Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

KALABRIJA  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Hoteli

Albergo Incoronato 3*

Capo Vaticano
Ovaj manji hotel nalazi se u zoni Kapo Vatikano, poznatoj po najlepšim plažama u Kalabriji. Hotel je na blagom uzvišenju iznad plaže Grotičele od koje je udaljen 400 m i do koje gosti mogu koristiti hotelski shuttle prevoz. Grad Tropea udaljen je 10 km, a aerodrom Terme Lamecia 70 km. (više)
Albergo Residence Sciabache 3*

Zambrone
Nalazi se u zalivu Zambrone, okružen zelenilom. Od privatne peščane plaže, koja je udaljena 30 m, deli ga šetalište. Od turističkog centra Tropea udaljen je 10 km, a od aerodroma Lamecia Terme 50 km. (više)
Blue Tropea Maison B&B 0*

Tropea
Ovaj mali hotel se nalazi u srcu starog grada Tropea, u rustičnom zdanju vile Gabrieli, sa fascinantnim pogledom na obalu. Od javne gradske plaže, do koje vodi stepenište udaljen je 500 m, a od aerodroma 60 km. (više)
Cannamele Resort 4*

Parghelia
Hotel se nalazi na uzvišenju iznad glavnog puta, udaljen je 2 km od najbliže javne gradske plaže i 3 km od turističkog centra Tropea. Najbliža prodavnica je u mestu Pargelia 1.5 km od hotela, dok je aerodrom Terme Lamecia udaljen 57 km. (više)
Capo Vaticano Resort Thalasso & Spa 4*

Capo Vaticano
Luksuzan hotelski kompleks, na privatnoj peščanoj plaži sa pogledom na ostrvo Strombli.Nalazi se u podnožju rta Kapo Vatikano, udaljen oko 10 km od Tropee i 70 km od aerodroma. (više)
Club Torre Marino 3*

Capo Vaticano
Hotel se nalazi nadomak sela Rikadi, u zoni Kapo Vatikano na privatnoj peščanoj plaži. Tropea je udaljena 10 km, a aerodrom Terme Lamecia 70 km. Zahvaljujući svojoj poziciji i usluzi hotel se preporučuje za porodični odmor. (više)
Club Valtur Garden Calabria 4*

Pizzo Calabro
Veliki hotelski kompleks, udaljen je 10 km od istorijskog centra Pico do kojeg se može doći korišćenjem hotelskog shutlle bus-a, dok je od aerodroma Terme Lamecia udaljen oko 15 km. Do privatne šljunkovite plaže koja je udaljena 300 m se stiže stazom kroz uređeno zelenilo i šumu eukaliptusa. (više)
Club Valtur Simeri 4*

Simeri Mare
Jedan je od najlepših hotelskih kompleksa na Jonskoj obali Kalabrije, u okruženju maslinjaka i palmi. Od prostrane peščane plaže je udaljen 300 m, nedaleko od naselja Simeri Mare. Od primorskom grada Katanzaro Lido je udaljen 10 km, a od aerodroma Lamecia Terme 45 km. (više)
Futura Club Baia Tropea Resort 4*

Parghelia
Lepo uređen i sadržajan hotelski kompleks, koji se kaskadno uzdiže iznad plaže. Od mesta Tropea je udaljen 3,5 km, a od aerodroma Terme Lamecia oko 60 km. (više)
Grotticelle 3*

Capo Vaticano
Nalazi se u oblasti Kapo Vatikano ujedno i najlepšoj zoni Kalabrije, 15 km od Tropee i 70 km od aerodroma. Plaža Grotičele, koja je udaljena oko 500 m od hotela, a do nje vozi besplatan shuttle bus. (više)
Infinity Resort Tropea 4*

Parghelia
Moderan hotel, nalazi se u brdu ispod glavnog puta i sela Pargelia i kaskadno se spušta ka obali, gde se nalazi mala privatna plaža sa platformom do koje ima 200 m. Turistički centar Tropea udaljen je 5 km, a aerodrom 55 km. (više)
Ipomea Club 4*

Capo Vaticano
Nalazi se na peščanoj plaži, u zalivu Santa Maria di Rikadi. Od mesta Tropea je udaljen 12 km, a od aerodroma Terme Lamecia oko 70 km. (više)
La Perla 3*

Tropea
Ovaj gradski hotel nalazi se u mirnom delu turističkog centra mesta Tropea, 100 m od glavnog trga i 800 m od gradske plaže i stanice voza, a od aerodroma je udaljen oko 60 km. (više)
Marinella 3*

Capo Vaticano
Ovaj hotel okružen je bujnom mediternskom vegetacijom i nalazi se 350 m od peščane plaže Grotičele, u oblasti koja je poznata po najlepšim plažama Kalabrije - Kapo Vatikano. Tropea je udaljena 15 km, a aerodrom oko 70 km. (više)
Michelizia Resort 4*

Tropea
Nov hotel, nalazi se na ulazu u mesto Tropea. Od centra i gradske plaže udaljen je 500 m, a od aerodroma 60 km. (više)
Park Hotel Calabria 3*

Capo Vaticano (Capo Vaticano)
Hotel se nalazi na plaži, u zalivu Santa Maria, u oblasti Capo Vaticano. Od aerodroma Lamezia Terme je udaljen oko 70 km. (više)
Pizzo Calabro Resort 4*

Pizzo Calabro
Veliki kompleks koji se prostire na oko 40 000 m², okružen borovom šumom i stablima eukaliptusa, koji ga odvajaju od plaže (300 m). Od gradića Pico je udaljen 10 km, od Tropee 35 km, a od aerodroma 14 km. (više)
Residence Le Roccette San Leonardo 3*

Tropea
Ovaj mali skromno uređen hotel nalazi se u podnožju zidina mesta Tropea između gradske plaže (100 m) i marine. Do centra grada se stiže stepenicma ili gradskim minibus prevozom. Od aerodroma Terme Lamezia je udaljen oko 60 km. (više)
Residence Sole Mare 4*

Capo Vaticano
Prostrani hotelski kompleks, okružen zelenilom sa jedne i peščanom plažom sa druge strane. Nalazi se u zalivu Tono, koji pripada zoni Kapo Vatikano. Od gradića Tropea je udaljen oko 15 km, a od aerodroma oko 70 km. (više)
Roccette Mare 3*

Tropea
Nalazi se na peščanoj plaži, u podnožju zidina grada Tropea. Od aerodroma je udaljen oko 60 km. (više)
Santa Lucia 4*

Parghelia
Hotel se nalazi na brdu iznad glavnog puta i udaljen je 2 km od sela Pargelija, a do privatne peščano-šljunkovite plaže ima 4 km i organozovan je hotelski shuttle prevoz. Turistički centar Tropea udaljen je 5 km, a aerodrom Terme Lamecia oko 65 km. (više)
Scoglio Del Leone 4*

Zambrone
Hotelski kompleks se nalazi na padini 500 m od svoje privatne plaže do koje goste prevozi hotelski shuttle bus, u zalivu Zambrone u selu Marina di Zambrone. Od grada Tropea je udaljen 11 km, dok je od aerodroma Terme Lamecia udaljen 51 km. (više)
Stella Marina 3*

Capo Vaticano
Hotel se nalazi u najlepšoj zoni Kalabrije - Kapo Vatikano, 10 km je udaljen od grada Tropea sa kojim je povezan hotelskim shutlle bus servisom. Hotel ima svoj privatni deo na peščanoj plaži Grotičele, koja je udaljena 800 m. Aerodrom Terme Lamecia udaljen je 70 km. (više)
Tropis 4*

Tropea
Hotel se nalazi na uzvišenju iznad grada Tropea, od čijeg je centra udaljen 700 m. Do gradske plaže koja je udalejna 1 km organizovan je besplatan hotelski shuttle prevoz. Aerodrom Terme Lamecia udaljen je 60 km. (više)
Umberto 3*

Santa Domenica di Ricadi
Ovaj skroman hotel nalazi se u centru mesta Santa Domenika, udaljenom samo 1.5 km od centra grada Tropea. Do plaže udaljene 500 m organizovan je hotelski shuttle bus prevoz. Plaže u regiji Kapo Vatikano udaljene su 7 km, a aerodrom Lamecia Terme 65 km. (više)
Villa Antica 4*

Tropea
Hotel je smešten u staroj baronskoj vili u samom centru grada Tropea. Gradska plaža dostpuna je pešice stepeništem ili gradskim mini bus prevozom i udaljena je 800 m. Aerodrom Terme Lamecia udaljen je 60 km. (više)
Villaggio Agrumeto 0*

Capo Vaticano
Prostran hotelski kompleks, smešten na samoj plaži u zoni Kapo Vatikano. Od turističkog centra Tropea udaljen je 15 km, a od aerodroma 70 km. (više)
Villaggio Athragon 3*

Capo Vaticano
Ovaj mali porodični hotel nalazi se na plaži u zoni Kapo Vatikano. Turistički centar Kalabrije Tropea udaljen je 10 km, a aerodrom Terme Lamecia 70 km. (više)
Villaggio Baia d'Ercole Resort 3*

Capo Vaticano
Nalazi se u srcu zone Kapo Vatikano, na samoj obali, okružen zelenilom. Od Tropee, do koje vozi shuttle bus, udaljen je 15 km, a od aerodorma 70 km. Od železničke stanice sa koje saobraćaju lokalni vozovi udaljen je 3 km. (više)
Villaggio Club Baia del Sole 4*

Capo Vaticano
Nalazi se na privatnoj plaži, okružen lepo uređenim vrtom, 8 km od gradića Tropea. Od aerodroma Terme Lamecia je udaljen oko 68 km. (više)
Villaggio Costa degli Dei 4*

Tropea
Hotel se nalazi u centralnom delu zone Kapo Vatikano, u jedinstvenom ambijentu zelenila palmi i pomorandži. Od grada Tropee je udaljen 10 km, a od privatne peščane plaže hotela 1,5 km, do koje gosti mogu doći shuttle bus- om koji vozi tokom celog dana. Aerodrom Lamecia Terme je udaljen oko 70 km. (više)
Villaggio Hotel Lido San Giuseppe 4*

Briatico
Nalazi se na jednoj od najlepših plaža Kalabrije, 14 km od grada Tropea i 2 km od mesta Briatiko. Do stanice voza organizovan je hotelski shuttle prevoz. Aerodrom Terme Lamecia je udaljen oko 38 km. (više)
Villaggio Il Gabbiano 4*

Capo Vaticano
Ovaj hotel je koncipiran kao malo turističko selo, okružen je lepo uređenim vrtom i nalazi se na samoj plaži u turističkoj zoni Kapo Vatikano. Udaljen je od Tropee 10 km i 70 km od aerodroma Terme Lamecia. (više)
Villaggio Stromboli 4*

Capo Vaticano
Okružen zelenilom, idealan za porodični odmor. Od privatne peščane, lepo uređene plaže, do koje vozi shuttle bus, je udaljen 300 m. Nalazi se između Tropee (7km) i zone Kapo Vatikano (5km), a od aerodroma je udaljen oko 70 km. (više)
Voi Floriana Resort 4*

Simeri Mare
Prostrani rizort, izuzetno sadržajan. Nalazi se na Jonskoj obali regiona Kalabrija, nedaleko od mesta Simeri Mare, okružen raskošnim zelenilom, 600 m od prostrane peščane plaže. Od grada Katanzaro Lido je udaljen 10 km, a od aerodroma Lamecia Terme 45 km. Preporučuje se za porodični odmor. (više)

Nekada je Kalabrija bila stecište avanturista, a danas predstavlja raj za odmor u okruženju očuvane prirode

Kalabrija je južna pokrajina Italije, smeštena na samom jugu Apeninskog poluostrva. Podeljena je na 5 okruga, odnosno provincija, sa istoimenim gradovima kao upravnim središtima: Vibo Valencija (Vibo Valentia), Katancaro (Catanzaro), Kozenca (Cosenza), Krotone (Crotone), Ređo di Kalabrija (Reggio di Calabria).

Na istoku i jugu izlazi na Jonsko more, a na zapadu na Tirensko. Od ostrva Sicilija je deli Mesinski moreuz.

Nekada je Kalabrija bila stecište avanturista, a danas predstavlja raj za odmor u okruženju očuvane prirode. Kroz nju vodi čuvena „Autostrada Sunca” (Autostrada del Sole), koja je imala izuzetan značaj za razvoj turizma. Planine u zaleđu štite obalu od hladnoće sa severa, te tako ova regija uživa prijatnu mediteransku klimu.

Regija predstavlja jedinstvenu mešavinu različitih etničkih grupa, tradicija, dijalekata, folklora, umetnosti i originalne gastronomije.

Posebnu čar daje obala Tirenskog mora koja je zbog svoje lepote dobila naziv – obala Bogova (Costa degli Dei).

Ljubiteljima istorije, ali i šarma italijanskog juga, boravak u Kalabriji pruža mogućnost da posete i neke od najzanimljivijih gradova, kao što su: Katancaro – glavni grad pokrajine, u kom se nalazi jedan od najviših evropskih mostova, kao i ostaci zamka iz normanskog doba, Ređo di Kalabrija – najstariji i najveći grad Kalabrije, čuven po Nacionalnom Muzeju Velike Grčke (Museo Nazionale della Magna Grecia), Kozenca – sedište Univerziteta i „muzej na otvorenom”, kako ga često nazivaju. Na Tirenskoj obali se lepotom i slikovitošću izdvajaju i Scila (Scilla), Paola (Paola), Skalea (Scalea), Tropea (Tropea), Pico (Pizzo), dok na jonskoj obali pažnju privlače Skvilanče (Squillace), Soverato (Soverato), Badolato (Badolato), Sibari (Sibari) i mnoga druga istorijski značajna mesta.

Pico, nekadašnje malo ribarsko selo, poznato posebno po tuni, predstavlja jednu od najpopularnijih destinacija u Kalabriji. Nalazi se na strmoj litici, sa pogledom na zaliv Santa Eufemija (Santa Eufemia). Visoko iznad mora se uzdiže aragonski dvorac, sagrađen od strane Ferdinanda I od Aragonije, u XV veku, koji je danas je u funkciji muzeja. Grad je osnovao izvesni Nepeto, još u grčko doba, te su i danas stanovnici poznati kao Nepetini. Istorisjki centar gradića se odlikuje uskim ulicama, povezanim stepenicama, malim trgovima sa fontanama. Posebno se ističe crkva Svetog Đorđa iz XVI veka. Nedaleko od centra grada je i crkva Piedigrota (Piedigrotta), smeštena u maloj pećini. Čuveni tartufo sladoled je razlog zbog kog je Pico poznat i kao grad sladoleda.

Idući ka jugu, nailazi se na peščane plaže u manjim ili većim uvalama, gde se nalaze gradići Briatiko (Briatico), Zambrone (Zambrone), Pargelia (Parghelia), Santa Domenika di Rikadi (Santa Domenica di Ricadi) ...

Gradić Tropea se često naziva biserom Tirenskog mora. Osnovan je kao luka u doba Rimljana, prema legendi, od strane Herkula, pri povratku sa Iberisjkog poluostrva, i imao je važnu ulogu u vreme Normana i Aragona. Iako popularno stecište turista, Tropea je ostala neiskvarena modernim duhom masovnog turzma, te je tako idealno mesto za odmor i uživanje u čistom tirkiznom moru, belim peščanim plažama, ali i romantičnim uskim ulicama, renesansnim crkvama i palatama. Glavno obeležje grada je crkva sagrađena na steni Santa Maria dell Isola, kao i normanska katedrala Duomo, posvećene Presvetoj Devici Mariji od Ruminije, koja je ujedno i zaštitnica grada. Tropea je prepuna malih restorana i poslastičarnica u kojima se može uživati u lokalnoj gastronomiji, čiji je jedan od simbola i crveni luk, koji je istovremeno i popularni suvenir.

Kapo Vatikano (Capo Vaticano) predstavlja rt koji razdvaja zalive Đoja Tauro (Gioia Tauro) na jugu i Santa Eufemija (Santa Eufemia) na severu. Od gradića Tropea ga deli 9 km. Stene od belog granita uzdižu se iznad mora do visine od skoro 300 m. Sa strmih klifova se pruža pogled ka pučini i susednim Eolskim ostrvima, kao i brojnim romantičnim uvalama. Na rtu se nalazi i svetionik koji je još drevnim Grcima služio za orijentaciju i od koga potiče najstarije ime ovog mesta. Na severu, blizu Santa Marije, nalazi se plaža Formikoli (Formicoli), dok se na jugu, blizu Santa Domenike, nalazi plaža Grotičele (Grotticelle), jedna od najlepših u Kalabriji.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel