Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

KEFALONIJA  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Hoteli

Apollonion Resort & Spa 5*

Xi
Ovaj hotel smešten je na zapadnom delu ostrva, na poluostrvu Paliki i jedan je od najluksuznijih. Udaljen je 300 m lepo uređene peščane plaže Xi, koja je karakteristična po zlatnoj boji peska. Od većeg turstičkog mesta Liksuri udaljen je 7 km, a od aerodroma 53 km. (više)
Astra Village 4*

Svoronata
Ovaj apartmanski kompleks izgrađen je u tradicionalnom ostrvskom stilu, od grčkog mermera i prirodnog kamena, tako da se savršeno uklapa u okolinu. Prostire na na površini od 20 000 kvadratnih metara, a od prelepe peščene plaže Ammes je udaljen 150 m. Od aerodroma je udaljen 2 km. (više)
Cephalonia Palace 4*

Liksuri
Porodično vođen hotelski kompleks smešten je na poluostrvu paliki, na zapadnoj obali ostrva, a od zlatne pešćane plaže Xi deli ga 60 m. Od centra mesta Liksuri udaljen je 7 km, a od aerodroma 53 km. (više)
Ionian Plaza 3*

Argostoli
Ovaj prijatan i udoban gradski hotel se nalazi u centru glavnog grada Argostoli, 300 m od gradske plaže. Od aerodroma je udaljen 7 km. (više)
La Cite 2*

Liksuri
Skromni gradski hotel nalazi se u turističkom mestu Liksuri, a 200 m je udaljen od luke, centralnog trga i mnogobrojnih kafića i restorana. Preporuka je za sve one koji žele da budu smešteni u turističkom mestu, a da sopstvenim ili iznajmljenim automobilom obiđu ostrvo i plaže. (više)
Mediterranee 4*

Lasi
Hotel je smešten na peščanoj plaži u centralnom delu Lasija, odakle se pruža pogled na zaliv Liksuri. Idealan je za odmor i uživanje. Od Argostolija, glavnog grada Kefalonije je udaljen 2 km, a od aerodroma 7 km. (više)
Olive Bay 0*

Agia Efimia (Jonska obala)
Kompleks sa studijima je smešten na pešačkoj udaljenosti od centra mesta Agia Efimia, na uzvišenju, 100 m od obale. Odlična je polazna tačka za obilazak najlepših plaža na ostrvu. Od čuvene plaže Myrthos je udaljen oko 8 km. (više)
Sami Beach Kefalonija 3*

Sami (Jonska obala)
Hotel se nalazi na plaži mesta Karavomilos. Od slikovitog gradića Sami, u kome se mogu naći brojne taverne, udaljen je oko 2 km. (više)
White Rocks 5*


Luksuzan hotelski kompleks renoviran 2011. god., okružen borovom šumom sa predivnim pogledom na Jonsko more, nalazi se na uzvišenju iznad jedne od najlepših peščanih plaža Kefalonije, Platis Yialos u mestu Lasi, udaljenom od glavnog grada Argostoli 3 km, od aerodroma 6,5 km. (više)

Apartmani

Anna Maria Studios 0*

XI
Nalaze se 650 m od Xi plaže, do centra mesti Liksuri udaljeni su 7 km, a od aerodroma 53 km. (više)
Barbara Studios 0*

Svoronata
Nalazi se 400 m od AI Helis plaže, 200 m od centra Svornate, a od aerodroma 3 km. Od glavnog grada Kefalonije Argostolija udaljen je 8 km. (više)
Despina Apartments 0*

Lasi
Kompleks apartmana se nalazi na uzvišenju, u drugoj ulici iznad glavnog puta u mestu Lasi. Od centra mesta je kompleks udaljen 200 m, a najbliža plaža je na udaljenosti od 600 m. U mestu Lasi nalaze se mnogobrojni kafići, restorani, prodavnice i super marketi. (više)
Galini Apartments 0*

Lasi
Kompleks apartmana se u centralnom delu mesta Lasi, u ulici koja od Lassi hotela vodi do mora. Najbliža plaža je udaljena 30 m, a plaža Gradakia 500 m. U mestu Lasi nalaze se mnogobrojni kafići, restorani, prodavnice i super marketi. (više)
Loverdo Rouhotas Apartments 0*

Argostoli
Zgrada apartmana se nalazi u srcu glavnog grada na ostrvu, Argostolija, prekoputa luke, gde pristaje feribot koji spaja Argostoli sa obližnjim Liksurijem i poluostrvom Paliki. Ispred zgrade se nalazi stanica lokalnog autobusa koji saobraća do dve predivne peščane plaže mesta Lasi, Makris Gialos i Platis Gialos. U neposrednoj blizini apartmana nalazi se prodavnica, pekara, pijaca, centralni trg i šetalište. (više)
Olive Grove Studios & Apartments 0*

Svoronata
Nalazi se 500 m od plaže Ai Heli, oko 600 m od centra mesta Svornata. Od aerodroma je udaljen svega 2 km. (više)
Zest Villas 2*

XI
Kompleks apartmana nalazi se na zapadnoj obali ostrva, na poluostrvu Paliki. Od zlatne peščane plaže Xi udaljen je 400 m, a od centra turističkog mesta Liksuri 7 km. (više)

Na Kefaloniji je izuzetno prijatna sredozemna klima sa uticajem lokalne mikroklime sa prijatnim vetrom

Kefalonija je najveće Jonsko ostrvo sa ukupnom površinom 904 km2, nalazi se južno od Lefkade i severno od Zakintosa. Udaljena je od susedne Itake 8 km. Obala Kefalonije je izrazito razuđeno, a rezultat toga su zalivi sa prelepim uvalama.

Jedina planina na ostrvu je Anios sa vrjom 1.628 m n/v, poznata po krdima divljih konja.

Na ostrvu je izuzetno prijatna sredozemna klima sa uticajem lokalne mikroklime sa prijatnim vetrom. Među brojnim znamenitostima, svakako se izdvajaju Mikenske grobnice, stari mozaici i srednjevekovne kule.

Turistički centri smešteni su u okrilju borove šume i pored peščanih plaža, laguna i rtova. Najpoznatije plaže na Kefaloniji su: Foki, Petani, Platis Yalos, Makris Yalos i Myrtos.

Argostoli - je glavni i najveći grad na Kefaloniji ujedno najvažniji trgovački i turistički centar. Smešten je u duboko usečenom zalivu, koji na jednom delu preseca osvetljen pešački most. U drugom delu se nalazi marinski park posvećen očuvanju kornjača, koje posetioci mogu videti jer često plivaju uz obalu u potrazi za hranom. Na arhitekturu grada najviše uticaja imali su venecijanci, kao i na čitav jonski arhipelag. Centrom grada dominira veliki trg, koji je leti ispunjen baštama restorana, kao i duga ulica, koja je ujedno i popločana pešačka zona sa brojnim buticima, poslastičarnicama, suvenirnicama i barovima. Uz samu obalu zaliva proteže se kej, gde su usidrene luksuzne jahte.

Lixouri - je drugi po veličini grad na ostrvu. Nalazi se na poluostrvu Paliki. Obnovljen je kao i većina gradova posle zemljotresa 1.953 godine. Pored dugih peščanih plaža, mesto je bogato barovima, tavernama, prodavnicama i kulturnim spomenicima. Lixouri je povezan redovnom trajekt linijom tokom cele godine sa glavnim gradom Argustolijem.

Svoronata - je malo idilično ostrvo na jugo-zapadu ostrva, udaljeno je 4 km od aerodroma i 9 km od glavnog grada Argustolija. Krase ga lepe peščane plaže, seoske kuće izgrađene u tradicionalnom stilu, kao i plantaže maslina i pomorandži. Omiljeno je mesto ljubiteljima mirnog odmora i prirode.

Lassi - je turističko mesto kroz koje prolazi glavna ulica ujedno kolovoz sa trotoarima sa obe strane, duž kojih su nanizane prodavnice suvenira, marketi i restorani. Ovde se nalaze dve najpopularnije plaže sa izuzetno mekim peskom i prozirom bojom mora Makris Yalos i Platis Yalos, a u čijem su zaleđu parkovi borovine.

Slike: Kefalonija

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.4494 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel