City Break putovanje | ODEON WORLD TRAVEL

ISTANBUL  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Hoteli

Elite World Istanbul 5*

Istanbul
Hotel se nalazi 50 m od trga Taksim, na pešačkoj udaljenosti od čuvene ulice Ištiklal, Čiček pasaža i brojnih restorana i barova. Aerodrom je udaljen 24 km, dok je stanica metroa odakle sa lako stiže do ostalih delova grada udaljena oko 400m od hotela. (više)
Larespark 4*

Istanbul (Taksim)
Nalazi se u zoni Trga Taksim, na pešackoj udaljenosti od najvažnijih stanica gradskog prevoza i čuvene ulice Ištiklal. (više)
Orient Mintur 3*

Istanbul (Taksim)
Hotel se nalazi u istorijskom delu grada, stanica metroa se nalazi u neposrednoj blizini hotela. Najčuvenije znamenitosti grada se nalaze na 3,5km udaljenosti, dok se brojne prodavnice i restorani nalaze na pešačkoj udaljenosti od hotela. (više)
Trend 4*

Istanbul (Laleli)
Hotel se nalazi u starom delu grada, u neposrednoj blizini metro stanice, Sulejman džamije i Grand bazara. (više)

Istanbul, najveći grad Republike Turske nalazi se na obalama Bosforskog moreuza i Mramornog mora, na raskrsnici puteva koji vode sa balkanskog poluostrva u Malu Aziju i iz Sredozemnog u Crno more

Ovaj veliki grad, jedini na svetu podignut na dva kontinenta, zapljuskivan moćnim Bosforom sa istoka, vodama zaliva „Zlatni rog“ sa severa i Mramornim morem sa juga, ima površinu od 5.712 km2 i u svom sastavu ima grupu ostrva Mramornog mora poznatu kao Prinčevska ostrva.

Klimu karakterišu topli mediteranski vetrovi, koji se suprotstavljaju frekventnom hladnom talasu iz pravca Crnog mora.

Na mestu malog Vizantiona nikao je novi Rim, koji će poneti ime Konstantinopolj ili Konstantinov grad. Kasnije su ga zvali Carigrad a danas Istanbul.

Istanbul je danas najvažniji turski grad sa preko 20 univerziteta, visokim i srednjim školama, bibliotekama, kulturnim centrima, ekonomsko i kulturno sedište turske države, važan internacionalni i saobraćajni čvor i jak turistički centar.
LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.7367 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel