Daleka Putovanja | ODEON WORLD TRAVEL

UJEDINJENI ARAPSKI EMIRATI  /  CENOVNICI (Programi i cene)

U ponudi su trenutno individualni programi. Za dodatne informacije kontaktirajte agenciju.

Hoteli

Admiral Plaza 3*

Dubai (Dubai)
(više)
Al Hamra Residence Ras al Khaimah 4*

Ras Al Khaimah (Ras Al Khaimah)
(više)
Amwaj Rotana Jumeirah Beach 5*

Dubai (Dubai)
(više)
Anantara Dubai The Palm Resort & Spa 5*

Dubai (Dubai)
(više)
Arabian Park 3*

Dubai (Dubai)
(više)
Atlantis The Palm 5*

Dubai (Dubai)
(više)
Auris Plaza Hotel 5*

Dubai (Dubai)
Ovaj gradski hotel se nalazi u novom delu Dubaia, regiji Al Barsha. Od čuvenog centra Mall of Emirates je udaljen nekoliko minuta peške a do Dubai Mall-a i Jumeirah Beach parka (gradske plaže) vozi hotelski shuttle bus jednom u toku dana. (više)
Byblos 4*

Dubai (Dubai)
(više)
Cassels Al Barsha 4*

Dubai (Dubai)
Ovaj gradski hotel se nalazi u oblasti Al Barsha, nedaleko od najvećih shopping centara. Međunarodni aerodrom je udaljen 30 km, a na svega 12 km od hotela je i poznata Jumeirah plaža. (više)
City Max Bur Dubai 3*

Dubai (Dubai)
Nalazi se u novom delu Dubaija – Bur Dubai. Od aerodroma je udaljen 12 km, a od najvećeg shopping mola Dubai Mall, nešto vise od 7 km. (više)
Claridge 3*

Dubai (Dubai)
Hotel se nalazi u Deiri, u blizini shopping centra Al Ghuraira kao i čuvenih tradicionalnih sukova. (više)
Crown Plaza Sheikh Zayed Road 5*

Dubai (Dubai)
(više)
Doublethree By Hilton 4*

Dubai (Dubai)
Hotel ima izuzetnu lokaciju, nalazi se na pešačkoj udaljenosti centra Mall Of Emirates, u atraktivnom delu grada poznatom kao Al Barsha. Od aerodrome je udaljen oko 33 km. (više)
Doubletree by Hilton Al Khaimah 4*

Ras Al Khaimah (Ras Al Khaimah)
(više)
Emirates Grand 4*

Dubai (Dubai)
(više)
Fairmont the Palm 5*

Dubai (Dubai)
Ovaj raskošni hotel smešten je na 5 minuta hoda do mora. Nalazi se na čuvenoj Palm Jumeirah, velikom veštačkom ostrvu blizu plaže Jumeira. Dubai Mall je udaljen oko pola sata vožnje, a Emirates Golf Clubje na 10 minuta kolima. Dubai International Airport je 35 kilometara daleko. (više)
Four Seasons Resort Jumeirah Beach 5*

Dubai
(više)
Fujairah Rotana Resort & Spa 5*

Fujairah (Fujairah)
(više)
Grand Hyatt 5*

Dubai (Dubai)
(više)
Habtoor Grand Autograph Collections 5*

Dubai (Dubai)
Hotel se nalazi na najlepšem delu čuvene Jumeirah plaže,Dubai Marine. Mall of the Emirates, udaljen je 10, a Dubai International Airport 30 minuta vožnje. (više)
Hawthorn Suites by Wyndham 4*

Dubai (Dubai)
Hotel se nalazi 200 m od plaže JBR, na samom šetalištu The Walk i 100 m od stanice tramvaja koji saobraća od JBR-a do regije Jebel Ali, a na pešačkoj je distanci od čuvenog dela grada Dubai Marina. Od aerodroma Dubai je udaljen oko 40 km, ili 30 minuta vožnje. (više)
Hilton Dubai Jumeirah Residences 5*

Dubai (Dubai)
(više)
Hilton Ras Al Khaimah Resort & Spa 5*

Ras Al Khaimah (Ras Al Khaimah)
(više)
Holiday Inn Downtown 4*

Dubai (Dubai)
(više)
Ja Ocean View Hotel 4*

Dubai (Dubai)
Hotel je udaljen 6 minuta lagane šetnje od plaže, u napopularnijem delu grada, između Jumeirah Beach Residence i Dubai Marine. Gosti mogu uživati u divnom pogledu na Arabijski zaliv iz infiniti bazena ili sa terasa svojih soba. Dubai Marina Mall, Ibn Battuta Mall i Emirates Golf Club su na 10 minuta vožnje od hotela, a do Legolanda i ostalih zabavnih parkova stiže se kolima za 25 minuta.Dubai International Airport su oko 30 minuta vožnje daleko. Ovo područje je odličan izbor za putnike željne odmora, plaže i relaksacije, dobre ponude hrane i noćne zabave.Takođe je hotel jedan od najbolje plasiranih po glasovima posetioca koji porede vrednost i kvalitet, u odnosu na novac koji su uplatili. (više)
Jumeirah Mina A Salam 5*

Dubai (Dubai)
Luksuzni objekat smešten je na samoj plaži. Kompletno obnovljen u modernom stilu 2015. godine, Jumeirah Mina A’Salam, u srcu Madinat Jumeirah Resort, je očaravajući boutique hotel izuzetnog stila. Njegovo ime znači "Luka Mira", hotel je na samom ulazu u Madinat Jumeirah. Odatle se vodeni putevi kanalima i pešačke staze šire unutar Medine i otvaraju neverovatno puno mogucnosti, dajući luksuznom resortu jedan od najlepših položaja u gradu. Hotel obezbeđuje besplatan shuttle service do Wild Wadi Waterpark, Madinat Jumeirah, Jumeirah Beach Hotel, Burj Khalifa, Dubai Downtown. (više)
Le Royal Meridien 5*

Dubai (Dubai)
(više)
Lotus Hotel Apartments Marina 4*

Dubai (Dubai)
(više)
Marina Byblos 4*

Dubai (Dubai)
Nalazi se u marini Dubaija, na samo 5 minuta šetnje od čuvene Jumeirah plaže i shopping centara Marina Mall. Ibn Battuta Mall je udaljen oko 5 km. Najbliža stanica metroa je JLT (Jumeirah Lakes Towers). Od aerodroma je udaljen 40 km. (više)
Marjan Island Resort & Spa 5*

Ras Al Khaimah (Ras Al Khaimah)
(više)
Moevenpick Jumeirah Beach 5*

Dubai (Dubai)
(više)
Movenpick Hotel & Residence Bur Dubai 5*

Dubai (Dubai)
(više)
Park Inn Abu Dhabi Yas Island 3*

Abu Dhabi (Abu Dhabi)
(više)
Radison Blu Resort Sharjah 5*

Sharjah (Sharjah)
(više)
Ramada Plaza Jumeira 5*

Dubai (Dubai)
Hotel se nalazi na jednoj od najtraktivnijih lokacija, čuveni JBR. Plaža se nalazi na svega par minuta hoda od hotela, metro je takođe na pešačkoj udaljenosti a posebnu atrakciju predstavlja blizina šetališta The Walk, Dubai Marine i marina centra. (više)
Sheraton Jumeirah Beach Resort 5*

Dubai (Dubai)
Hotel se nalazi uz sam Mall of Emirates, shopping centar sa kojim je povezan. Ima vrlo atraktivnu lokaciju. Od aerodroma je udaljen oko 33 km a za goste hotela je organizovan besplatni shuttle servis do Burjuman centra kao i Jumeirah plaže. (više)
Signature Al Barsha 4*

Dubai (Dubai)
(više)
Sofitel Dubai Jumeirah Beach 5*

Dubai (Dubai)
(više)
St Regis Saadiyat Island Abu Dhabi 5*

Abu Dhabi (Abu Dhabi)
(više)
Sun & Sands 3*

Dubai (Dubai)
Hotel se nalazi u Deiri, u blizini čuvenog trga Clock Tower, 3 km je udaljen od aerodroma a od pojedinih shopping centara Deire se nalazi na pešačkoj udaljenosti. (više)
The Westin Dubai Mina Seyahi Beach Resort & Marina 5*

Dubai (Dubai)
(više)
Tower Rotana 4*

Dubai (Dubai)
(više)
Waldorf Astoria 5*

Ras Al Khaimah (Ras Al Khaimah)
(više)

Apartmani

City Premiere Marina Aparthotel 0*

Dubai
Aparthotel poseduje izvrsnu lokaciju, nalazi se u najatraktivnijem delu grada – u marini Dubaia, na pešačkoj udaljenosti od čuvenog centra Marina Mall, šetališta The Walk, Yachting cluba i čuvene JBR plaže. Aerodrom se nalazi na oko 40 km udaljenosti. Za goste hotela je organizovan besplatni shuittle servis do čuvenog centra Mall of Emirates. (više)

Ujedinjeni Arapski Emirati, najčešće jednostavno nazivani Emirati, su jedna od najmlađih i najmodernijih zemalja Bliskog Istoka

Neverovatna raskoš zemlje, koja je bogata naftom, vidljiva je na svakom koraku. Idealan spoj tradicionalnih vrednosti i fascinantnih modernih zdanja, među kojima se izdvajaju najluksuzniji hotel na svetu Burdž Al Arab (Burj Al Arab) i najviša zgrada na svetu Burdž Kalifa (Burj Khalifa), čini Emirate vrlo poželjnom i unikatnom destinacijom.

Emirati (The United Arab Emirates - UAE) su smešteni na jugoistočnom delu Arabijskog poluostrva, na obalama Persijskog zaliva na severu i Omanskog zaliva na jugu, u regiji jugozapadne Azije. Oman i Saudijska Arabija dele kopnenu granicu sa Emiratima, dok more spaja Emirate sa Katarom i Iranom, a najjužniji emirat Fudžeira izlazi na Indijski okean. Po zvaničnim podacima iz 2013. godine, na ukupnoj površini od skoro 84.000 km2 živi i radi 9,2 miliona stanovnika. Samo nešto više od 15% od ukupnog broja stanovnika, čini domaće stanovništvo, dok veći procenat čine doseljenici mahom iz Južne Azije i Arapi iz raznih delova sveta.

Prvi dokazi tragova čoveka na ovim prostorima datiraju još od 5500 hiljada godina p.n.e. U toku dugog perioda, u kome su borbe, ratovi i preuzimanje vlasti od strane mnogih muslimanskih dinastija na ovim prostorima Bliskog Istoka zauzimale najveći deo, istorija Ujedinjenih Arapskih Emirata počinje sticanjem nezavisnosti od Velike Britanije. Tako se Emirati osnivaju 02. decembra 1971. godine i od tada predstavljaju federaciju sedam emirata (kneževina): Abu Dabi (Abu Dhabi), Dubai, Adžman (Ajman), Fudžeira (Fujairah), Ras Al Kajmah (Ras al-Khaimah), Šarža (Sharjah) i Am Al Kuvein (Umm al-Quwain).

Glavni grad Emirata je Abu Dabi, središte naftne industrije, koji je ujedno i najveći emirat pod nazivom „Manhattan“ Bliskog Istoka. Nakon početka izvoza nafte šezdesetih godina prošlog veka, svi prihodi su se upućivali na razvoj zemlje, da bi danas Emirati dostigli šesto mesto po zalihama rezervi nafte u svetu.

Poslovni, turistički i najnaseljeniji centar, sa preko 35% od ukupnog broja stanovništva cele zemlje, koji privlači najveći broj turista iz celog sveta, je emirat Dubai. Poseduje niz svetski poznatih turističkih atrakcija. Od planina, preko peščanih dina do zelenih parkova, moderne arhitekture metropole, ali i starih sačuvanih zanatskih okruga, Dubai je poznat i kao jedan od najvećih šoping centara ovog dela jugozapadne Azije.

Visoka sezona za posetu Emiratima je period od novembra do aprila, kada se organizuje veliki broj festivala, kulturnih i sportskih manifestacija i konferencija i koji se odlikuje ogromnim brojem turista iz celog sveta, a najviše iz Evrope. U poslednjih nekoliko godina, među najvažnijim atrakcijama širom zemlje je poseta konjskim trkama, trci kamila, poseta emiratu Šarža, koji je 1998. godine imenovan od strane UNESCO-a kao kulturna prestonica arapskog sveta, poseta emiratu Fudžeira koji i dalje predstavlja centar tradicije koja se bazira na starim aktivnostima poput morskog ribolova, Zlatnom Suku u Dubaiju, arheološkim nalazištima u Džumeiri u Dubaiju, Nacionalnog muzeja Al Ain (Al Ain National Museum) u Abu Dabiju, poseta šoping centru „Mall of the Emirates“ pored koga se nalazi i „Ski Dubai“ kao zatvoreni skijaški objekat.

Ujedinjeni Arapski Emirati predstavljaju modernu i bogatu zemlju, koja se razvija velikom brzinom, ali i jedinstvenu destinaciju. Prema najnovijem međunarodnom Galupovom istraživanju o najsrećnijim zemljama sveta, od 134 zemlje Emirati zauzimaju čak 18. mesto na listi. Neobične svetske ideje ne zaobilaze ovu zemlju, što govori i činjenica da je čuveni Google Street View ušao u Emirate ali ne na standardni način – lansirao je tzv. „Camel View“. Drugačijim pristupom, korišćenjem kamila, kompanija Google je zabeležila „autentične slike“ velikih pustinjskih prostranstava koja u pravoj meri dočaravaju suštu suprotnost modernim gradovima i brzom tehnološkom razvoju zemlje. Sa druge strane, brzi naučni i tehnološki razvoj zemlje, domaćim naučnicima je pružio mogućnost da objave plan za slanje svoje prve svemirske letelice na Mars do 2021. godine, što znači da će ovo biti prva arapska zemlja koja će stići do druge planete.

Spoj tradicionalnih vrednosti i sve više modernih a tehnološki ostvarivih ideja, čine Ujedinjene Arapske Emirate unikatnom zemljom današnjeg sveta.

Slike: Ujedinjeni Arapski Emirati

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.4494 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel