Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

SICILIJA  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Hoteli

Acacia Resort 4*

Kampofeliće di Rokela
Resort zauzima prostor od oko 40.000 m² i okružen je bujnom mediteranskom vegetacijom. Elegantan i moderan hotel, nalazi se na samoj plaži. Od mesta Ćefalu je udaljen 15 km, od Palerma 45 km, a od aerodroma oko 70 km. (više)
Alberi del Paradiso 4*

(Ćefalu)
(više)
App Case Vacanze Blue Bay Cefalu 0*

Cefalu
Apartmanski kompleks, smešten iznad stenovite plaže, odakle se pruža pogled na zaliv. Od centra Ćefalua je udaljen oko 2 km, a od aerodroma u Palermu 110 km. (više)
Artemis 4*

Ćefalu
Hotel se nalazi u neposrednoj blizini centra Ćefalu 200 m je udaljen od peščane plaže, a od aerodroma u Palermu 80 km. (više)
Astro Suite Hotel 4*

Ćefalu
Hotel se nalazi u mestu Ćefalu, uz samu plažu od koje ga deli ulica. Nadomak je starog grada od aerodroma je udaljen 82 km, a od Palerma 60 km. (više)
Calanica Hotel Residence 4*

Ćefalu
Ovaj hotelski kompleks, u polinežanskom stilu, nalazi se na grebenu iznad mora i kao takav odiše posebnom, romantičnom atmosferom. Namenjen je gostima koji vole da uživaju u prirodi i kristalno čistom moru. Poseduje malu privatnu šljunkovitu plažu. Udaljen je 1.5 km od mesta Ćefalu i oko 80 km od aerodroma u Palermu. (više)
Cefalu Sea Palace 4*

Ćefalu
Moderan i luksuzan hotel nalazi se preko puta privatne plaže na oko 5 minuta šetnje od centra Ćefalua. Od aerodroma je udaljen oko 80 km. (više)
Citta del Mare 3*

Terasini
Hotel ima dve plaže, jednu stenovitu i jednu peščanu, do kojih je obezbeđen prevoz shuttle autobusima. Od aerodroma u Palermu je udaljen 19km, a od mesta Terasini oko 6 km. Preporučuje se za porodični boravak. (više)
Conchiglia d'Oro 3*

Mondelo
Nalazi se u mirnom delu letovališta Mondelo, 600 m je udaljen od plaže, a od aerodroma 25 km. (više)
Costaverde 4*

Ćefalu
Nalazi se u brdu, od centar Ćefalua je udaljen 7 km, a od aerodroma 90 km. Do plaže koja je udaljena 2,5 km, saobraća hotelski shuttle bus više puta u toku dana. (više)
Dolcestate 4*

Kampofeliće di Rokela
Sagrađen je u tipičnom stilu ovog dela Mediterana, okružen raskošnim zelenilom,14 km je udaljen od mesta Ćefalu i oko 300 m od privatne plaže. Od aerodroma u Palermu je udaljen 72 km. (više)
Domina Coral Bay 4*

Santa Flavia
Moderan hotel, u izuzetno lepom okruženju, potpuno je renoviran 2010.godine. Nalazi se u regiji Santa Flavia, u mestu Portičelo. Od stenovite plaže ga deli 400 m. Od Palerma je udaljen 20 km, a od aerodroma 40 km. (više)
Fiesta Athenee Palace 4*

Kampofeliće di Rokela
Na samoj plaži, okružen zelenilom, od Ćefalua je udaljen 15 km, od Palerma 45 km. Čine ga dva objekta: Fiesta Garden Beach i Fiesta Athenee Palace. Više puta u toku dana vozi shuttle bus do Ćefalua. (više)
Fiesta Garden Beach 4*

Kampofeliće di Rokela
Na samoj plaži, okružen zelenilom, od Ćefalua je udaljen 15 km, od Palerma 45 km. Čine ga dva objekta: Fiesta Garden Beach i Fiesta Athenee Palace. Više puta u toku dana vozi shuttle bus do Ćefalua. (više)
Le Calette Resort 4*

Ćefalu
Hotel se nalazi u malom zalivu, 2 km od centra Ćefalua. Renoviran je 2015. godine. Raspolaže sa 2 plaže, jedna je pontonska ispred samog hotela a do druge peščane, u mestu Ćefalu, se brzo i lako stiže hotelskim shuttle bus-om koji je besplatan. Od aerodroma je udaljen 90 km, a od Palerma 70 km. (više)
Mondello Palace 4*

Mondelo
Okružen raskošnim zelenilom nalazi se u mondenskom letovalištu Mondelo, preko puta plaže i čuvenog restorana „Charleston“, 600 m od centra.Od centra Palerma je udaljen 8 km, a od aerodroma oko 25 km. Renoviran je 2014. godine. (više)
Palm Beach Sicilija 3*

Cinisi
Nalazi se u zalivu Kastelmare, na samoj obali, 300 m od privatne plaže, između mesta Terasini i Ćinisi. Do Palerma se stiže za 20–tak minuta lokalnim autobusima, a od aerodroma je udaljen oko 4 km. (više)
Perla Del Golfo Resort 3*

Terrasini
Nalazi se na brdu iznad zaliva Kastelmare, 6 km od mesta Terasini. Od aerodroma je udaljen oko 21 km, a 38 km od Palerma. Do privatne betonske plaže se dolazi hotelskim shuttle busom, kojim se takođe stiže do peščane plaže udaljene oko 6 km, čije je korišćenje besplatno za goste hotela. (više)
Santa Lucia e le Sabbie d'Oro 3*

Ćefalu
Hotel se nalazi na blagoj uzbrdici, 200 m je udaljen od privatne plaže do koje se stiže stepenicama. Od centra mesta Ćefalu je udaljen 2 km, a od aerodroma oko 75 km. (više)
Saracen Sands 3*

Isola dele Femine
Okružen zelenilom, ovaj porodični hotel sa izuzetno raznovrsnim sadržajima, nalazi se preko puta plaže do koje vodi podzemni prolaz. Udaljen je 10 km od Palerma i 11 km od aerodroma. (više)
Splendid La Torre 4*

Mondelo
Ovaj hotel je udaljen je 8 km od Palerma i 15-tak minuta od plaže Mondelo i centra mesta. Poseduje sopstvenu, pontonsku plažu. U blizini hotela je stanica lokalnog autobusa koji vozi do Palerma. Od aerodroma je udaljen 20 km. (više)
Tonnara di Trabia 3*

Trabia
Autentičan hotel vrlo zanimljive arhitekture. Zdanje datira iz XVI veka i nekada je služilo kao fabrika za preradu tune. Nalazi se na plaži, na samo ulazu u malo ribarsko mesto Trabia. Renoviran je 2015. godine. Od Palerma je udaljen oko 30 km, a od aerodroma 60 km. Idealan je za goste koji žele miran odmor. (više)
Tourist 3*

Cefalu
Nalazi se preko puta peščane plaže, 1 km od centra Ćefalua i 70 km od Palerma. (više)
Villa Belvedere 3*

Ćefalu
(više)
Villa Esperia 3*

Mondelo (Mondelo)
Hotel se nalazi u Mondelu, u elegantnom zdanju Art Nuvo stila. Od Palerma je udaljen oko 10 km, od aerodroma 20 km, a od plaže oko 300 m. (više)
Villa Gaia 3*

Ćefalu
Hotel se nalazi u Ćefaluu, na 50 m od promenade koja ga deli od plaže. Od Palerma je udaljen 60 km, a od aerodroma 80 km. (više)

Apartmani

App Case Vacanza Terrasini 2000 0*

Terasini
Apartmanske kuće Case Vacanza preporučujemo, pre svega, mladima. Nalaze se u samom centru Terasinija, 400 m od plaže. U blizini je veliki broj restorana, kafea i barova. (više)

Italijani kažu, „kada vidite Siciliju, otkrili ste ceo svet“. Proverite da li su u pravu

Najveće ostrvo Mediterana, kosmopolitski region koji spaja kulture Evrope, Azije i Afrike. Obuhvata površinu od 25.710 km2 koja uključuje i okolna manja ostrva. Ovo je ujedno i najveća regija u Italiji. Trenutno na Siciliji živi više od 5 miliona stanovnika, od toga najviše u Palermu.

Burna istorija, veličanstveni predeli, mirisi Sredozemlja i veliki broj sunčanih dana, čine savršenu kombinaciju sasvim dovoljnu za idealan odmor. Kada se tome doda jedinstven ukus vina, domaće paste i čuvenih poslastica, zasigurno ćete poželeti da se ponovo vratite na Siciliju.

Istorija je vrlo bogata. Prvobitne stanovnike Sicilije činila su tri plemena: Sikanci – koji su došli sa Pirinejskog poluostrva, Elimi – sa Egejskog mora i Sikuli – koji su došli sa kontinentalnog dela Italije oko 1200. godine pre nove ere. Nakon njih, Siciliju su osvajali Grci, Rimljani, Vizantinci, Arapi ...

Tradicionalni uzgoj vinove loze omogućava proizvodnju svetski poznatih vina, kao što su Marsala, Moscato di Pantelleria, Nero d'Avola, Etna ...

Ostrvo je poznato i po nekim od najvažnijih turističkih lokaliteta u Italiji, koji su danas pod zaštitom UNESCO-a – Vila del Kasale, dolina hramova u Agriđentu, Sirakuza, dolina Noto, Eolski arhipelag ...

Ljubitelji filma „Kum” imaće priliku da uživo vide autentičnu scenografiju u selima Savoca i Forca d'Agro, u kojima su snimane scene ovog filmskog klasika. Treba posetiti i bar „Vitelli” u kom je sedeo čuveni Majkl Korleone ...
LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5974 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel