Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

Hoteli

Arco 3*

Agia Paraskevi
Živopisan hotel, okružen gustim zelenilom, nalazi se na 80 m od peščane plaže Agia Paraskevi. Od grada Skijatosa je udaljen 6 km, a od aerodroma 7 km. (više)
Esperides Beach Skiatos 4*

Achladies
Hotel se nalazi na peščanoj plaži Ahladia, okružen zelenilom. Od grada Skijatosa je udaljen 4 km, a od aerodroma 5 km. (više)
Irida 2*

Megali Ammos
Hotel Irida je deo lanca Philian Hotels & Resorts, nalazi se na 100 m od peščane plaže Megali Amos, 1 km od centra Skijatosa, a od aerodroma je udaljen 2 km. (više)
Korali 2*

Trulos
Hotel Korali je hotel apartmanskog tipa, nalazi se na 80 m od peščane plaže Trulos, jedne od najlepših na ostrvu. Grad Skijatos i aerodrom udaljeni su 10 km, a stanica lokalnog autobusa koji saobraća do Kunkunaria plaže i samog grada Skijatosa je ispred hotela. (više)
Skiathos Palace 4*

Koukounaries
Ovaj poznati hotel se nalazi u borovoj šumi, iznad puta na uzvišenju sa kojeg se pruža pogled na jednu od najpoznatijih plaža Evrope Kukunaries plažu, koja je udaljena 250 m, kao i na plažu Marata, koja je udaljena 200 m od hotela. Do ovih plaža je organizovan prevoz hotelskim shuttle busom. Grad Skijatos je udaljen 11 km, a aerodrom 13 km. (više)
Skiathos Princess 5*

Agia Paraskevi
Ovaj luksuzni hotel se nalazi na samoj peščanoj plaži Agia Paraskevi, okružen zelenilom. Od grada Skiatos udaljen je 8 km, a od aerodroma 10 km. (više)
Tomato 2*

Megali Ammos
Hotel Tomato je deo lanca Philian Hotels & Resorts, nalazi se na svega 40 m od peščane plaže Megali Amos, 1 km od centra Skijatosa, a od aerodroma je udaljen 2 km. (više)

Apartmani

Vila Drosia 0*

Agia Paraskevi
Smeštena u bašti, okružena zelenilom, Vila Drosia je udaljena svega 120 m od plaže Agia Paraskevi. Grad Skijatos udaljen je 6 km. (više)
Vila Fantasia 0*

Skiathos
Vila Fantasia je idealno locirana, smeštena je u mirnoj ulici između centra grada i plaže. Od pešačke zone je udaljena 200 m, a od luke 500 m. Najbliža plaža Megali Amos udaljena je 400 m. (više)
Vila Janis 0*

Skiathos
Vila se nalazi u centru grada Skijatosa, na vrhu ulice Evangelistrias. 500 m je udaljena od glavne ulice, Papadiamanti i 700 m od luke. (više)

Skijatos važi za mondensko i kosmopolitsko ostrvo očaravajuće lepote, a naročito je popularno među mlađom populacijom

Skijatos je najzapadnije ostrvo u arhipelagu Sporada u Egejskom moru i udaljeno je svega 2 km od kopnenog dela Grčke. Zauzima površinu od 50 km2 i pruža se u dužini od 10 km u pravcu istok-zapad i 6 km u pravcu sever-jug.

Ostrvo Skijatos je u severnom delu brdovito sa najvišim vrhom na 433 m n/v, a u južnom preovlađuju blage uzbrdice. Ostrvo Skijatos prekriveno je šumom bora. Ima ukupno oko 7.000 stanovnika.

Klima na ostrvu je sredozemna, a tokom leta ima puno sunčanih dana, dok osveženje donosi blag lokalni vetar Maltemia. Nacionalni Marina park formiran je 1992. godine i obuhvata površinu od 2.200 km2 (severne Sporade i Alonisos), koji zajedno čine najzaštićeniju i najvažniju zonu za značaj ekosistema na Mediteranu. Posebno je zaštićena vrsta morske foke „Monk“, više od 300 vrsta riba i 80 vrsta ptica.

Na ostrvu Skijatos se nalazi aerodrom, na svega par kilometara od grada. U gradsku luku pristaju trajekti koji stižu iz luke Volos i iz Soluna, a onda se dalje ovde putnici preusmeravaju do drugih ostrva Sporada. Saobraćaj na ostrvu se odvija na južnom delu i sva mesta su povezana lokalnom autobuskom linijom. Severni deo ostrva ima samo makadamske puteve, tako da se do mnogih atraktivnih plaža u tom delu najčešće korisite bordske linije.

Iako je malo ostrvo, Skijatos je izuzetno popularna turistička destinacija i to zbog velikog broja (više od 60) peščanih plaža kao što su: Koukouknaria, Mandarki, Ambelaki, Banana i mnoge druge. Važi za mondensko i kosmopolitsko ostrvo očaravajuće lepote, a naročito je popularno među mlađom populacijom. Do najpoznatije plaže ostrva sa belim oblutcima i monumentalnoj steni koja se u vidu arkade izdiže iz mora Lalaria organizuju se izleti brodićem. Iznad ove uvale nalazi se staro utvrđenje Kastro. Na nekim plažama se organizuju žurke i u toku dana, a uveče se svi turisti susreću u glavnom gradu.

Glavni grad ostrva je Hora-Skijatos, koji je tipičan grčki gradić u čijoj panorami preovlađuju bele kuće sa plavim ili crvenim prozorima punim šarenog cveća. Glavna ulica Papadiamanti (nosi naziv po poznatom grčkom piscu koi je ovde rođen) je popločana i isključivo je pešačka zona, pruža se od luke do glavne magistrale. Tu se nalazi najveći broj prodavnica i butika. Sa desne i leve strane ulice polako počinju uzbrdice sa uskim strmim uličicama koje vode do starih stambenih kvartova i crkava Tri Jerarha i Sv. Trojice. Sve zajedno imaju poseban tradicionalni šarm sa svojim malim trgovima i uređenim kućnim balkonima. Duž obale mora su mnogobrojni noćni klubovi, kafe-restorani i taverne, a posebno se izdvaja malo poluostrvo Bourtzi prekriveno borovinom sa tvrđavom i stazama za šetnju. Zapravo ovim poluostrvom podeljena je stara i nova marina.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel