Letovanje | ODEON WORLD TRAVEL

HERCEG NOVI  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Hoteli

Hunguest Hotel Sun Resort 4*


Ekskluzivan hotelski kompleks prostire se na površini od 2 hektara i sastoji se od 5 objekata i 20 vila. Nalazi se u Bokakotorskom zalivu, na samoj obali mora pored šetališta duž morske obale.  Od istorijskog starog grada Herceg Novi udaljen je 200 m, a od aerodroma u Tivtu 25 km. (više)
Pansion Savina 2*

Petrovac
Okružen prelepim mediteranskim zelenilom, Pansion Savina se nalazi na samoj obali mora na Šetalištu Pet Danica, blizu mesta Meljine. Od centra Herceg Novog je udaljen 1 km. (više)
Plaza Herceg Novi 3*


Smešten je uz obalu mora, pored šetališta Igalo–Meljine u bujnom zelenilu, od aerodroma u Tivtu udaljen je 35 km. (više)

Herceg Novi je moderni mediteranski grad sa velikim brojem tradicionalnih i kulturnih sadržaja tokom cele sezone

Grad bogate istorije, Herceg Novi nastao je krajem XIV veka, kada ga je osnovao kralj Tvrtko I, a pravi procvat Herceg Novi doživljava u vreme Tvrtkovog naslednika Stjepana Vukčića-Kosača, poznatijeg kao Herceg Stjepan, po kome je grad i dobio ime.

Posle turskog perioda, Herceg Novi je bio u rukama Španaca, Mletaka, Francuza. Uticaj ovih naroda ogleda se u hercegnovskoj arhitekturi, gde se prepliću elementi romaničkog, vizantijskog i orijentalnog stila. Posebnu atrakciju predstavljaju Španiola, Kanli Kula, Forte Mare i Citadela, muzej i arhiv grada, galerija moderne umetnosti i manastir Savina kulturnoistorijski biser. Ovaj manastir (1030. godine) nalazi se u ambijentu izuzetno bogate mediteranske vegetacije, a sastoji se od tri crkve među kojima je i crkva Svetog Save koja poseduje bogatu riznicu kulturnog blaga iz doba Nemanjića.

Danas je Herceg Novi moderni mediteranski grad sa velikim brojem tradicionalnih i kulturnih sadržaja tokom cele sezone. Među njima, osim Festivala mimoze su i muzički festival „Sunčane skale“, filmski festival, zimski likovni salon i drugi.

Slike: Herceg Novi

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 125.2772 RSD
Odeon World Travel
© 2017 Odeon World Travel