Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

LIMNOS  /  CENOVNICI (Programi i cene)

U ponudi su trenutno individualni programi. Za dodatne informacije kontaktirajte agenciju.

Hoteli

Diamantidis 4*

Myrina
Jedan od najpoznatijih hotela na Limnosu, smešten je u mirnom delu glavnog grada Mirina. Od centra je udaljen 500 m, a od plaže 600 m. Aerodrom je udaljen 20 km. (više)
Ifestos 3*

Myrina
Hotel Ifestos se nalazi na odličnoj lokaciji u mirnom delu Mirine. Od centra grada udaljen je 1 km, a taverne, restorani i kafići nalaze se na svega 200 m od hotela. Od poznate, duge peščane plaže Richa Nera, udaljen je 200 m. Aerodrom je udaljen 19 km. (više)
Lemnos Village Resort 4*

Platy
Hotel se nalazi se u mestu Plati, a od plaže ga deli ulica. Sastoji se od više zgrada koje su od plaže udaljene od 50 do 350 m. Glavni grad Mirina udaljen je 2.5 km, a aerodrom 22 km. (više)
Porto Plaza 4*

Agios Ioannis
Hotel Porto Plaza je nov i moderno uređen hotel koji se nalazi u mestu Agios Joanis. Smešten je na uzviženju iznad plaže, od koje udaljen je 100 m i od koje ga deli ulica. Od glavnog grada Mirine, udaljen je 8 km, a od aerodroma 17 km. (više)

Apartmani

Niriides Apartments 0*

Platy
Apartmani Niriides se sastoje od dve zgrade, nalaze se u mestu Plati, na peščanoj plaži. Od centra mesta udaljeni su 1.5 km, a od glavnog grada Mirine 2.5 km. Od aerodorma su udaljeni 22 km. (više)
Parathinalos Apartments 0*

Agios Ioannis
Apartmani se nalaze u mestu Agios Joanis, smešteni su na samoj plaži. Od glavnog grada Mirine udaljeni su 8 km, a od aerodroma 17 km. (više)
Villa Victoria 0*

Platy
Vila Victoria se nalazi na peščanoj plaži u mestu Plati. Od centra mesta udaljena je 1.5 km, a od glavnog grada Mirine 2.5 km. Aerodrom je udaljen 22 km. (više)

Limnos ima peščane plaže sa peskom boje starog zlata, svaki turista ovde može pronaći svoju omiljenu uvalu od pustih usamljenih do organizovanih i uređenih plaža sa dečijim igralištima

Limnos je ostrvo u severnom delu Egeja i obuhvata površinu od 477 km2. Reljefom dominiraju brda i brežuljci čije visine ne prelaze 450 m n/v. Klima je sredozemna sa blagim kišnim zimama i tolim letima, ovde je izražena mikroklima određenih delova pa se tako sa jedne strane formira pustinja, a sa druge tlo je izrazito plodno i naročito pogoduje vinogradima.

Limnos ima oko 17.000 stanovnika, pretežno se bave poljoprivredom, a tek u novije vreme počinje razvoj turizma.

Prema verovanju, Limnos je pripadao bogu vatre Hefesu, koji je ovde imao svoju kovačnicu. Poznat je i mit o tkz. „Lemnonskom zločinu“, kada su žene ubile sve muške članove zajednice, kako bi samostalno vladale istim. Pretpostavlja se da je prvobitno Limnos bio naseljen Tračanima, a dalje je tokom istorije pokoravano da bi naposeltku 1.912 godine bilo oslobođeno i pripojeno Grčkoj.

Ostrvo Limnos prekriveno je plantažama voća i vinogradima, poznati lokalni porizvodi izuzetnog kvaliteta su muskatno vino i med. Takođe, ovde se proizvodi posebna vrsta mekog sira boje meda i tkz. mala korpa, što je vrsta belog sira koji se suši u prirodi upakovan u pletene korpe. Stanovništvo se bavi i ribolovom, a u lokalnim tavernama služe se izvanredni riblji specijaliteti.

Limnos ima peščane plaže sa peskom boje starog zlata, svaki turista ovde može pronaći svoju omiljenu uvalu od pustih usamljenih do organizovanih i uređenih plaža sa dečijim igralištima. Ljubitelji sportova na vodi će letovanje provoditi na plažama: Tanos, Gomati i Keros, dok su kao najlepše poznate uvale Plati i Chavouli.

Grad Mirina - je glavno i najveće mesto na ostrvu Limnos. Mirinu krasi tradicionalan izgled, popločane ulice, stare kamene palate, promenada uz more sa mnogobrojnim tavernama, kao i utvrđenje iz vizantijskog perioda smešteno na malom poluostrvu, sa koje se pruža pogled na Svetu Goru i panoramu grada. Manja turistička mesta su Plati i Agios Ioanis.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.4494 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel