel