Letovanje | ODEON WORLD TRAVEL

Hoteli

Diamantidis 4*

Myrina
Jedan od najpoznatijih hotela na Limnosu, smešten je u mirnom delu glavnog grada Mirina. Od centra je udaljen 500 m, a od plaže 600 m. Aerodrom je udaljen 20 km. (više)
Ifestos 3*

Myrina
Hotel Ifestos se nalazi na odličnoj lokaciji u mirnom delu Mirine. Od centra grada udaljen je 1 km, a taverne, restorani i kafići nalaze se na svega 200 m od hotela. Od poznate, duge peščane plaže Richa Nera, udaljen je 200 m. Aerodrom je udaljen 19 km. (više)
Lemnos Village Resort 4*

Platy
Hotel se nalazi se u mestu Plati, a od plaže ga deli ulica. Sastoji se od više zgrada koje su od plaže udaljene od 50 do 350 m. Glavni grad Mirina udaljen je 2.5 km, a aerodrom 22 km. (više)
Porto Plaza 4*

Agios Ioannis
Hotel Porto Plaza je nov i moderno uređen hotel koji se nalazi u mestu Agios Joanis. Smešten je na uzviženju iznad plaže, od koje udaljen je 100 m i od koje ga deli ulica. Od glavnog grada Mirine, udaljen je 8 km, a od aerodroma 17 km. (više)

Apartmani

Katsarakis Apartments 0*

Myrina
Katsarakis apartmani su smešteni na idealnoj lokaciji, u mirnoj ulici u centru Mirine. Od plaže Romeikos udaljeni su 300 m. (više)
Niriides Apartments 0*

Platy
Apartmani Niriides se sastoje od dve zgrade, nalaze se u mestu Plati, na peščanoj plaži. Od centra mesta udaljeni su 1.5 km, a od glavnog grada Mirine 2.5 km. Od aerodorma su udaljeni 22 km. (više)
Parathinalos Apartments 0*

Agios Ioannis
Apartmani se nalaze u mestu Agios Joanis, smešteni su na samoj plaži. Od glavnog grada Mirine udaljeni su 8 km, a od aerodroma 17 km. (više)
Villa Victoria 0*

Platy
Vila Victoria se nalazi na peščanoj plaži u mestu Plati. Od centra mesta udaljena je 1.5 km, a od glavnog grada Mirine 2.5 km. Aerodrom je udaljen 22 km. (više)

Limnos krase zaklonjeni zalivi, dugačke plaže i panorama vulkanskih stena ukrašena malim brdima i tradicionalnim selima sa živopisnim kamenim kućicama

Limnos ili Lemnos je vulkansko ostrvo u severnom delu Egejskog mora, smešteno na pola puta između poluostrva Halkidiki i turske obale. Zauzima površinu od 477 km2 na kojoj živi oko 17 000 stanovnika.

Pretpostavlja se da je ostrvo prvobitno bilo naseljeno Tračanima kada su ga 800. god. p.n.e. osvojili Grci. Tokom dalje istorije ostrvo je bilo pokoravano od strane Persijanaca, Rimljana, Venecijanaca i Turaka, da bi konačno, nakon balkanskih ratova 1912.god. bilo oslobođeno i pripojeno Grčkoj.

Ostrvo je poznato i u grčkoj mitologiji. Prema njoj, Limnos je pripadao Hefesu - bogu vatre koji je tu imao svoju kovačnicu i koji je poznat po tome da je nakon pada sa Olimpa ostao hrom. Drugi mit govori o takozvanom „Lemoskom zločinu“ kada su žene sa ostrva pobile sve muške članove zajednice, kako bi samostalno zavladale istim. Kada su uvidele da im nedostaju muškarci zbog potomstva, pokušale su da zavedu Argonaute na njihovom putu u potrazi za zlatnim runom. Namera im nije uspela, jer su Argonauti nakon dugotrajnog Herkulovog nagovaranja, nastavili plovidbu.

Limnos krase zaklonjeni zalivi, dugačke plaže i panorama vulkanskih stena ukrašena malim brdima i tradicionalnim selima sa živopisnim kamenim kućicama. Ostrvo obiluje voćnjacima od kojih stanovništvo pravi lokalne proizvode visokog kvaliteta i jedinstvenih ukusa , kao što je čuveno vino „Muskat sa Lemnosa“. Takođe, jedan od specijaliteta sa Limnosa su: kalithaki (mala korpa), vrsta belog sira koji se suši u prirodi u malim pletenim korpicama i melichloro (u prevodu - mekani sir boje meda). Ukusan med od majčine dušice i sveža jela od ribe su jedan od najvećih poklona prirode na Limnosu. Jedna od tajni ostrva Limnos je i „Ammothines“ pustinja, jedina pustinja u Evropi.

Glavno i najveće mesto na ostrvu je Mirina (do 1950.god. zvano Kastron) u kojem danas živi oko 5.000 stanovnika. Mirinu krasi tradicionalan izgled, popločane ulice, stare kamene palate, promenada uz more sa mnogobrojnim tavernama, kao i impresivni zamak iz Vizantijskog perioda, smešten na malom poluostrvu odakle se pruža izuzetan pogled na ceo grad.

Jedno od najlepših mesta na Limnosu je Plati, udaljeno 2 km južno od Mirine. Smešteno je na padini iznad duge peščane plaže i kristalno čistog mora, a poznato je po velikom izboru sportova i zabave na vodi, kao I brojnim restoranim sa u kojima se služe lokalni specijaliteti.

Agios Ioanis je malo ribarsko mesto, udaljeno 6 km od Mirine. Smešteno je na obrocima planine Sveti Atanasije, a poznato je po širokoj peščano – šljunkovitoj plaži i uzgoju smokvi i badema.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 125.2245 RSD
Odeon World Travel
© 2017 Odeon World Travel