Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

ALONISOS  /  CENOVNICI (Programi i cene)

U ponudi su trenutno individualni programi. Za dodatne informacije kontaktirajte agenciju.

Hoteli

Atrium Alonisos 3*


Smešten je u Patitiriju, na brdu odakle se pruža pogled na plažu Rousoum Yialos, udaljenoj 700 m. Od luke Ptitiri je udaljen 1 km, a od mesta Chora 3.5 km. (više)
Yalis 4*


Okružen zelenilom, smešten je iznad mora na steni visokoj 25 m. Od luke Patitiri je udaljen 2 km, a od mesta Chora 5 km. Najbliža plaža je Rousom, udaljena 270 m, plaža Votsi je udaljena 500 m i Chrissi Milia 2.3 km (više)

Alonisos sa okolnim ostrvima i morem između njih je deo Nacionalnog pomorskog parka, prvog takve vrste u Grčkoj i najvećeg u Evropi

Alonisos je po površini najveće ostrvo iz grupe Sporada. Obuhvata površinu od 65 km2, širine 4.5 km i dužine 20 km. Celo ostrvo je prekriveno gustom borovom šumom i mastikom. Zapadna obala se sastoji od okomitih litica, a istočna od malih uvala sa šljunkovitim plažama.

More oko Sporada, a pogotovo oko Alonisosa i Skopelosa, je ubedljivo najčistije u Evropi, a dokaz za to su sredozemne foke koje žive samo u ovom delu Mediterana.

Alonisos sa okolnim ostrvima i morem između njih je deo Nacionalnog pomorskog parka velikog 2.200 km2, prvog takve vrste u Grčkoj i najvećeg u Evropi. Osnovan je 1992. god. sa ciljem da se sačuvaju ugrožene lokalne vrste, pre svega sredozemna foka, ali i divlje koze giouros, lokalne vrste galeba, i divljih maslina agrielia.

Alonisos je manje posećeno ostrvo od strane turista i zbog toga poseduje autentični grčki šarm. Većina lokalnog stanovništva, ima ih oko 2.700, živi u najvećem mestu I luci na ostrvu - Patitiri. Iako je celo mesto ponovo izgrađeno posle zemljotresa 1965. god, stanovnici su doprineli tome da ova luka, sa mnogobrojnim tavernama, mirnom I prijatnom atmosferom, zadrži tradicionalni stil.

Populanorno među turistima je I nekadašnje glavno mesto ostrva – Chora, koje je smešteno na brdu u južnom delu ostrva I koje danas izgleda lepše nego ranije. Karakterišu ga kamene kuće I uske ulice, a na najvišoj tački Chore skoncentrisano je nekoliko manjih trgova, taverni I kafea, odakle se pruža izuzetan pogled na ostrvo I more.

Mnogobrojne staze vode u različitim pravcima do različitih plaža. Najpoznatije plaže na ostrvu su: Gialia, Vrisitsa, Vithisma, Mouritas, Marpoenda I plaža Plakes.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel