Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

Hoteli

Achilion Palace 4*

Retimno (Retimno)
Hotel se nalazi u centru Retimna, u blizini starog centra grada, oko 150m od peščane plaže. Od aerodroma u Heraklionu udaljen je 80 km, a aerodroma u Hanji 70 km. (više)
Aktia Lounge Hotel & Spa 5*

Stalida (Heraklion)
Luksuzan hotelski kompleks Aktia Lounge Hotel & Spa, ranije je poslovao pod imenom Anthoussa Resort. Nalazi se na dugoj peščanoj plaži u Stalidi. Od Hersonisosa je udaljen 8 km, a od aerodroma u Heraklionu 38 km. (više)
Aldemar Cretan Village Family Resort 4*

Hersonisos (Heraklion)
Hotelski kompleks nalazi se u mestu Anisaras, na samoj plaži. Od centra mesta Hersonisos i brojnih restorana, kafića, taverni i prodavnica udaljen je svega 2 km, dok je od aerodroma i glavnog grada na ostrvu, Herakliona, udaljen 25 km. (više)
Aldemar Knossos Royal Family Resort 5*

Hersonisos (Heraklion)
Još jedan hotel de luxe kategorije, koji pripada hotelskom lancu Aldemar. Smešten je na stenovitom delu obale u mestu Anisaras, od centra najpoznatijeg turističkog mesta te regije, Hersonisosa, udaljen je svega 2 km, dok je od aerodroma i glavnog grada, Herakliona, udaljen 25 km. (više)
Aldemar Royal Mare Luxury Resort & Thalasso 5*

Hersonisos (Heraklion)
Luksuzan hotelski kompleks nalazi se u mestu Anisaras, nadomak živopisnog gradića Hersonisosa – 2 km, dok je od aerodroma u Heraklionu udaljen 25 km. Smešten je na samoj plaži pored hotela Cretan Village iz istoimenog hotelskog lanca. (više)
Alexander Beach & Village 5*

Stalida (Heraklion)
Hotel se nalazi na peščanoj plaži, 1 km od centra Stalide i 9 km od Hersonisosa. Od aerodroma u Heraklionu udaljen je 32 km. (više)
Anita Beach 3*

Retimno (Heraklion)
Mali porodični hotel, nalazi se 50 m od dugačke peščane plaže Retimna, do koje se prelazi ulica i 2 km od centra. Od aerodrome u Heraklionu udaljen je 70 km. (više)
Annabelle Beach Resort 4*

Anissaras
Hotel Annabelle Beach Resort nalazi se na peščano šljunkovitoj plaži, 2 km od centra mesta Hersonisos. Od centra Herakliona udaljen je 25 km, a od aerodroma 22 km. U svom sastavu hotel ima glavnu zgradu i bungalove. Smeštajne jedinice mogu biti udaljene od plaže do 500 m. (više)
Ariadne Beach 4*

Agios Nikolaos
Ariadne Beach hotel nalazi se 50 m od male šljunkovite plaže i 300 m od veće peščane plaže do kojih se prelazi ulica. Od centra Agios Nikolaosa udaljen je 1 km, a od aerodroma u Heraklionu 70 km. (više)
Atrium Krit 3*

Retimno (Retimno)
Hotel se nalazi u mestu Retimno, na samo 100 m od duge peščane plaže, a od aerodroma u Heraklionu 80 km. (više)
Bio Suites 4*

Retimno (Retimno)
Hotel se nalazi u mestu Retimno, na samo 50 m od peščane plaže od koje ga deli ulica. Udaljen od starog grada 600 m i aerodroma u Heraklionu 80 km. (više)
Brascos 3*

Retimno (Retimno)
Hotel se nalazi u samom centru Retimna, nedaleko od starog grada. Od najveće peščane plaže je udaljen 600 m a od aerodroma u Heraklionu 80 km. (više)
Cactus Beach 4*

Stalis (Heraklion)
Hotel koji se sastoji iz više hotelskih blokova, nalazi se u mestu Stalis 20 m od peščane plaže do koje se prelazi ulica. Od centra Hersonisosa udaljen je 2 km i aerodroma u Heraklionu 30 km. (više)
Central Hersonissos 3*

Hersonisos (Heraklion)
Hotel se nalazi u Hersonisosu, 200 m od gradske plaže i 400 m od centra. Od aerodrome u Heraklionu udaljen je 24 km. (više)
Creta Maris Beach Resort 5*

Hersonisos (Heraklion)
Ovaj luksuzni hotelski kompleks sastoji se iz glavne zgrade i bungalova. Izgrađen je u stilu tradicionalnog kritskog sela i nalazi se na samoj peščanoj plaži, na kraju mesta Hersonisos. Od glavnog grada Herakliona i aerodroma udaljen je 25 km. (više)
Creta Palm 4*

Kato Stalos (Hania)
Hotel se nalazi 70 m od peščane plaže (prelazi se ulica) u mestu Kato Stalos. Od centra Hanje udaljen je 7 km, a odaerodroma 24 km. Stanica lokalnog autobusa, koji saobraća do Hanje, nalazi se na 30 m od hotela. (više)
Cretan Dream Royal 5*

Kato Stalos (Hania)
Aparthotel Cretan Dream Royal nalazi se u mestu Kato Stalos, na blagom uzvišenju. Od plaže ga deli ulica, ispod koje postoji podzemni prolaz. Od centra Hanje udaljen je 6 km i aerodroma u Hanji 21 km. (više)
Elmi Suites 4*

Hersonisos (Heraklion)
Nalazi se u centru Hersonisosa, udaljen od peščane plaže 100 m i aerodroma u Heraklionu 25 km. (više)
Elotis Suites 3*

Agia Marina (Hania)
Hotel se nalazi u mestu Agia Marina, udaljen od peščane plaže 50 m od koje ga deli ulica. Od centra Hanje je udaljen 8 km i 22 km od aerodroma u Hanji. (više)
Fereniki 3*

Georgiouplis (Krit-Hania)
Ovaj hotelski kompleks sastoji se od 6 zgrada, najudaljenija zgrada od plaže je udaljena 200m. Između kompleksa i plaže nalazi se ulica. Od centra mesta udaljen je 300m, od aerodroma u Hanji 34 km. (više)
Galini Sea View CHC 5*

Agia Marina (Hania)
Ovaj elegantan hotel nalazi se na uzvišenju 200 m od plaže od koje ga deli ulica, 800 m od centra mesta Agia Marina. Od centra Hanje udaljen je 9 km, a od aerodorma u Hanji 22 km. (više)
Glaros Hotel 4*

Hersonisos (Heraklion)
Smešten je 20 m od peščane plaže, u mirnom delu Hersonisosa. Od aerodroma u Heraklionu je udaljen 25 km. (više)
Golden Beach 4*

Hersonisos (Heraklion)
Smešten 30 m od peščane plaže i 500 m od centra mesta Hersonisos. Od aerodroma u Heraklionu je udaljen 25 km. (više)
Ideon 3*

Retimno (Retimno)
Nalazi se u blizini starog grada Retimna, udaljen od peščane plaže oko 300 m i od aerodroma u Heraklionu 80 km. (više)
Iolida Beach 5*

Agia Marina (Hania)
Ovaj luksuzni hotel sastoji se iz 2 hotelska bloka od kojih je jedan na plaži a drugi 250 m od plaže, koji su povezani mostićem koji ide preko ulice. Nalazi se u mestu Agia Marina, udaljen od centra Hanje 8 km, od aerodroma u Hanji 21 km. (više)
Iro 2*

Hersonisos (Heraklion)
Hotel se nalazi 100 m od plaže u mirnom delu Hersonisosa. Od centra grada je udaljen  200 m, i 25 km od aerodroma u Heraklionu. (više)
Jo An Beach 4*

Adelianos Kampos (Hania)
Smešten u letovalištu Adelianos Kambos, udaljen 3 km od centra Adele, 7 km od centra Retimna, a od aerodroma u Heraklionu 70 km. (više)
Jo An Palace 4*

Retimno (Retimno)
Nalazi se u centru Retimna, nedaleko od starog grada i luke. Od plaže je udaljen 400 m, a od aerodroma u Heraklionu 80 km. (više)
Liberty 3*

Retimno (Retimno)
Hotel se nalazi u centru Retimna, od starog grada udaljen je 300 m, od male plaže 250 m, a od velike plaže Retimna 800m. Od aerodroma u Heraklionu udaljen je 80 km.

(više)
Louis Creta Princess 4*

Maleme (Hania)
Ovaj hotelski kompleks renoviran 2012. god. pripada lancu Louis hotela, zbog svog sadržaja pogodan je za porodice sa decom. Nalazi se na peščano šljunkovitoj plaži u mestu Maleme. Od centra grada Hanje udaljen je 17 km, a od aeorodroma u Hanji 38 km. (više)
Maravel Land 3*

Adelianos Kampos
Hotel Maravel Land nalazi se na peščano-šljunkovitoj plaži, u mestu Adelianos Kambos, 7 km od centra Retimna i oko 70 km od aerodroma. (više)
Marilena 4*

Ammoudara (Ammoudara)
Hotel se nalazi u mestu Amudara na 120 m od plaže do koje se prelazi ulica. Od centra Herakliona je udaljen 5 km, dok je od aerodroma udaljen 11 km. (više)
Marinos Beach 3*

Platanias (Retimno)
Marinos Beach nalazi se u mestu Platanias na peščanoj plaži. Od centra grada Retimno udaljen je 5 km, a od aerodroma 80 km. (više)
Minos 4*

Retimno (Retimno)
Hotel se nalazi u centru Retimna, od velike peščane gradske plaže udaljen je 150 m, a desetak minuta hoda od starog grada. Od aerodroma u Heraklionu udaljen je 75 km. (više)
Minos Mare 4*

Retimno (Retimno)
Nalazi se odmah pored hotela Minos Mare Royal i zajedno čine jedinstven kompleks. Smeštan je na peščanoj plaži u mestu Platanjas, a samo mesto je puno kafića, restorana, taverni i radnji. Od grada Retimna udaljen je 6 km, a od aerodroma u Heraklionu 65 km. Sa Retimnom je dobro povezan lokalnim autobusom, čija se stanica nalazi ispred hotela. (više)
Minos Mare Royal 5*

Retimno (Retimno)
Luksuzan hotel smešten je na peščanoj plaži u mestu Platanjas, a samo mesto je puno kafića, restorana, taverni i radnji. Od grada Retimna udaljen je 6 km, a od aerodroma u Heraklionu 65 km. Sa Retimnom je dobro povezan lokalnim autobusom, čija se stanica nalazi ispred hotela. (više)
Mistral Bay 4*

Agios Nikolaos
Hotel se nalazi u centru Agios Nikolaosa, 80m od plaže do koje se prelazi ulica i oko 5 minuta hoda od jezera.U neposrednoj blizini barova i restorana. Od aerodroma u Heraklionu udaljen je 60 km. Kompletno je renoviran 2014. godine.
(više)
Olympia hotel 3*

Retimno (Retimno)
Hotel Olympia nalazi se 100 m od plaže, u mirnoj ulici. Olympia se nalazi u centarlnom delu Retimna, a od Starog grada i luke udaljen je 1.5 km. Od aerodoma u Heraklionu udaljen je 80 km, a od aerodroma u Hanji 75 km. U neposrednoj blizini nalaze se brojni supermarketi, taverne i pekare. (više)
Olympic Palladium 3*

Retimno (Retimno)
Hotel se nalazi u centru Retimna, od starog grada udaljen je 300 m, od male plaže 250 m, a od velike plaže Retimna 800m. Od aerodroma u Heraklionu udaljen je 80 km.

(više)
Palmera 3*

Hersonisos (Heraklion)
Nalazi se u centru Hersonisosa na samoj plaži. Od aerodroma u Heraklionu je udaljen 25 km. (više)
Pela Maria 3*

Hersonisos (Heraklion)
Ovaj porodični hotel nalazi se na samo 40 m od peščane plaže, u centru Hersonisosa. Od aerodroma u Heraklionu udaljen je 25 km. (više)
Porto Platanias Beach Resort & Spa 5*

Platanias (Hania)
Nalazi se u mirnom idiličnom okruženju mesta Platanjas, 50 m od plaže do koje se prelazi mala ulica. Kompleks koji se prostire na 30 000 m2, nagrađen je plavom zastavicom za čistoću mora i plaže. Od centra Hanje udaljen je 9 km, aerodroma u Hanji 20 km. (više)
Porto Plazza ex Dimitrion Central 3*

Hersonisos (Heraklion)
Hotel je na odličnoj lokaciji, 150 m udaljen od peščano-šljunkovite plaže, u centru Hersonisosa i samo 25 km od aerodroma u Heraklionu. (više)
Santa Marina Beach 4*

Agia Marina (Hania)
Okružen zelenilom, ovaj hotel se sastoji od dve zgrade povezane tunelom. Smešten je uz samu peščanu plažu u mestu Agia Marina, udaljen od centra Hanje 8 km i 21 km od aerodroma u Hanji. (više)
Santa Marina Hotel 3*

Agios Nikolaos
Santa Mairna hotel nazi se u centru Agios Nikolaosa, 50m od peščane plaže (do koje se prelazi ulica) i 600 m od prelepog jezera. Od aeorodroma u Heraklionu udaljen je 60 km. (više)
Santa Marina Plaza 4*

Agia Marina (Hania)
Ovaj predivan luksuzni hotel, idealan za one koji žele da naprave balans između mirnog odmora i živopisnog noćnog života koji nudi Agia Marina, nadovezana sa mestom Platanjas. Nalazi se na plaži u centru mesta Agia Marina i udaljen 8 km od grada Hanje i 21 km od aerodroma. Hotel ne prima decu ispod 18 god. (više)
Sensimar Royal Blue Resort & Spa 5*

Panormo (Heraklion)
Ovaj luksuzni hotel nalazi se iznad stenovite plaže do koje se ide uređenim stazama ili stepenicama. Hotelski kompleks se nalazi pored malog ribarkog mesta Panormo, od Retimna je udaljen 22 km a od aerodroma u Heraklionu 55 km. Hotel ne prima decu ispod 15 god. (više)
Sergios 3*

Hersonisos (Heraklion)
Hotel se nalazi u centru Hersonisosa i na 150 od plaže. Od aerodroma u Heraklionu je udaljen 25 km. (više)
Star Beach Village 4*

Hersonisos (Heraklion)
Ovaj moderan hotelski kompleks raspoređen u 7 zgrada, izuzetno bogatog sadržaja, nalazi se na plaži. Od centra Hersonisosa je udaljen 500 m i aerodroma u Heraklionu 25 km. (više)
Theartemis Palace 4*

Retimno (Retimno)
Hotel se nalazi u mirnoj ulici, na 250 m kako od velike peščane gradske plaže, tako i od brojnih restorana, kafića i prodavnica. Od centra grada i starog utvrđenja udaljen je 700 m, a od aerodroma u Heraklionu 75 km. (više)
Vantaris Beach 4*

Kavros (Hania)
Ovaj hotel pripada kompleksu Vantaris i nalazi se u lepom okruženju na prelepoj peščanoj plaži  mesta Kavros. Od grada Retimna udaljen je 18 km, od aerodroma u Hanji 45 km, a od aerodroma u Heraklionu 100 km. (više)
Vantaris Palace 4*

Kavros (Hania)
Hotel se nalazi na dugoj peščanoj plaži u mestu Kavros. Sastoji se od glavne zgrade i depadansa a od Retimna je udaljen 18 km, od  aerodroma u Hanji 45 km, a od aerodroma u Heraklionu 100 km. (više)
Veronica Hotel 3*

Agia Agostoli
Hotel Veronica nalazi se u mestu Agija Apostoli, 300 m od peščane plaže, 4 km od Hanje i 14 km od aerodroma. (više)

Apartmani

Stefanie Apartments 0*

(Hania)
Nalazi se 350 m od peščane plaže, 100 m od centra mesta Agia Marina. Od centra Hanje udaljen je 8 km, a od aerodroma u Hanji 27 km. (više)

Ubrzanim tempom razvoja Krit je postao luksuzno letovalište, koje obezbeđuje odličan smeštaj u vrhunskim hotelima, dizajniranim tako da se uklapaju u živopisni krajolik koji ih okružuje

Krit je ostrvo u Sredozemnom moru na krajnjem jugu Grčke. Obuhvata površinu od 8.331,231 km2 i kao takvo je najveće ostrvo Grčke i peto po veličini u Mediteranu. Dužina obale je 1.040 km, dok se ostrvo pruža u pravcu istok-zapad u dužini od 264 km, a u širini sever-jug 55 km, Krit obiluje neverovatnim kontrastima. Reljef je pretežno planinski, a najviši vrh je na 2.456 m n/v, ovaj lanac visokih planina svojom priorodnom podelom formira 4 ostrvske provincije: Hania, Rethymno, Heraklion i Lasiti. Na Kritu je zastupljena sredozemna klima, koja je nešto oštrija na planinama.

Na Kritu danas živi preko 600.000 stanovnika, ali se tokom sezone taj broj drastično uveća zbog velikog broja stranih turista. Ubrzanim tempom razvoja Krit je postao luksuzno letovalište, koje obezbeđuje odličan smeštaj u vrhunskim hotelima, dizajniranim tako da se uklapaju u živopisni krajolik koji ih okružuje. I pored sveg napretka koji je dostigao poslednjih godina, Krit je ipak ostao rebusno ostrvo neiskvarene lepote. Među najposećenijim i najartaktivinijim plažama su: laguna Balos, Elafonissi plaža sa roze peskom i mistična plaža palmi Vai.

Ostaci iz svakog perioda istorije Krita rasuti su po celom ostrvu i datiraju od vremena rane kritske i minojske kulture, koja je uništena još oko 1.400 godine p.n.e.. Može se reći da su kasniji periodi , klasični i rimski, u poređenju sa tom drevnom civilizacijom i visokim nivoom koji je dostigla, predstavljali period nazadovanja Krita.

Heraklion - je glavni grad ostrva Krit, koji predstavlja ulaznu kapiju posetiocima koji stižu, bilo brodom ili avionom. Nekada je bio važna mletačka luka i još uvek postoje veoma dobro očuvane zidine koje su opasavale grad u 16-om veku. Ostala interesantna mesta su Morosinijeva fontana, crkva Sv. Marka, mletačko utvrđenje, Loggia, crkva Sv. Minas i bazar. Arheološki muzej poseduje najbogatiju zbirku eksponata, sa predmetima koji datiraju iz svih epoha minojske civilizacije.

Chersonissos - je turističko mesto namenjeno turistima koji vole provod i danju i noću. Udaljen je 26 km od glavnog grada Krita, a poznat je po velikom broju restorana, taverni, barova, suvenirnica i butika. U ovom mestu ima veći broj manjih stenovito-šljunkovitih uvala sa ponekom skrivenom pećinom.

Agios Nikolaos - je jedan od najlepših gradića na Kritu, smešten u zalivu Mirabelo, a udaljen je 62 km od Herakliona. Mestom dominira malo jezero Vulismeni koje se nalazi u centru grada i okružuje ga šetalište i mnogobrojni restorani. Ovo je mondensko letovalište, gde su usidrene luksuzne jahte i vlada duh kosmopolitskog života.

Rethymno - je očaravajući manji grad, koji leži 78 km zapadno od Herakliona. Venecijanski karakter još uvek preovlađuje u mnogim delovima grada, a najviše ga karakterišu uzane uličice, stare gospodske kuće i utvrđenje koje je kod lokalnog stanovništva poznato kao Fortetza. Veliko zadovoljstvo predstavlja šetnja uskim belim ulicama Rethymn-a posmatrajući raznolikost arhitektonskih stilova, koje se završavaju izlaskom na more na jednu od luka ili veliku zlatnu peščanu uvalu.

Hania - je stari grad pored mora, kojim dominira venecijansko utvrđenje „Kasteli“. Novi deo grada je prijatan i živahan, sa modernim kućama okruženim vrtovima. Okolina grada obiluje mnoštvom plantaži pomorandži, čiji se miris kad procvetaju širi nad celim gradom. Turistička mesta koja gravitiraju ovom gradu su Agia Marina i Platanias, a odlikuju se prelepim peščanim plažama duž kojih su izgrađeni hotelski kompleksi. Udaljena je 142 km od Herakliona, ali ima sopstveni aerodrom.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel