Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

PELOPONEZ  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Hoteli

Akti Taygetos 4*

Kalamata (Messinia)
Hotel se nalazi u području Kalamate, u mestu Mikri Mantinia. Sa plažom, od koje ga deli ulica, povezan je podzemnim prolazom. Od centra mesta Kalamata udaljen je 9 km. (više)
Christina 3*


(više)
Costa Navarino The Romanos 5*

Costa Navaino (Messinia)
Ovaj luksuzan hotel se nalazi na prelepoj dugoj peščanoj plaži u okviru kompleksa Costa Navarino. (više)
Costa Navarino The Westin 5*

Costa Navarino (Messinia)
Ovaj moderan i luksuzan hotel nalazi se na prelepoj plaži okružen netaknutom prirodom i kristalno čistim morem u okviru kompleksa Costa Navarino. (više)
Electra 2*


(više)
Elite City Resort 4*

Kalamata
(više)
Filoxenia Kalamata 4*

Kalamata (Messinia)
Hotel se nalazi na samoj šljunkovitoj plaži u Mesinijskom zalivu, u podnožju planine Tajgetus, u jednom od najlepših gradova na Peloponezu Kalamati. Od centra Kalamate, sa kojim je povezan šetalištem uz more, udaljen je 2 km. (više)
Flisvos hotel 3*


(više)
Flisvos Royal 3*


(više)
John & George 2*


(više)
Natura Club & Spa 3*


(više)
Paradise Lost 2*


(više)
Park Nafplio 4*

Nafplio (Argolida)
Hotel se nalazi u samom centru mesta Nafplio, na granici između starog i novog dela grada. Od Arvanitia plaže je udaljen 550 m. (više)
Rodini Beach Hotel 3*

Patra
Ovaj nedavno renoviran hotel nalazi se na samoj plaži, 16 km udaljen od grada Patre. (više)
Sofia Tolo 3*


(više)
Sunrise Village 4*

Petalidi (Messinia)
Ovaj veliki hotelski komleks okružen zelenilom, nalazi se u području mesta Petalidi od čijeg centra je udaljen 5 km. Izlazi na dve private plaže do kojih se stiže uređenim stazama kroz gusto zelenilo. Od grada Kalamata udaljen je 30 km. (više)
Tolo 2*


(više)
Tsokas 4*


(više)

Peloponez je veliko poluostrvo koje podseća na ogroman dudov list, iz tog razloga je u srednjem veku nazvan Moreas, što u prevodu sa grčkog znači dud

Današnji naziv je takođe staro ime u prevodu Pelopovo ostrvo, odnosno ostrvo legendarnog kralja Frigije. Oduvek je postojala zamisao, još iz antičkog doba, da se Istmus preseče, što je definitivno dovršeno u 19-om veku kada je korintski kanal osposobljen. Ovo veliko poluostrvo obuhvata površinu od 21.439 km2 i ima više od milion stanovnika. Najveći deo regije zauzimaju doline koje presecaju visoke planine, čija visina doseže i do 2.407 m. Planinske reke su brojne i zahvajući njima ovaj deo Grčke je među najplodnijim.

Celokupna oblast podeljena je u 7 provincija. Ovde postoje nalazišta iz kamenog soba, a najveći procvat Peloponez je doživeo u Mikenskom periodu, kada su iznikli gradovi kao što su: Mikena, Tirint, Pilos i Sparta. Olimpijske igre su se održavale kod Olimpije i predstavljale su miroljubiva nadmetanja atletičara. Najveći gradovi danas na Peloponezu su: Patra, Tripoli, Pirgos, Korint i Nafpilion.

Costa Navarino - je nov luksuzan hotelski kompleks koji se nalazi na jugozapadu poluostrva, u regiji Mesinija. Od grada Kalamata je udaljen 57 km. Kompleks se sastoji od dva hotela kategorizacije 5* The Romanos i The Westin.

Kalamata - se nalazi u jugo-zapadnom delu poluostrva, a u središnjem delu regije Mesinija. Od Atine je udaljena 238 km. Grad se smestio na vrhu zaliva, u omanjoj primorskoj ravnici sa severa i istoka zatvorenoj planinama. Klima u Kalamati je sredozemna sa dugim toplim i suvim letima i blagim i kišovitim zimama. Mesta Kato Verga i Mikri Mantinia pripadaju oblasti Kalamata i nadovezuju se na sam grad Kalamata.

Petalidi - je slikovito primorsko mesto izgrađeno u obliku potkovice, po kojoj je i dobilo ime. Nalazi se u zapadnom delu mesinijskog zaliva, 25 km od mesta Kalamata. Prelepe plaže sa kristalno čistim morem idealne su za miran odmor.

Kyparissia - je predivan primorski gradić smešten na zapadnoj, jonskoj obali Peloponeza, na 65 km od Kalamate i 260 km od Atine. Moderan grad je smešten uz dugu, peščanu plažu, dok na padinama brda leži stari grad Kyparissia. Pored velikog izbora plaža u okolini, ovaj grad pruža i mogućnost obilaska većine značajnih mesta ovog poluostrva.

Thermissia - je malo turističko mesto na istoku Pelponeza u regiji Argolida, na 170 km od Atine i 64 km od mesta Nafplio.

Nafplio - je glavni grad regije Argolida i glavna luka Istočnog Peloponeza. Od Atine je udaljen 140 km. Prema legendi naziv grada je izveden od njegovog osnivača Nafpliosa, sina Posejdona i Aminome. Srce Nafplija je trg Sintagma gde preovlađuju prelepe zgrade građene u neoklasičnom stilu. Nafplio ima dve plaže, to su Arvanitia i Karathona koja je udaljena 3 km od mesta. Može se reći da je spoj dva grada u jednom: modrenog primorskog odmarališta i starog grada sa svojim kulama koje dominiraju mestom. Maleno utvrđenje na samoj sredini zaliva, zove se Burdzi.

Tolo - nekada staro ribarsko selo danas je prelepo živopisno turističko mesto sa peščanim plažama. Nalazi se na jugo-istočnom delu poluostrva Peloponez. Udaljen je 11 km od grada Nafplio i 151 km od Atine. Mesto ima puno barova i restorana i idealna je destinacija za sve one koji žele da uživaju u moru i suncu, kao i za one koji žele da istražuju arheološke predele Peloponeza.

Patra - je treći grad po veličini u Grčkoj, smešten je u severnom delu poluostrva Peloponez, nalazi se u Patraskom zalivu koji se nadovezuje na Korintski zaliv. Obala Patrasa nije široka već se nedaleko od nje uzdižu planine.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel