Daleka Putovanja | ODEON WORLD TRAVEL

MAURICIJUS  /  CENOVNICI (Programi i cene)

U ponudi su trenutno individualni programi. Za dodatne informacije kontaktirajte agenciju.

Stanovništvo i tradicija Mauricijusa je interesantan spoj kineskog, indijskog, arapskog, afričkog, francuskobritanskog i šireg evropskog uticaja

Republika Mauricijus je ostrvska država u jugozapadnom delu Indijskog Okeana, 900 km istočno od velikog suseda, ostrva Madagaskar, a 3.000 km daleko od afričke obale.

Glavni i najveći grad je Port Luis.

Mauricijus su otkrili Portugalaci u XVI veku, a nešto kasnije, kao holandsku koloniju naseljavaju je trgovci, farmeri i robovi i radnici koji su pristigli sa njima, kao i umetnici.

Mauricijus je dobio ime po holandskom princu Morisu od Nasaua, ili prema crnoputom svecu San Moris, koji je bio zaštitinik ostrva. Osim Holanđana, koji su u narednim vekovima istrebljeni sa ostrva kao i ptica Dodo, čiju su kompletnu populaciju upravo oni pojeli, ostrvom su zavladali Francuzi, a kasnije Englezi.

Stanovništvo i tradicija Mauricijusa je interesantan spoj kineskog, indijskog, arapskog, afričkog, francuskobritanskog i šireg evropskog uticaja, što rezultira sasvim izuzetnom i raznovrsnom kuhinjom, šarenilom arhitektonskih stilova i ljudi koji tamo žive.

Koralni greben, koji okružuje veći deo ostrva, sa tirkiznim morem koje ga okružuje i koje ponekad iznedri zadivljujuće talase, peščane plaže dužine 330 km, brojne lagune i tajnovite uvale, mistične pećine, vulkan čija je unutrašnjost kratera pošumljena, bujna tropska vegetacija, veličanstven vodopad Aleksandra, ogromna botanička bašta, čine Mauricijus jednim od najzabavnijih „Vanila ostrva" smeštenih u tropskom pojasu.

Bogatstvo prirodnih lepota i prijatna klima čine Mauricijus idealnim mestom za romantično putovanje, porodični odmor, zaljubljenike u sportove na vodi i golfere, kao i one koji bi nakratko želeli da pobegnu od stresa sopstvenih života.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5974 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel