Ada Bojana Leto 2018 | Crna Gora Letovanje


Ada Bojana letovanje 2018 | sopstveni prevoz


Ada Bojana je rečno ostrvo na ušću reke Bojane u Jadransko More. Nalazi se na krajnjem jugoistoku Crne Gore.

Ada Bojana je prema predanju nastala tako što se u 19. veku nakon nevremena, u blizini dva manja ostrva nasukao brod jederenjak „Merito“. Godinama se na olupinu ovog broda i obližnja dva ostrvceta taložio rečni nanos, od kojeg je najpre nastao sprud, a zatim i ostrvo. Ovo ostrvo je vremenom reku Bojanu podelilo na dva toka. Ada Bojana ima oblik trougla. Sa jedne strane zapljuskuje je Jadransko more, a sa druge dve reka Bojana. Plaža okrenuta ka moru je peščana i duga 3 km, a medineransko rastinje čine biljke koje su jedinstvene u Evropi. Klima je suptropska, a čitavo ostrvo predstavlja poseban mikroekološki sistem.

Danas Ada Bojana, kao pravi gragulj crnogorske obale, predstavlja jedno od omiljenih odredišta turista koji dolaze da letuju u Crnu Goru. Poznata po nudističkoj plaži privlači goste, ljubitelje ovog vida turizma iz čitavog sveta.Takođe je jedno od omiljenih mesta surfera jer povoljni vetrovi prave talase pogodne za surfing i jedrenje. Hotelsko naselje na Adi Bojani se nalazi u jugozapadnom kraku ostrva pored nudističke plaže, a sastoji se od vila i bungalova. 

 


Ulcinjska rivijera | letovanje 2018


Ulcinjska Rivijera svojim položajem zauzima krajnji južni deo Jadranskog mora. Obala je duga oko 33km, od toga peščane plaže zauzimaju 18km. Veoma povoljna klima, bujna vegetacija, 88000 stabala masline, 6000 ha obradive zemlje, lekovita svojstva peska, blata i mineralne sumporne vode, beskrajno duge plaže čine osnovu da Ulcinj ima ekonomsko-turistički potencijal za razvoj svih vrsta turizma (elitni, nautički, zdravstveni), te poljoprivrede kao komparativne grane.Istočnim delom Ulcinja protiče reka Bojana, koja vodenim putem spaja Ulcinj sa Albanijom. Među brojnim plažama ističu se Velika plaža, Mala plaža, Ada Bojana, plaža Valdanosa i dr.Ukoliko ste nudista Naturističko naselje Bojana i Bojana lux svojim smeštajnim kapacitetima, peščanim plažama i bogatim sportskim i zabavnim sadržajima je pravi izbor za vas.

 

 

Crna Gora letovanje 2018 | sopstevni prevoz

 

 

Letovanje u Crnoj Gori pruža široku lepezu mogućnosti. Turisti mogu birati grad... Od Ulcinja (koji je nekad bio gusarsko mjesto, a danas predstavlja turistički raj), Bara (grada prepunog istorijskih spomenika, sa novim modernim gradskim jezgrom, lukom, marinom, hotelima), Budve (koja od Buljarice preko Petrovca i Svetog Stefana, pa sve do Jaza, predstavlja turističku metropolu Crne Gore), preko Tivta (mirnog gradića), Kotora (koji je pod zastitom UNESCO kao kulturno umetničko blago), sve do Herceg Novog (turističkog grada punog zelenila, cveća, stepenica i istorijskih spomenika) svaki grad je priča za sebe.

Za one koji vole raznolikost, letovanje u Crnoj Gori pruža mogućnost izbora plaža... od šljunkovitih, peskovitih ili kamenitih, dugih po samo nekoliko metara, stotina metara ili pak kilometara.

Ljubitelji mediteranske kuhinje svakako na letovanju u Crnoj Gori neće biti lišeni mogućnosti da u svakom gradu izaberu za sebe restoran sa domaćom hranom i ribljim specijalitetima, kafić sa divnim terasama i odličnim koktelima. a hotela u Crnoj Gori svakako da nudi veliku mogućnost izbora – od najluksuznijih sa vrhunskom uslugom i lokacijom do skromnijih porodičnih hotela sa odličnim uslugom i prijatnim osobljem. Oni koji posete crnogorsko primorje i jednom letuju u Crnoj Gori  sigurno će imati želju da se u Crnu Goru ponovo vrate.