Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

REPUBLIKA KIPAR  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Hoteli

Adams Beach 5*

Aja Napa
Luksuzan hotel smešten je na privatnoj čuvenoj peščanoj plaži zaliva Nissi, 3 km udaljen od centra Ayia Nape i 45 km od aerodroma u Larnaki. (više)
Aktea Beach Village 4*

Aja Napa
Apartmanski kompleks se nalazi na 2.5 km od centra Ayia Nape, na kamenitoj plaži. Popularne peščane, Nissi i Sandy plaže od hotela su udaljene po 200 m a međunarodni aerodrom u Larnaki 54km. (više)
Almyra Hotel 4*

Pafos
(više)
Amathus Beach Limassol 5*

Limasol
Okružen zelenilom i palmama smešten je u turističkom delu Limasola na peščanoj plaži i pripada lancu „The leading hotels of the world“. Od centra Limasola je udaljen 8 km, a od aerodroma u Larnaki 75 km. (više)
Annabelle 5*

Pafos
Luksuzan hotelski kompleks elegantnog stila i šarma, smešten je na samoj plaži, u blizini luke i s pogledom na tvrđavu starog Pafosa. Od aerodroma u Larnaki udaljen je 130 km. (više)
Anonymous Beach 3*

Aja Napa
Hotel se nalazi u zalivu Sandy Bay, na peščanoj plaži, udaljen je 1,5 km od centra grada i 48 km od aerodroma u Larnaki. Okružen egzotičnim zelenilom, pruža potpun užitak i relaksaciju. (više)
Asimina Suites Hotel 5*

Pafos
Jedan od najluksuznijih hotela u oblasti Pafosa, smesten na samoj plazi, od centra je udaljen 4 km, a od areodroma u Larnaki 140 km. Hotel prima goste preko 16 god. (više)
Asterias Beach 4*

Aja Napa
Nalazi se u zalivu Makronissos na peščanoj plaži, udaljen 4 km od centra Ayia Nape, a od aerodroma u Larnaki 48 km. (više)
Athena Royal Beach Hotel 4*

Pafos
Hotelski resort smesten je na samoj plazi. U neposrednoj blizini hotela nalaze se arheoloska nalazista, restorani i barovi. Centar Pafosa udaljen je 4 km, a aerodrom u Larnaki 140 km. (više)
Atlantica Aeneas 5*

Aja Napa
Popularan i luksuzan hotel nalazi se samo na 90 metara od poznate peščane Nissi plaže od koje ga deli ulica, 2.5 km od centra Ayia Nape, a od aerodroma u Larnaki 48 km. (više)
Atlantica Miramare Beach 4*

Limasol
Nalazi se na odličnoj lokaciji, na samoj uskoj peščanoj plaži, 3 km je udaljen od centra Limasola, a 65 km od aerodroma u Larnaki. Ispred hotela se nalazi stanica lokalnog autobusa. (više)
Bella Napa 3*

Aja Napa
Hotel je udaljen 300 m od peščane plaže Aja Napa, 2 km od centra grada, a od medjunarodnog aerodroma u Larnaki 45 km. (više)
Cactus Larnaca 2*

Larnaka
Hotel se nalazi se oko 500 m od gradske peščane plaže i na oko 3 km od centra grada. Aerodrom u Larnaki je udaljen 7 km. (više)
Capo Bay 4*

Protaras
Hotel se nalazi na peščanoj plaži Fig Tree Bay, u centru mesta Protaras. Od aerodroma je udaljen 60 km. (više)
Cavo Maris Beach 3*

Protaras
Hotel se nalazi na ulazu u mesto Protaras, na samoj peščanoj plaži, od centra je udaljen 1.5 km, a od aerodroma 50 km. (više)
Christofinia 3*

Aja Napa
Hotel je udaljen 200 m od Nissi i Macronisos plaža i 3 km od centra Ayia Nape. Stanica lokalnih autobusa koji voze do centra većih gradova je u neposrednoj blizini hotela. (više)
Constantinou Bros Athena Beach 4*

Pafos
Elegantan i luksuzan hotel smešten je na širokoj peščano-šljunkovitoj plaži, 1,5 km od turističkog centra i 2 km centra Pafosa. U neposrednoj blizini hotela su arheološka nalazišta, prodavnice i barovi, a aerodrom u Larnaki je udaljen 140 km.. (više)
Coral Beach Resort 5*

Pafos
Smešten na obodu poluostrva Akamas, koje je pod zaštitom UNESCO-a. Udaljen je 13 km od centra Pafosa, 300 m od plaže i 143 km od aerodroma. (više)
Crown Resorts Henipa 3*

Larnaka
Hotel se nalazi u turističkom delu Larnake, okružen je restoranima, barovima i prodavnicama. Peščana gradska plaža je udaljena 150 m, od koje ga deli ulica. Od centra grada je udaljen 15 km, a od aerodroma 10 km. (više)
Elias Beach Hotel 4*

Limasol
Hotel je smešten na peščanoj plaži u blizini starog grada Amatus, 3 km od turističkog centra. Od centra Limasola udaljen je 11 km, a 55 km od međunarodnog aerodroma u Larnaki. (više)
Elysium Beach 5*

Pafos
Luksuzan hotel, u blizini drevnog arheološkog nalazišta Grobnica kraljeva, udaljen je samo 3 km od centra Pafosa i 134 km od aerodroma u Larnaki. Ispred hotela je mala, uska plaža sa stenovitim i peščanim delom. (više)
Euronapa Hotel Apartments 3*

Aja Napa
Euronapa apartmani su udaljeni 900 metara od plaže Limanaki a 1.5 km od čuvene Nissi plaže. Centar Ayia Nape je 1.5 km a u neposrednoj blizini apartmana su prodavnice, barovi i restorani. Aerodrom u Larnaki je udaljen 45 km. (više)
Flamingo Beach Hotel 3*

Larnaka
Hotel se nalazi na čuvenoj peščanoj plaži Mekenzi , koja je označena plavom zastavicom. Od centra Larnake udaljen je 4 km, a od aerodroma u Larnaki 3 km. (više)
Four Seasons 5*

Limasol
Luksuzan hotel, smešten na samoj peščanoj plaži, na šetalištu dužine 8 km kojim se dolazi do centra Limasola. Aerodrom u Larnaki je udaljen 58 km a centar grada 8 km. (više)
Golden Bay Beach 5*

Larnaka
Hotel okružen palmama, smešten je na samoj peščanoj plaži. Udaljen je 10 km od centra grada i 15 km od aerodroma. (više)
Grand Resort Beach 5*

Limasol
Hotel se nalazi na peščanoj plaži u blizini marine, okružen zelenilom i palmama, 3 km od turističkog dela Limasola, oko 12 km od centra Limasola, a 54 km od aerodroma u Larnaki. (više)
Grecian Bay 5*

Aja Napa
Hotel pripada lancu Grecian Hotels, okružen je zelenilom i nalazi se na privatnoj peščanoj plaži. Od centra grada je udalje 1.5 km, a od aerodroma u Larnaki 50 km. (više)
Grecian Park Hotel 5*

Protaras
(više)
Grecian Sands 4*

Aja Napa
Nalazi se na na obodu peščane plaže, do koje se dolazi stepenicama, na istočnoj strani Ayia Nape oko 2 km od centra grada. Hotel pripada lancu Grecian Hotels I udaljen je 50 km od aerodroma u Larnaki. (više)
Harmony Bay 3*

Limasol
Hotel se nalazi u Limasolu, na odličnoj lokaciji, na samoj obali mora. Kompletno je renoviran 2014 godine. Od aerodroma u Larnaki je udaljen 70 km. (više)
Kapetanios 3*

Limasol
Nalazi se u neposrednoj blizini gradske galerije, arheološkog muzeja i centra grada, 100 m od gradske pešćčane plaže od koje ga deli ulica. Udaljen je od aerodroma u Larnaki 65 km. (više)
Kapetanios Odysseia 3*

Limasol
Hotel se nalazi u centru Limasola u blizini šetališta Ollimpus, 100 m udaljen od gradske peščane plaže od koje ga deli ulica. Aerodrom u Larnaki je udaljen 65 km. (više)
Larco 2*

Larnaka
Smešten u rezidencijalnom delu Larnake, 300 m je udaljen od gradske peščane plaže od koje ga deli ulica. Od aerodroma je udaljen oko 6 km a od centra grada 4km. (više)
Londa Beach Hotel 5*

Limasol
Moderan boutique hotel nalazi se na samoj plazi, u turistickom delu Limasola. Od centra je udaljen 5 km, a od aerodroma u Larnaki 53 km.
(više)
Lordos Beach 5*

Larnaka
Nalazi se na peščanoj plaži, okružen palmama, udaljen 6 km od centra grada i 24 km od aerodroma. (više)
Mackenzie Beach Hotel & Apartments 3*

Larnaka
Hotel se nalazi se preko puta popularne peščane gradske plaže Makenzi, pored hotela Flamingo Beach, na 5 km od aerodroma i 4 od centra Larnake. Na oko 600 m od hotela se nalazi Slano jezero. (više)
Mediterranean 4*

Limasol
Moderan hotelski kompleks smešten je na jednoj od najlepših peščanih plaža u turističkom delu Limasola, pored hotela Four Seasons. Od centra Limasola udaljen je 9 km, a od aerodroma u Larnaki 57 km. (više)
Melissi Beach 4*

Aja Napa
Hotel se nalazi na 1.5 km od centra , na privatnoj peščanoj plaži koja ima plavu zastavicu. Na 200 m od hotela nalaze se restorani, barovi, prodavnice. Ispred hotela se nalazi autobuska stanica (autobus saobraća dužinom cele turističke zone). Aerodrom u Larnaki je udaljen 62 km. (više)
Napa Plaza 3*

Aja Napa
Smešten u samom centru mesta Ayia Napa, oko 600m je udaljen od najbliže peščane plaže, a od Nissi plaže 3.5 km. (više)
Navarria 3*

Limasol
Od centra grada hotel je udaljen 6 km a od aerodroma u Larnaki 60 km. Nalazi se na malom uzvišenju, a od gradske peščane plaže deli ga ulica. (više)
Nestor 3*

Aja Napa
Ovaj porodični hotel, kompletno renoviran ove godine, udaljen je 300 m od peščane plaže i 300m od centra Ayia Nape. (više)
Nissiana Hotel & Bungalows 3*

Aja Napa
Hotel se nalazi u mirnoj ulici, pored hotela Atlantica Aeneas, udaljen je 150 m od čuvene Nissi plaže. U blizini su prodavnice, restorani i barovi, a aerodrom u Larnaki udaljen je 60 km. Čuvene plaže Landa i Makronisos se nalaze na 1 km od hotela. (više)
Okeanos Beach 3*


Moderan, porodični hotel na idealnoj lokaciji, smešten na samoj gradskoj, jednoj od najlepših peščanih plaža u Ayia Napi. Od centra mesta u kome su poznati restorani, pubovi, klubovi, kafići i prodavnice, udaljen je 300 m, od aerodroma u Larnaki 56 km. Sobe: Ukupno ima 64 soba.
(više)
Palm Beach Hotel & Bungalows 4*

Larnaka
Moderan i popularan hotel sastoji se iz glavnog dela i bungalova odvojenih baštom. Nedavno renovirani hotel nalazi se na privatnoj peščanoj plaži u mirnom delu grada, okružen palmama na idealnoj lokaciji (aerodrom je udalje 20 minuta vožnje a centar grada oko 6 km, autobuska stanica udaljena 50 m). (više)
Park Beach Hotel 3*

Limasol
Hotel se nalazi u turističkoj zoni Limasola, od čijeg je centra udaljen 4 km, a aerodrom 70 km. Okružen je zelenilom i smešten na dugoj glavnoj gradskoj peščanoj plaži, a u blizini hotela su brojne prodavnice, barovi i restorani (više)
Pier Beach Aparthotel 3*

Limasol
Nalazi se na idealnoj lokaciji, preko puta gradske peščane plaže, udaljen 3 km od centra grada i 48 km od aerodroma u Larnaki. U blizini hotela su brojne prodavnice, barovi i restorani. (više)
Piere Anne Beach 3*

Aja Napa
Hotel se nalazi na samoj peščanoj plaži, na 400 m od luke i 500 metara od centra Ayia Nape, restorana, barova, prodavnica i središta noćne zabave. Aerodrom u Larnaki je udaljen 45 km. (više)
Poseidonia Beach 4*

Limasol
Hotel se nalazi na sopstvenoj peščanoj plaži, udaljen 7 km od centra Limasola i 59 km od aerodroma u Larnaki. (više)
Princess Beach 4*

Larnaka
Hotel je smešten na peščanoj plaži, u turističkom delu grada. Od centra Larnake je udaljen 7 km, a od aerodroma 23 km. (više)
Royal Apollonia Beach 5*

Limasol
Luksuzni, kompletno renovirani hotel nalazi se na peščanoj plaži, u centru turstičkog dela Limasola, oko 5 km od centra grada. Medjunarodni aerodrom u Larnaki je udaljen 77 km. (više)
St Raphael Hotel & Resort 5*

Limasol
Hotel okružen raskošnom baštom zauzima površinu od 43.000 m2, nalazi se na samoj plaži. Udaljen je 11 km od centra Limasola i 55 km od aerodroma u Larnaki. (više)
Sun Hall 4*

Larnaka
Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji, u centru grada, preko puta gradske peščane plaže i poznatog šetališta Phinikoudes. Aerodrom je udaljen 9 km. (više)
Sunrise Beach 4*

Protaras
Nalazi se na predivnoj peščanoj plazi u centru Protarasa, na samo par minuta šetnje od mnogobrojnih prodavnica, kafića, restorana. Aerodrom u Larnaki je udaljen 55 km. (više)
Vassos Nissi Plage 4*


Hotel od Nissi plaze deli parking. Aerodrom u Larnaki je udaljen 54 km (više)

Republika Kipar, ostrvska zemlja u istočnom Sredozemlju, na raskršću Evrope, Azije i Afrike. Posle Sicilije i Sardinije, treće je po veličini ostrvo u Mediteranu, koje godišnje poseti 2,4 miliona turista

Klima je mediteranska, sa 340 sunčanih dana, prosečnom letnjom temperaturom vazduha oko 37oC i mora 27oC, tako da sezona traje od aprila do novembra a Kipar važi za najtoplije ostrvo Mediterana.

Brojna su arheološka nalazišta iz burne, bogate istorije Kipra duge 9000 god. i još uvek su prisutni tragovi rimske, vizantijske i venecijanske civilizacije. U XIX veku Kipar je postao britanska kolonija što je razlog da Kiprani danas odlično govore engleski jezik i voze levom stranom kolovoza. Kipar je postao nezavisna republika 1960. god. na čelu sa predsednikom arhiepiskopom Makariosom III. Ostrvo Kipar je od 1974.god. podeljeno na Grčki i Turski deo tj. na Republiku Kipar na jugu i Tursku Republiku Severni Kipar.

Izuzetna klima, prirodne lepote, bogato istorijsko i kulturno nasleđe (antički gradovi Salamis, Kurion i Amatus, Kolosi dvorac u Limasolu, Pafos tvrđava), peščane i šljunkovite plaže, kristalno plavo more, mnoštvo novoizgrađenih luksuznih hotela, šoping centri, bogata nacionalna kuhinja i kvalitetna vina, noćni klubovi, čine Kipar jednom od najpopularnijih destinacija u Sredozemlju. Poznato je i kao Afroditino ostrvo, prema predanju na Kipru se iz morske pene rodila grčka boginja ljubavi.

Najpoznatije letovališta na Kipru su: Ayia Napa, Protaras, Limasol, Larnaka i Pafos.

Limassol - drugi po velični grad na Kipru, 70 km udaljen od Larnake, u zalivu Akrotiri, u južnom delu ostrva. Popularno letovalište, glavna luka ostrva, poslovno - trgovački centar, centar vinarstva, poznat je i po noćnoj zabavi, šopingu, istorijskim atrakcijama, vrhunskim hotelima, prolećnom karnevalu, jesenjem vinskom festivalu, peščanim plažama: Dassoudi beach, Governor's beach i Lady's Mile beach.

Larnaca - najstariji grad na ostrvu i treći po veličini, udaljen 5 km od međunarodnog aerodroma, poznat po čuvenom zdanju Crkvi Svetog Lazara, po uređenom šetalištu uz obalu mora sa drvoredom palmi i peščanim plažama, Phinikoudes i Mackenzie beach i najstarijem neolitskom naselju Kirokitija.

Ayia Napa - mondensko letovalište, 40 km od Larnake, 8 km od Water World Aqua Parka (jedan od većih u Evropi), 10 km od Protarasa, u blizini rta Cape Greco. Ayia Napa, najposećeniji turistički centar ostrva sa hotelima duž kilometarske obale, tirkiznim morem i nepreglednim belim peščanim plažama nagrađenim plavom zastavicom. Ayia Napa je postala "kiparska Ibica" i prestonica zabave mladih, gde se na najpoznatijoj plaži Nissi nalazi više od 150 barova i diskoteka.

Protaras - nalazi se na istočnoj strani ostrva, prema Famagusti, udaljen 50 km od Larnake i 10 km od Ayia Nape. Do skoro nenaseljen predeo pokriven vetrenjačama, postao je živopisno turističko mesto poznato po zalivu Fig Tree i istoimenoj plaži sa plavom zastavicom. Protaras, letovalište idealno za porodice sa decom, karakterišu peščane plaže, mirna i topla voda, manji vodeni park i elegantni hoteli.

Paphos - jedno od najslikovitijih mesta na jugozapadu Kipra, drugi međunarodni aerodrom na ostrvu, udaljen 125 km od Larnake. Pafos je mitološko mesto rođenja grčke boginje ljubavi i lepote - Afrodite. Bio je glavni grad Kipra u helenističkom i rimskom razdoblju o čemu svedoče brojni arheološki ostaci antičkih rimskih vila sa savršeno očuvanim mozaicima, Odeon - Rimski teatar iz II veka, Grobnice Kraljeva (lokalitet sa polu-podzemnim hramovima iz III veka p.n.e), zbog kojih je Paphos upisan na listu svetske kulturne baštine UNESCO. Turističku ponudu mesta čine izuzetno luksuzni hoteli, vodeni park, male peščane plaže, stara luka, tvrđava, mnoštvo barova, taverni i restorana. Najpopularnija peščana plaža u Paphos je Coral bay.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.6010 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel