Letovanje / Leto | ODEON WORLD TRAVEL

KOSTA DORADA  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Hoteli

4R Playa Park 3*

Salou
Nalazi se u letovalištu Salou, 400 m od centra i 200 m od najbliže plaže. Od aerodorma u Braseloni je udaljen 100 km. (više)
4R Regina Gran Hotel 4*

Salou
Hotel se nalazi su letovalištu Salou, 200 m od centra i 700 m od plaže. Od aerodroma u Barseloni je udaljen 100 km. (više)
4R Salou Park Resort I 4*

Salou
Hotel se nalazi u letovalištu Salou, 500 m od centra i oko 100 m od najbliže plaže. Sastoji se od 2 zgrade, kategorije 3* i 4*, čiji gosti koriste zajedničke sadržaje. (više)
4R Salou Park Resort II 3*

Salou (Salou)
Hotelski kompleks se nalazi u letovalištu Salou, 500 m od centra i oko 100 m od najbliže plaže. Sastoji se od 2 zgrade, kategorije 3* i 4*, čiji gosti koriste zajedničke sadržaje. (više)
Acqua 4*

Salou
Hotel se nalazi u centru letovališta, 400 m od plaže. Od aerodroma u Barseloni je udaljen 100 km. (više)
Albatros Aparthotel 0*

Salou (Salou)
Hotel se nalazi u mirnom delu letovališta Salou, na blagom uzvišenju, a na samo 100 m od plaže Kapeljans. Nedaleko od hotela se nalazi i plaža Larga. Od centra letovališta je udaljen oko 900 m, dok je od zabavnog parka Portaventura udaljen nepuna 4 km. (više)
Augustus 3*

Cambrils
Hotel se nalazi između letovališta Salou i Kambrils, na peščanoj plaži od koje ga deli šetalište. Od aerodroma u Barseloni je udaljen nešto više od 100 km. (više)
Belvedere Salou 3*

Salou
Nalazi se nedaleko od centra letovališta, oko 600 m od plaže Levant. Preporučuje se za porodični odmor. (više)
Best Cambrils 4*

Salou
Hotel se nalazi u letovalištu Kambrils, 60 m od plaže. Od aerodorma u Barseloni je udaljen 110 km. (više)
Best Cap Salou 3*

Salou
Hotel se nalazi 3 km od centra letovališta Salou, do kog se može stići šetnjom ili lokalnim autobusom čija se stanica nalazi u blizini hotela. Izlazi na malu uvalu Kala Vinja sa peščanom plažom. Od zabavnog parka PortAventura je udaljen 2,7 km, a od aerodroma u Barseloni 95 km. (više)
Best Los Angeles 4*

Salou
Nalazi se u centru letovališta Salou, 400 m od plaže Kapeljans. Od parka Portaventura je udaljen 3 km, a aerodroma u Barseloni oko 100 km. (više)
Best Maritim 3*

Cambrils
Nalazi se u Kambrilsu, uz šetalište koje ga deli od plaže. Od centra i marine je udaljen oko 4 km, a od aerodrome u Barseloni 105 km. (više)
Best Mediterraneo 3*

Salou
Nalazi se nedaleko od centra letovališta, oko 450 m od plaže. Oko 3 km je udaljen od zabavnog parka Portaventura, a od aerodroma u Barseloni oko 100 km. (više)
Best San Francisco 4*

Salou
Hotel se nalazi nedaleko od centra letovališta, 150 m od plaže Kapeljans. Oko 100 km je udaljen od aerodroma u Braseloni. (više)
Cala Font 4*

Salou
Nalazi se u jednoj od brojnih uvala ove regije – Kala Font, sa direktnim izlazom na peščanu plažu. Udaljen je 4 km od centra Saloua i od parka PortAventura. Autobuska stanica od koje autobus vozi do Saloua, Taragone i Kambrilsa je udaljena 100 metara. Mirno, prijatno okruženje je idealno za porodični odmor. (više)
Estival Centurion Playa 4*

Kambrils
Moderan hotel na odličnoj lokaciji. Nalazi se u letovalištu Kambrils, na plaži od koje ga deli šetalište. Udaljen je 2,5 km od centra mesta i marine, 10 km od parka Portaventura, a od aerodroma u Barseloni 110 km. (više)
Estival Eldorado Resort 4*

Kambrils
Luksuzan i veoma sadržajan hotel, u mirnom okruženju, na peščanoj plaži. Od centra letovališta Kambrils je udaljen 1,5 km, a od aerodroma u Barseloni 112 km. (više)
Estival Park Salou 4*

La Pineda (La Pineda)
Izuzetno sadržajan hotelski kompleks koji se nalazi u mestu La Pineda i prostire se na površini od 110.000 m². Od prostrane peščane plaže ga dele ulica i šetalište. Od centar Saloua je udaljen 4 km, a od aerodroma u Barseloni 95 km. (više)
Golden Donaire Beach 3*

La Pineda
Nalazi se na samoj plaži El Rako, 6 km od centra letovališta Salou. Od aerodroma u Barseloni je udaljen oko 97 km. Stanica lokalnih autobusa, restorani, prodavnice se nalaze 500 m od hotela. (više)
H10 Cambrils Playa 4*

Cambrils
Nalazi se u mirnom delu letovališta Kambrils, 50 m od plaže. Od zabavnog parka Portaventura je udaljen 6 km, a od aerodroma u Barseloni oko 110 km. (više)
H10 Delfin 4*

Salou
Hotel sa izuzetnom lokacijom, nalazi se u samom centru letovališta Salou, na 200 m udaljenosti od glavne gradske plaže Levant i oko 1 km od zabavnog parka Portaventura. Namenjen je isključivo gostima starijim od 16 godina. (više)
H10 Salauris Palace 4*

Salou
Hotel se nalazi 800 m od plaže, a toliko je udaljen i od ulaza u zabavni park Portaventura. Od aerodroma u Barseloni je udaljen 100 km. Preporučuje se za porodični odmor. (više)
H10 Salou Princess 4*

Salou
Hotel se nalazi u samom centru letovališta Salou u blizini glavnog Trga Evropa. Od glavne gradske plaže Levant je udaljen 400 m, od zabavnog parka PortAventura je udaljen oko 1,5 km, a od aerodroma u Barseloni 100 km. (više)
H10 Vintage Salou 4*

Salou
Izuzetno lepo uređen hotel, nalazi se u centru letovališta, u blizini glavnog trga Evropa i brojnih sadržaja. Od plaže Levant je udaljen 450 m, a od aerodroma u Barseloni oko100 km. (više)
Jaime i Salou 3*

Salou
Veliki hotelski kompleks, nedaleko od centra letovališta, prekoputa gradskog parka. Od plaže Levant je udaljen oko 600 m, a i plaža Kapeljans je u neposrednoj blizini. Od aerodroma u Barseloni je udaljen oko 100 km. Namenjen je, pre svega, mladima. (više)
Playa de Oro 3*

Salou
Hotel se nalazi na blagoj uzbrdici, nedaleko od centra letovališta, okružen brojnim sadržajima, 350 m od plaže. Od zabavnog parka Portaventura je udaljen oko 1,5 km, a od aerodroma u Barseloni 100 km. (više)
Portaventura Hotel Caribe 4*

Salou (Salou)
Tematski hotel inspirisan Karibima, nalazi se na samom ulazu u zabavni park PortAventura, do kog postoji shuttle bus prevoz. Od letovališta Salou i najbliže plaže je udaljen oko 800 m. Od aerodroma u Barseloni je udaljen 110 km. (više)
Santa Monica Playa 3*

Salou
Hotel se nalazi u samom centru letovališta Salou, u blizini noćnih klubova, barova i diskoteka. Jednostavnog je izgleda i namenjen je mlađoj populaciji gostiju. Od plaže je udaljen 250 m, a od zabavnog parka Portaventrua oko 2 km. (više)
Villa Dorada 3*

Salou
Nalazi se na blagoj uzbrdici, dobro lociran u odnosu na centar letovališta i 2 plaže – Kapeljans i Plaja Larga, od kojih je udaljen oko 350 m. Od zabavnog parka PortAventura je udaljen 1,5 km, a od aerodroma 100 km. Preporučuje se porodicama. (više)
Villa Romana 4*

Salou
Hotel se nalazi u mirnom delu letovališta Salou. Od plaže Levant je udaljen 500 m, dok je na svega 1,2 km udaljen od zabavnog parka Portaventura. (više)

Pitomi pejzaži ispunjeni šumama, maslinjacima, vinogradima, pitoresknim gradovima sa značajnim kulturno-istorijskim vrednostima i kristalno čisto more, razlog su što Kosta Doradu godišnje poseti preko 3 miliona turista

Kosta Dorada (katalonski Costa Daurada) ili Zlatna obala je oblast u španskoj pokrajini Kataloniji, koja se prostire južno od Barselone, u dužini od 216 km, sve do ušća reke Ebro u Sredozemno more. Naziv je dobila po dugim peščanim plažama, koje pokrivaju oko 800 ha (hektara) obale i zajedno sa Kosta Bravom (severno od Barselone) predstavlja turističku regiju koja je po količini smeštajnih kapaciteta na drugom mestu u Španiji, odmah posle Balearskih ostrva. Katalonske planine, koje se pružaju paralelno sa obalom, štite primorje od provale hladnih vazdušnih masa, te se tako ova oblast odlikuje prijatnom mediteranskom klimom, pogodnom za boravak tokom cele godine. Pitomi pejzaži ispunjeni šumama, maslinjacima, vinogradima, pitoresknim gradovima sa značajnim kulturno-istorijskim vrednostima i kristalno čisto more, razlog su što ovu regiju godišnje poseti preko 3 miliona turista.

Salou (Salou), zajedno sa obližnjim letovalištima Kambrils  (Cambrils) i La Pineda (La Pineda) sa kojima je gotovo spojen, predstavlja najveće i najpoznatije letovalište na Zlatnoj obali, koje se proteže duž 14 km prostranih peščanih plaža (ukupno 34 nagrađenih plavom zastavom za kvalitet), od kojih su najpoznatije: Ponent, Llevant, Capellans, Llarga... Duž obale se može naići i na  male kamenite uvale, obrasle bujnom mediterasnkom vegetacijom. Od Barselone je Salou udaljen 112 km, a od aerodroma El Prat 100 km. Svoj turistički razvoj započinje u XIX veku, a danas je turistički centar sa više od 50 hotela, namenjenih, pre svega, porodičnom odmoru. Dugo šetalište uz more, drvoredi palmi, desetine restorana sa ponudom lokalne i internacionalne kuhinje, prodavnice, brojni barovi i diskoteke, nude posetiocima više nego sadržajan odmor. Jedna od najvećih atrakcija, je svakako zabavni park PortAventura, koji je od letovališta udaljen oko 1 km. Od nekolicine hotela je na kraćoj pešačkoj udaljenosti. Prostire se na 825 ha i spada u 5 najposećenijih zabavnih parkova Evrope. Podeljen je u nekoliko tematskih celina (Mediteran, Daleki Zapad, Meksiko, Kina i Polinezija) a tokom 2016. godine se planira i otvaranje nove celine – Ferrari Land. Na stotine adrenalinskih atrakcija, poput čuvenog roler-kostera Shambala, sa padom od 78 m, koji ujedno predstavlja i najveći u Evropi, replika Velikog kanjona, polinezijskih sela, meksičkih piramida i mnoge druge, pružaju nezaboravnu avanturu za celu porodicu. U sastavu samog parka je i nekoliko hotela, sa tematikom Kariba, Mediterana, Meksika, Dalekog zapada i epohe „zlatne groznice“ ...

Grad Reus, osnovan u XII veku, od letovališta Salou je udaljen svega 10 km i mnogim turistima predstavlja polaznu tačku za upoznavanje istorije i kulture ovog dela Španije. Poznat je kao mesto rođenja čuvenog arhitekte Antonija Gaudija, čiji je rad u stilu „katalonskog modernizma“, ostavio značajan pečat u gradovima Katalonije (pre svega u Barseloni). Na glavnom gradskom trgu se nalazi muzej posvećen Gaudiju, a brojni restorani, kafei i mali trgovi zanimljive arhitekture daju poseban šarm ovom primorskom gradu. Taragona (Tarragona) je centar istoimene provincije i važno turističko središte. Od Saloua je udaljena 12 km, a od Barselone oko 80 km. Prvi put se pominje 1000 godina pre nove ere i do danas je ovaj grad zabeležio burnu istoriju. Najveći značaj je imao u doba Ibera, Kartaginjana i Rimljana a u srednjem veku je bio značajan pomorski i trgovački centar na Sredozemlju. Najznačajniji gradski spomenici su iz rimskog perioda: forum, amfiteatar i akvadukt „Djavolji most“ (Pont del Diable), koji je ujedno i najstariji očuvani most u Španiji, a veruje se da je podignut u doba rimskog imepratora Avgusta, početkom nove ere. Od ostalih turističkih znamenitosti, pažnju privlače i Avgustova palata, nekropola iz III veka nove ere, rimska trijumfalna vrata, kao i katedrala sagrađena na mestu nekadašnjeg Jupiterovog hrama.

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel