Letovanje | ODEON WORLD TRAVEL

HVAR  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Hoteli

Adriana 4*

Hvar (Dalmacija)
Ovaj luksuzni hotel nalazi se na samoj obali, a od plaže je udaljen 500 m. Smešten je u samom središtu grada Hvar, sa prelepim pogledom na tvrđavu, marinu i hvarski trg. (više)
Adriatiq hotel Hvar 3*

Hvar (Dalmacija)
(više)
Amfora Grand Beach Resort 4*

Hvar (Dalmacija)
Smešten na samoj obali mora, okružen zelenilom, od centra grada je udaljen 10 min lagane šetnje. (više)
Arkada 2*

Hvar (Dalmacija)
Hotel se nalazi na plaži u Starom gradu. (više)
Delfin 2*

Hvar (Dalmacija)
Hotel se nalazi u centru grada Hvar, preko puta marine, a najbliža plaža udaljena je 200 m. (više)
Jurjevac Bungalovi 2*

Hvar (Dalmacija)
Naselje se nalazi u centru Starog grada, udaljeno je 300 m od plaže koja je šljunkovita, ali ima i kamenite delove za sunčanje. (više)
Lavanda 3*

Hvar (Dalmacija)
Hotel se nalazi na 50 m udaljenosti od plaže, okružuje ga borova šuma, a centar Starog grada udaljen je 800 m. (više)
Pharos 2*

Hvar (Dalmacija)
Okružen borovom šumom, 200 m je udaljen od plaže, nedaleko od centra grada. (više)

Apartmani

Trim Apartmani 3*

Hvar (Dalmacija)
Naselje Trim sastoji se od 32 bungalova, udaljeno 300 m od plaže i 1 km centra Starog grada. Plaža je jednim delom šljunkovita, a drugim betonirana. (više)

Hvar je čak i u najtoplijim danima leta jedno od retkih mesta u Dalmaciji sa osvežavajućim vazduhom danju i prijatnim noćima

Sunčano ostrvo Hvar, koje je u davna vremena bilo grčka kolonija po imenu Faros, što znači svetionik, od Beograda je udaljeno 610 km, povezano autoputem do Splita.

Među turistima su omiljeni zapadni krajevi ostrva, gde se nalazi grad Hvar, Stari grad, Vrboska i Jelsa, koje ujedno čine i četiri opštine.

Južnu obalu ostrva ukrašavaju oštre stene, dok severna obala privlači ronioce, surfere i plivače.

Zahvaljujući svom položaju, Hvar je bio mesto gde su se različite kulture međusobno isprepletale a kroz istoriju su izgrađene brojne crkve, palate i vile, a sačuvana je i vinogradska tradicija i uzgajanje maslina.

Bogatstvo borovih šuma, mediteransko rastinje - lavanda i ruzmarin, kao i letnji vetrovi čine ovo ostrvo čak i u najtoplijim danima leta jedno od retkih mesta u Dalmaciji sa osvežavajućim vazduhom danju i prijatnim noćima.

Ostrvom dominiraju impozantne građevine, kao što su Glavni trg u Hvaru, sagrađen 1575 god. pod uticajem venecijanske arhitekture, poznat kao najveći i najlepši trg u čitavoj Dalmaciji. Stari grad Hvar kao najstariji ostrvski grad u Evropi može se pohvaliti i prelepom starom lukom sa bogatom arhitekturom od graviranog kamena.

Bogat noćni život i arhiktektura Hvara, izleti brodom na Paklena ostrva, kristalno čisto more, rajske plaže, spoj antike i modernog u Starom Gradu, čine samo delić onoga što vas čeka na jednom od deset najlepših ostrva na svetu.

Slike: Hvar

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 125.2245 RSD
Odeon World Travel
© 2017 Odeon World Travel