Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

SAMOS  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Hoteli

Akrogiali 2*

Pythagorio/Potokaki
Hotel Akrogiali je prijatan manji hotel smešten u mestu Potokaki Beach. Nalazi se na samoj Potokaki šljunkovitoj plaži. Do mesta Pitagorio, koje je udaljeno 1.5 km, može se prošetati uređenom stazom uz ulicu. Aerodrom se nalazi u neposrednoj blizini hotela, a do njega se stiže vožnjom od oko 2.5 km. Glavni grad Samos udaljen je oko 15 km. (više)
Angela Apartments 2*

Kokkari
Nalaze se u mirnom delu mesta Kokari, od gradske šljunkovite plaže udaljeni su 100 m, a od centra mesta 150 m. Glavni grad Samos udaljen je 10 km, a aerodrom 24 km. (više)
Anthemis 3*

Grad Samos
Hotel apartmanskog tipa, nalazi se u gradu Samos, na blagom uzvišenju sa prelepim pogledom na more i gradsku luku. Od poznate Gagou šljunkovite plaže udaljen je oko 200 m, od centra grada je 700 m, i od aerodroma 12 km. (više)
Arethousa 2*

Pythagorio
Hotel Arethousa je prijatan manji hotel smešten u mestu Potokaki Beach. Od šljunkovite Potokaki plaže, nagrađene plavom zastavicom, deli ga uska ulica. Do mesta Pitagorio, koje je udaljeno 2 km, može se prošetati uređenom stazom uz ulicu. Aerodrom se nalazi iza hotela a do njega se stiže vožnjom od oko 3 km. Glavni grad Samos udaljen je oko 15 km. (više)
Arion 4*

Kokkari
Nalazi se na severnoj obali ostrva, okružen bujnim zelenilom smešten je na uzvišenju iznad mora sa panoramskim pogledom na more. Od mesta Kokari udaljen je 2 km. Poznate plaže Lemonakia i Tsamadu udaljene su oko 1.5 km. Do ovih plaža, kao i do mesta Kokari obezbeđen je prevoz hotelskim shuttle busom. Od glavnog grada Samosa hotel je udaljen 10 km, a od aerodroma 25 km. (više)
Aspres Apartments 2*

Votsalakia/Kampos
Aparthotel Aspres se nalazi na 200 m od plaže, a od centra mesta Kampos je udaljen 600 m. Mesto Karlovasi je udaljeno 15 km, glavni grad Samos 45 km, a aerodrom 31 km. (više)
Athena Samos 2*

Kokkari
Nalazi se na severnoj obali ostrva, u slikovitom primorskom mestu Kokari. Od gradske šljunkovite plaše, od koje ga deli ulica, udaljen je 30 m. Glavni grad Samos udaljen je 10 km, a aerodrom 25 km. (više)
Blue Sea 2*

Kokkari
Nalazi se u mestu Kokkari, udaljen od plaže 20 od koje ga deli ulica. Od glavnog grada Samosa udaljen je 12 km i aerodroma 25 km. (više)
Doryssa Seaside Resort 5*

Pythagorio
Ovaj elegantan i moderan hotel, okružen zelenilom, nalazi se na peščano-šljunkovitoj plaži Potataki, na svega 1.5 km od mesta Pitagorio. Glavni grad Samos udaljen je 12 km, a aerodrom 2 km. (više)
Fito Bay 3*

Pythagorio
Fito Bay je hotelski kompleks modernog i tradicionalnog dizajna, koji se sastoji od glavne zgrade i bungalova, nalazi se na jugoistočnoj strani ostrva. Ulica ga deli od šljunkovite plaže Potokaki koja je nagrađena plavom zastavicom, a od mesta Pithagorio udaljen je 1.5km. Glavni grad Samos udaljen je 13 km, a aerodrom 2 km. (više)
Glicorisa Beach 2*

Pythagorio
Nalazi se u zalivu Glicorisa, okružen raskošnim zelenilom smešten je na blagom uzvišenju iznad peščano-šljunkovite plaže od koje je udaljen 50 m. Plaža je nagrađena plavom zastavicom i smatra se jednom od najlepših na ostrvu. Hotel je od mesta Pitagorio udaljen 3 km, od glavnog grada Samosa 9 km i od aerodroma 4 km. (više)
Golden Sun 2*

Kokkari
Hotel se nalazi u mestu Kokkari, na 300 m od plaže i 22 km od aerodroma. (više)
Ino Village 3*

Grad Samos
Nalazi se delu grada Kalami, na uzvišejnu sa panoramskim pogledom na more. Od šljunkovite plaže Gagou udaljen je 600 m. Centar grada Samos udaljen je 1.5 km, a aerodrom 17 km. (više)
Kalidon Beach 2*

Kokkari
Ovaj mali porodični hotel modernog dizajna nalazi se na severnoj obali ostrva u mestu Kokari. Šljunkovita plaža od koje ga deli ulica, nalazi se 20 m od hotela. Glavni grad Samos udaljen je 10 km, a aerodrom 25 km. (više)
Kampos Village 3*

Votsalakia/Kampos
Kampos Village je hotelski kompleks koji se sastoji od 13 manjih zgrada, izgrađenih u tradicionalnom stilu, nalazi se na 80 m od poznate peščano-šljunkovite Votsalakia plaže i na 100 m od centra naselja Kampos. Mesto Karlovasi je udaljeno 20 km, glavni grad Samos 50 km, a aerodrom 35 km. (više)
Kouros Bay 3*

Pythagorio
Hotel Kouros Bay nalazi se na na samoj peščano-šljunkovitoj plaži Potokaki, od mesta Pitagorio udaljen je 1.5 km. Glavni grad Samosa udaljen je 13 km, a aerodrom 2 km. (više)
Labito 2*

Pythagorio
Labito je gradski hotel koji se sastoji od dve zgrade, sa idealnom lokacijom u mestu Pitagorio. Udaljen je 200 m od šljunkovite plaže (sa krupnim šljunkom) i 150 m od centra mesta. Gradska plaža mesta Pitagorio udaljena je 450 m. Glavni grad Samos je udaljen 13 km, a aerodrom oko 3.5 km. (više)
Maritsa Bay 3*

Pythagorio
Maritsa Bay je porodični hotel koji je smešten na uzvišenju iznad divlje šljunkovite plaže koja je udaljena 250 m. Od mesta Pitagorio, do kog je obezbeđen prevoz hotelskim shuttle busom, hotel je udaljen 3 km. Glavni grad Samos udaljen je oko 10 km, a aerodrom 6 km. (više)
Mykali 2*

Pythagorio
Mykali je hotel izgrađen u tradicionalnom stilu, smešten je na uzvišenju sa predivnim pogledom na more. Do mesta Pitagorio, koje je udaljeno 2 km, obezbeđen je prevoz hotelskim shuttle busom (osim nedeljom). 700 m nizbrdo od hotela obala je divlja i neuređena, a gosti hotela koriste plažu u mestu Pitagorio. Hotel je od aerodroma udaljen 5 km i 10 km od grada Samosa. (više)
Pegasus Samos 2*

Pythagorio
Hotel Pegasus je izgrađen u tradicionalnom stilu, nalazi se u mirnom delu mesta Pitagorio, na svega 50 m od samog centra, od šljunkovite plaže udaljen je 300 m. Glavni grad Samos udaljen je 15 km, a aerodrom 4 km. (više)
Proteas Blue Resort 5*

Pythagorio
Proteas Blue Resort je luksuzan hotelski kompleks prefinjenog dizajna koji se prostire na 40.000 m². Smešten je na padini iznad uvale, samo 150 m udaljen od privatne peščane i šljunkovite plaže. Od mesta Pitagorio udaljen je 3 km, od glavnog grada Samosa 10 km i od aerodroma 4 km. Ovaj hotel namenjen je samo za odrasle. (više)
Saint Nicholas 3*

Mykali Beach
Hotel Saint Nicolas se nalazi na svega 50 m od šljunkovte Mykali plaže, do koje se dolazi uređenom stazom, a jedna od najlepših plaža ostrva Psili Amos udaljena je oko 1.5 km. Hotel je od mesta Pitagorio udaljen 8 km, od glavnog grada Samosa 9 km i od aerodroma 10 km. (više)
Samaina Inn 4*

Karlovassi
Hotel Samaina Inn se nalazi u mirnom delu mesta Karlovasi, na severnoj strani ostrva. Od šljunkovite plaže deli ga ulica, a od centra mesta udaljen je 1.5 km. Glavnog grada Samos udaljen je 32 km, a aerodrom 36 km. (više)
Samos Bay 3*

Grad Samos
Samos Bay hotel nalazi se u gradu Samos. Smešten je u prelepom zalivu Gagou, na istoimenoj šljunkovitoj plaži koja je nagrađena plavom zastavicom. Od cenra grada udaljen je 900 m, a od aerodroma 12 km. (više)
So Nice 3*

Votsalakia/Kampos
So Nice hotel apartmanskog tipa se nalazi na svega 100 m od plaže i na 600 m od centra naselja Kampos. Mesto Karlovasi je udaljeno 19 km, glavni grad Samos 49 km, a aerodrom 34 km. (više)
Sofia Samos 2*

Votsalakia/Kampos
Hotel se nalazi u naselju Kampos na 600 m od centra mesta i na 100 m od plaže. Mesto Karlovasi je udaljeno 18 km, glavni grad Samos 48 km, a aerodrom 34 km. (više)
Victoria Samos 2*

Pythagorio
Hotel Victoria je manji hotel smešten na samoj Potokaki plaži. Od mesta Pitagorio udaljen je 2 km, glavnog grada Samosa 14 km i od aerodroma 2 km. (više)
Zefiros Beach 3*

Mykali Beach
Hotel Zefiros samo ulica deli od šljunkovite Mikali plaže. Mesto Pitagorio je udaljeno 7 km, grad Samos 9 km, a aerodrom 10 km. (više)

U pogledu turizma ostrvo Samos je veoma dobro infrastrukturno opremljeno, a povoljni prirordni uslovi omogućavaju uspešan razvoj poljoprivrede, pa tako centralni deo ostrva prekrivaju šume, vinogradi i maslinjaci

Samos je ostrvo u egejskom moru, čiji istočni deo obale deli svega par kilometara od kopna Male Azije odnosno Turske. Obuhvata površinu od 468 km2 i pruža se u dužini od 43 km u pravcu istok-zapad i 19 km u pravcu sever-jug. Samos je brdovito ostrvo, čiji najviši planinski vrh Vigla doseže do 1.433 m n/v, a bogato je i vodotokovima. Prefektura Samos obuhvata ostrvo Samos, Ikariju i malu grupu ostrva Furni na kojima živi ukupno oko 33.800 stanovnika.

Klima na ostrvu Samos je sredozemna, a nju karakterišu visoke temperature koje su podnošljive zahvaljujući severo-istočnom vetru prisutnom tokom letnjih meseci.

Samos je bio naseljen 3.000 p.n.e i njegova burna istorija ostavila je brojne tragove na tlu, a najviše su očuvani antički artefakti, koji danas predstavljaju posebnu arheološku vrednost ostrva. Ovo ostrvo je bilo na vrhuncu svoje slave i prosperiteta pod vladarom Polikratom. Glavni grad ostrva je Vathi, za koji se takođe vezuje naziv Samos.

U pogledu turizma ostrvo Samos je veoma dobro infrastrukturno opremljeno, a povoljni prirordni uslovi omogućavaju uspešan razvoj poljoprivrede, pa tako centralni deo ostrva prekrivaju šume, vinogradi i maslinjaci. Glavni proizvodi su: vino, maslinovo ulje, med, agrumi, smokve i badem. Ostrvo Samos poznato je i po zanatskim radovima, koji su zasigurno prava umetnička dela veštih grnčara i tkalja. Predmeti su izrađeni od crvene keramike i kozije vune. Paleontoliški muzej u selu Mitilini jedinstven je u Grčkoj. Samos turiste osvaja čistim morem i mirnim uvalama, lepim zalivima u čijem zaleđu je prijatna hladovina borovine. Na ostrvu preovlađuju šljunkovite plaže, a veoma su popularne jedine dve peščane plaže Psili Amos i Votsalakia. Sve ovo čini destinaciju privlačnom za letovanje porodica i parova.

Glavni grad ostrva Samos - Vathi je ujedno i mesto u kome ima najviše stanovnika, izgrađeno je uz obalu zaliva u dužini od nekoliko klilometara uz koje se pruža i šetalište. Vathi je i najvažnija luka ostrva Samos, a aerodrom je udaljen 12 km. Centar garda predstavlja Pitagorin trg, a posebno se izdvajaju zgrade arheološkog i vizantijskog muzeja u neoklasičnom stilu, crkva Sv. Spiridona, parlament i gradska kuća. U arheološkom muzeju nalaze se predmeti nađeni prilikom iskopavanja Hereijona.

Pythagorio je podignut na ruševinama starog grada, a nosi naziv po poznatom matematičaru Pitagori, koji je ovde rođen. Ovo mesto i njegova neposredna okolina imaju najviše arheoloških iskopina na ostrvu. Najznačajnije su: ostaci gradskog bedema i rimskih termi, hram boginje Here, tunel Eupalinos dug 1 km izgrađen u antičko doba, tako da je grad od 1992. godine pod zaštitom UNESCO-a. Duž obale uz marinu gde su usidreni šareni atraktivni ribarski brodići, jahte, kao i izletnički brodovi pruža se popločano šetalište uz koje su raspoređeni restorani i taverne. U samom centru mesta su dve manje šljunkovite plaže, koje razdvaja marina. Dok se odmah iza starih gradskih bedema pruža velika uvala Potokaki sa sitnim šljunkom na kojoj se nalaze i neki od najboljih hotela na ostrvu.

Kokkari je turističko mesto na severo-istoku ostrva Samos, razvijeno uz samu istoimenu dugu šljunkovitu plažu omiljenu ljubiteljima sportskih aktivnosti na vodi. Centar mesta čini marina sa ribarskim brodićima, splet uskih popločanih ulica sa prodavnicama suvenira i lokalnih proizvoda, kao i red taverni uz obalu. Neke od najpoznatijih plaža na ostrvu kao što su Lemonakia i Tsamadou nalaze se u blizini ovog mesta.

Karlovasi se nalazi na severo-zapadu ostrva Samos i drugi je po veličini grad i luka na ostrvu Samos. Naročito je poznat po fabrici duvana i proizvodnji kože još od 1.900 godine. Na oko 3 km od grada u pravcu zapada dolazi se plaže Potami jedne od najslikanijih uvala na ostrvu, a u njenom zaleđu je uređena pešačka staza kroz šumu koja vodi do vodopada.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.4494 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel