Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

Hoteli

Aeolos Beach & Resort 4*

Perama
Hotelski kompleks je smešten na uzvišenju okružen zelenilom. Nalazi se u malom mestu Perama, udaljen 10 km od grada Krfa i 8 km od aerodroma. Od plaže je udaljen 100 m od koje ga deli ulica. (više)
Albatros Krf 3*

Moraitika
Nalazi se na peščano-šljunkovitoj plaži u mestu Moraitika. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je oko 20 km. (više)
Alexandros 4*

Perama
Hotel Alexandros je skromniji za svoju kategorijiu i nalazi se u mestu Perama, na uzvišenju, udaljen oko 400 m od plaže. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 7 km. (više)
Alkionis 3*

Moraitika
Nalazi se u mestu Moraitika, udaljen oko 300 m od peščano-šljunkovite plaže. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je oko 20 km. (više)
Annaliza Aparthotel 3*

Ipsos
Aparthotel nalazi se između mesta Ipsos i Pirgi na oko 150m od plaže poznatog letovališta Ipsos. Od grada Krfa i aerodroma je udaljen 16 km. (više)
Arcadion 3*


Mali gradski hotel smešten u samom centru grada Krfa, kod Trga Spijanada i Listona. (više)
Ariti Grand 4*

Kanoni
Smešten u mirnom delu mesta Kanoni, udaljen od šljunkovite plaže 400 m. Od grada Krfa je udaljen 4 km i aerodroma 2 km. (više)
Atlantica Grand Mediterraneo Resort & Spa 5*

Ermones
Ovaj moderan hotel, nalazi se u blizini mesta Ermones, izgrađen je kaskadno na brdu iznad plaže. Od grada Krfa i aerodroma je udaljen 17 km. Hotel ne prima decu mlađu od 17 god. (više)
Atlantica Nissaki Beach 4*

Nissaki
Ovaj moderan i elegantan hotel je smešten na uzvišenju iznad plaže 3km od mesta Nissaki. Od grada Krfa i aerodroma je udaljen 23 km. Hotel ne prima decu mlađu od 16 god. (više)
Aurora Beach 2*

Ag. Ioannis Peristeron
Nalazi se u oblasti Agios Joanis Peristeron, udaljen od šljunkovite plaže 100 m od koje ga deli ulica (silazi se stepenicama). Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 15 km. (više)
Bella Vista Krf 2*

Benitses
Nalazi se u mestu Benitses, udaljen oko 100 m od plaže do koje ga deli ulica. Od grada Krfa udaljen je 12 km i aerodroma 11 km. (više)
Belvedere Krf 3*

Ag. Ioannis Peristeron
Hotel Belvedere se nalazi u oblasti Agios Joanis Pristeron 3 km južno od mesta Benitses. Smešten je na uzvišenju preko puta šljunkovite plaže od koje ga deli ulica. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 16 km. (više)
Blue Princess Beach Resort 4*

Lipades
Hotelski kompleks okružen zelenilom sastoji se iz 3 zgrade i bungalova. Smešten je na padini iznad lepo uređene peščano-šljunkovite plaže. Od grada Krfa i aerodroma je udaljen 19 km. (više)
City Marina 3*

grad Krf
Gradski elegantan hotel, udaljen od trga Spianada 100 m u starom delu grada Krfa. Od aerodroma je udaljen 3 km. (više)
Corfu Holiday Palace 5*

Kanoni
Hotel je smešten u mirnom delu mesta Kanoni, okružen mediteranskim zelenilom, udaljen 150 m od šljunkovito-peščane plaže sa kojom je povezan stepeništem i liftom. Od grada Krfa je udaljen 4 km i aerodroma 1 km. (više)
Corfu Palace 5*

grad Krf
Luksuzan i elegantan hotel, smešten u gradu Krfu. Hotel se nalazi na obali ali nema uređenu plažu. Od centra grada udaljen 600 m, a aerodroma 1,5 km. (više)
Corfu Palma Boutique 4*

Dassia
Hotel se nalazi u glavnoj ulici letovališta Dasija oko 150m od plaže i 12km od glavnog grada Krfa. (više)
Delfinia 4*

Moraitika
Ovaj hotelski kompleks čine 3 zgrade okružene negovanim zelenilom, maslinama i palmama. Nalazi se na plaži u mestu Moraitika. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 20 km. (više)
Elea Beach 4*

Dassia
Nalazi se na plaži u mestu Dasija, okružen maslinjakom i prelepim zelenilom, udaljen od grada Krfa i aerodroma 14 km. (više)
Gouvia 3*

Guvia
Nalazi se u mestu Guvija na oko 150 m od šljunkovite plaže, 7 km udaljen od grada Krfa i aerodroma. (više)
Govino Bay 4*

Gouvia
Ovaj kompleks se prostire na 40.000 m2 koji se sastoji od više apartmanskih kuća koje su okružene zelenilom, stablima palmi i maslina. Nalazi se desetak minuta hoda od centra Guvije, a od grada Krfa i aerodroma udaljen je 7 km. (više)
Grecotel Corfu Imperial 5*

Kommeno
Ovaj luksuzan hotel je smešten na poluostrvu Kommeno i izlazi na tri plaže. Od grada Krfa je udaljen 12km. (više)
Grecotel Daphnila Bay Thalasso 4*

Dassia
Hotelski kompleks smešten u okruženju borove šume i maslina na blagoj padini , sastoji se od glavne zgrade i bungalova. Nalazi se u letovalištu Dasija oko 3km od centra mesta. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 14 km. (više)
Grecotel Eva Palace 5*

Kommeno
Hotel se nalazi na poluostrvu Kommeno na padini iznad plaže. Od grada Krfa je udaljen 12km. (više)
Jason 2*

Ipsos
Hotel se nalazi na uzvišenju, udaljen od plaže 500 m u mestu Ipsos. Od grada Krfa udaljen je 15 km i aerodroma 16 km. (više)
Kontokali Bay Resort & Spa 5*

Kontokali
Nalazi se na plaži u mestu Kontokali, udaljenom 6 km od glavnog grada Krfa i 9km aerodroma. Hotel je okružen zelenim brdima sa jedne i peščanim plažama sa druge strane a u neposrednoj blizini su i mnogobrojni istorijski spomenici. (više)
La Calma 2*

Dassia
Mali porodičan hotel, nalazi se na uzvišenju oko 500 m od plaže u mestu Dasija. Od grada Krfa udaljen je 11 km i aerodroma 12 km. (više)
La Riviera Barbati 4*

Barbati
Apartmanski kompleks je smešten na jednoj od najlepših šljunkovitih plaža na ostrvu Krfu. Udaljenost od glavnog grada je 19 km. (više)
Livadi Nafsika 3*

Dassia
Nalazi se u mestu Dasija, udaljen je od plaže 300 m, od grada Krfa i aerodroma 12 km. (više)
Louis Corcyra Beach 4*

Guvia
Ovaj hotel koji pripada Louis lancu hotela, sa renoviranim sobama i restoranom 2011 god., nalazi se na peščano šljunkovitoj plaži, okružen zelenilom u zalivu Guvija. Od centra mesta udaljen je 300 m, od grada Krfa i aerodroma 8 km. (više)
Magna Graecia 4*

Dassia
Okružen zelenilom, nalazi se u mestu Dasija, udaljen 400 m od peščano šljunkovite plaže, 13 km od grada Krfa i aerodroma. (više)
Marbella 5*

Ag. Ioannis Peristeron
Luksuzan hotelski kompleks renoviran 2011. god, sastoji se od 5 zgrada okruženih zelenilom. Od uređene plaže deli ga ulica ispod koje postoji podzemni prolaz. Nalazi se u mestu Agios Joanis Peristeron, udaljenom od glavnog grada Krfa i aerodroma 14 km. (više)
Mayor La Grota Verde 4*

Ag. Gordios
Ovaj elegantan hotel, renoviran 2015 god. udaljen je 600 m od mesta Agios Gordios, na uzvišenju iznad mora, 300 m od peščane plaže. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 19 km. Hotel ne prima decu ispod 16 god. (više)
Mayor Mon Repos Palace 4*

Grad Krf
Prijatan gradski hotel udaljen je od gradske od plaže 50 m. Od centra grada udaljen 1 km, a od aerodroma 3 km. Hotel ne prima decu ispod 18 god. (više)
Mayor Pelekas Monastery 5*

Pelekas
Luksuzan hotel, skorije renoviran, nalazi se na uzvišenju iznad mora i poznate peščane plaže Kontogialos, do koje se silazi stepenicama ili liftom. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 14 km s od tradicionlnog mesta Pelekas nepunih 2km. (više)
Mega 2*

Ipsos
Hotel se nalazi na idealnoj lokaciji, u samom centru mesta Ipsos gde su smešteni svi restorani, prodavnice i barovi. Od plaže ga deli ulica, a od grada Krfa i aerodroma je udaljen 15 km. (više)
Messonghi Beach 3*

Messonghi
Nalazi se na istočnoj obali ostrva između mesta Moraitika i Mesongi, okružen palmama i lepo uređenim zelenilom na peščano šljunkovitoj plaži. Od grada Krfa i aerodroma je udaljen 22 km. (više)
Oasis 3*

Perama
Nalazi se u mestu Perama, na padini iznad plaže do koje se dolazi stepenicama, a sastoji se od glavne zgrade i bungalova. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 8 km. (više)
Omiros 3*

Guvia
Hotel Omiros se nalazi u centru letovališta Guvia, 150 m od gradske peščano- šljunkovite plaže, 7 km od grada Krfa i 9 km od aerodroma. (više)
Pantokrator 3*

Barbati
Hotelski kompleks koji se sastoji iz više apartmanskih kuća, smešten na strmoj padini sa živopisnim pogledom na more, nalazi se nadomak mesta Barbati, Od plaže je udaljen 500 m. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 18 km. (više)
Popi Star 2*

Guvia
Hotel se nalazi u neposrednoj blizini centra Guvije, 300 m od gradske peščano-šljunkovite plaže, 7 km od grada Krfa i aerodroma. (više)
Potamaki Beach 3*

Benitses
Nalazi se u centru mesta Benitses, udaljen od peščano-šljunkovite plaže 50 m od koje ga deli ulica. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 12 km. (više)
Primasol Louis Ionian Sun 4*

Benitses
Pripada lancu Louis hotela. Nalazi se 50 m od šljunkovite plaže sa kojom je povezan podzemnim tunelom. Od centra Benicesa udaljen je 3 km, od grada Krfa i aerodroma 15 km. (više)
Primavera 2*

Barbati
Hotel se nalazi 500 m od plaže, na ulazu u mesto Dasija. Udaljen 8 km od centra grada Krfa i 9 km od aerodroma. (više)
Royal Boutique 3*

Kanoni
Ovaj moderan boutique hotel smešten je u mirnom delu mesta Kanoni, na uzvišenju 300m od plaže. Od grada Krfa je udaljen 4 km i aerodroma 2 km. (više)
Sandy Beach Resort 4*

Ag. Georgios
Nalazi se na peščanoj plaži u mestu Agios Georgios na jugozapadnoj strani ostrva. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 30 km. (više)
Sea Bird 3*

Moraitika
Skroman hotel koji se nalazi u mestu Moraitika, udaljen od centra mesta 300 m i šljunkovite plaže 150 m. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je 20 km. (više)
Sunshine Corfu Hotel & Spa 4*

Nissaki
Veliki hotelski kompleks iz lanca Sunshine hotela sastoji se od glavne zgrade i bungalova koji su smešteni na padini iznad plaže, u blizini mesta Nissaki. Od grada Krfa i aerodroma udaljen je oko 25km. (više)
Yannis 3*

Ipsos
Nalazi se u mestu Ipsos na oko 250 m od plaže, od grada Krfa i aerodroma udaljen je 17 km. (više)

Apartmani

VILA KALIMERA 0*

Moraitika
Vila je smeštena u mirnom delu letovališta Moraitika. Nalazi se pored hotela Delfinia, 70 metara od glavne ulice i autobuske stanice. Od peščano šljunkovite plaže je udaljena oko 250 metara. Od grada Krfa i aerodroma udaljena je 20 km. (više)
Vila Prokopis 0*

Dassia
Vila se nalazi u mirnom delu poznatog letovališta Dasija, između nekadašnjeg hotela Corfu Chandris i Elea Beach. Okružena je palmama i mediteranskim zelenilom u dvorištu, a od peščano-šljunkovite plaže udaljena je 30 m. Od aerodroma i grada Krfa udaljena je 12 km. (više)

Homer je prvi koji je opevao lepotu i čari Krfa, opisujući Odisejevo kupanje, kada je posle brodoloma isplivao na obalu

Krf je ostrvo u Jonskom moru, zauzima najseverniji deo Grčke obale. Obuhvata površinu od 579 km2 i izduženo je u pravcu sever-jug u dužini od 64 km, a široko je 20 km.

Obala je izuzetno razuđena sa brojnim uvalama i izrazitim zalivima, severni deo je najviši sa vrhom Pankrator sa 906 m n/v.

Klima je mediteranska, ali sa nešto manje tolim letima, što se najviše primećuje tokom letnjih noći. Zime su blage, ali sa više padavina i većom vlažnošću. Zbog toga Krf ima veoma bujnu vegetaciju, gde se najkarakterističnije izdvajaju visoki čempresi i maslinjaci.

Homer je prvi koji je opevao lepotu i čari Krfa, opisujući Odisejevo kupanje, kada je posle brodoloma isplivao na obalu. Naziv „Kerkira“ je dobilo po nimfi Kerkiri koja je bila zatočenica boga mora Posejdona, a iz njihove ljubavi rodio se Feakas, koji je bio praotac Feačana i tako je Krf ostao poznat pod imenom „ostrvo Feačana“.

Krf je kapija Grčke, onim turistima koji dolaze iz Evrope. Veliki kulturni razvoj ostrvo je doživelo pod mletačkom i francuskom okupacijom, kada je na njemu osnovana biblioteka sa retkim rukopisima i knjigama, umetnička škola i dramsko pozorište. Lepote krfskih uvala prirodno su podeljene na istočne šljunkovite i jugo-zapadne peščane ili sa sitnim šljunkom. Na severu se nalazi zaliv ljubavi Sidari uklesan u peskovite stene tako da formira prirodni prolaz. U severo-zapadnom delu posebno se ističe lepota zaliva Paleokastritsa.

Grad Krf - ima izražen venecijanski karakter i bezbrojne spomenike koji datiraju od 15-og do 18-og veka. Kraljevska palata sa svojom skladnom kolonadom, koja uokviruje trg u samom centru grada, podeseća nas na prisustvo Britanaca na ostrvu. Pogled iz palate prostire se do Esplanade, koja obiluje raskošnim mletačkim, grčkim i britanskim spomenicima. Veoma je interesantna katedrala iz 16-og veka, posvećena Sv. Spiridonu, svecu zaštitniku Krfa. Impresivna palata Ahilion sagrađena je 1890. godine za austrijsku kraljicu Elizabetu-Sisi kao njen letnjikovac, a danas je najveći muzej na Krfu. Ostrvo Vido smešteno nasuprot gradu svedoči o stradanju srpskih vojnika tokom Prvog svetskog rata i sa spomen kosturnicom nezaobilazna je stanica svakog našeg turiste koji poseti Krf.

Pored grada Krf-a, najpopularnija mesta za letovanje sa razdaljinom od glavnog grada u zagardi su: Dassia (12 km), Ipsos (15 km), Perama (7 km), Benitses (11 km), Agios Gordios (15 km), Nisaki (23 km), Ermones (20 km) i Moraitikia (18 km).

Dassia - je mesto koje je izgrađeno kako ispod magistrale ka moru, pa tako i iznad magistrale gde su objekti uglavnom na manjem uzvišenju. Plaža je šljunkovita i duga je 2 km sa šetališem uz more i tavernama pored. Prodavnice i butici su raspoređeni duž glavnog puta na magistrali, a ovo mesto je odlično povezano s gradom redovnom autobuskom linijom. Dassia se preporučuje porodicama za mirniji odmor, a obližnje mesto Ipsos je namenjeno ljubiteljima noćnog života.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel