Terme Krka | Wellness & Spa Slovenija

 

 

Terme Krka obuhvataju više destinacija, to su Dolenjeske Toplice, Šmarješke Toplice i Grad Otočec, koji se nalaze u jugoistočnoj Sloveniji u blizini Novog Mesta. A na moru im pripada Talasso Strunjan u blizini Portoroža. Jedan od najvećih wellness brendova u Sloveniji predstavljaju TERME KRKA.

 

 

Terme Krka | Dolenjske Toplice | Wellness & Spa       (Udaljenost od Beograda 482 km)

 

Dolenjske Toplice se nalaze u jugoistočnom delu Slovenije, nedaleko od Novog Mesta, i pripadaju jednom od najvećih wellness brendova u Sloveniji - Terme Krka. Prelepo prirodno okruženje i termalna voda vekovima su privlačili goste u Dolenjske Toplice koje predstavljaju jedne od najstarijih termi u Evropi. Prvo kupalište ovde je izgrađeno već sredinom 17og veka. Danas Dolenjske Toplice predstavljaju omiljenu destinaciju gostima iz cele Evrope, kako zbog tradicionalnih načina lečenja, tako i savremene ponude kupališnih i wellness usluga.

Dolenjske Toplice, sa svojom primamljivom okolinom i slikovitom dolinom reke Krke, nude beskrajne mogućnosti za odmor i rekreaciju svima koji rado provode vreme u prirodi. Dolenjske Toplice su odlično polazište za izlete, nude mnoge mogućnosti za biciklizam, šetnju, nordijsko hodanje, vodene sportove na reci Krki i druge rekreativne aktivnosti.

 

Dolenjske Toplice |Termalna voda

Dolenjske Toplice imaju termalnu vodu koja se dobija iz 3 izvora i izvire sa temperaturom od 27 do 36° C. Ova termalna bogata kalcijumom, magnezijumom i hodrogenkarbonatom veoma je lekovita i dokazano pomaže u lečenju reumatskih bolesti, stanja nakon povreda i bolesti lokomotornog sistema, neuroloških problema, bolesti srca i krvnih sudova, kao i disajnih organa.

 

Dolenjske Toplice | Hoteli

Dolenjske Toplice mogu da se pohvale jednim od najboljih dizajn hotela u Sloveniji, a to je hotel Balnea 4* superior . Idealan je izbor kako za parove, tako za porodice, ali i za sve one koji vole aktivan odmor.

Smešten je u prelepom parku, a atraktivnim panoramskim hodnikom spojen je sa wellness centrum Balnea.

Na vrhu hotela Balnea nalazi se i nov centar za relaksaciju, nazvan Spa Panorama. Opremljen je sa dve saune i prostorom za odmor sa ležaljkama, sa kojih se pruža pogled na prekrasnu okolinu.

 

Dolenjske Toplice | Wellness Centar

WELLNESS CENTAR BALNEA prostire se na 9 200 m², a smešten je tik uz prelep park.  Predstavlja kraljevstvo osvežavajućih kupki, relaksacijskih masaža, sauna i vodenih užitaka. Individualno planiranim i prilagođenim programima i uslugama za sve generacije, svrstava se u prepoznatljive centre dobrog osećaja. Podeljen je u tri dela:

LAGUNA sa unutrašnjim i spoljašnjim bazenima sa tremalnom vodom temperature 27 i 32° C. Gostima su na raspolaganju hidro i aero masaže, vodopadi, vodene zavese i gejziri.

SAUNA CENTAR OAZA ima finsku saunu i sanarium, zatim infracrvenu saunu, trsku, biljnu saunu, kao i japansku kupku u vodi zagrejanoj na 40 stepeni. Posle saune ili kupke za podmlađivanje goste očekuje zen soba za odmor sa vodenim krevetima.

AURA CENTAR gostima nudi raznovrsne terapije i masaže, centar za negu lica i tela, kao i efikasne programe za mršavljenje i oblikovanje tela. U sklopu centra za relaksaciju, u kojem se spretno prepliću tradicija i najsavremenije usluge, deluje i ambulanta za estetske zahvate. Izvode se minimalno invazivne metode podmlađivanja koje brzo i efi kasno doprinose svežem i mladalačkom izgledu.

 

 

 

Terme Krka | Šmarješke Toplice | Wellness & Spa

 

Šmarješke Toplice pripadaju jednom od najvećih wellness brendova u Sloveniji – Terme Krka.

Nalaze se u jugoistočnom delu Slovenije na 169 m n/v, okružene su šumom i travnjacima i tako predstavljaju pravu oazu za prepuštanje lepoti tamošnje prirode i blagotvorne klime, a ponudu dopunjuju lekovita izvorišta. Šmarješke Toplice su prve terme u Sloveniji koje su udružile wellness i savremena saznanja iz klasične medicine i razvile medicowellness sa bogatim programima za kvalitetniji život.

Kompleks Šmarješke Toplice okružuje botanički park sa malim jezerom u kome raste retka biljka, roze indijski lotos, koji simbolizuje duhovni napredak čoveka. Gostima je na raspolaganju devet uređenih staza za nordijsko hodanje, tereni za tenis, odbojku, košarku i fudbal.

 

Šmarješke Toplice | Termalna voda

Šmarješka termalna voda je takvog mineralnog sastava da je veoma korisna za lečenje bolesti srca i krvnih sudova, dijabetesa, kao i za rehabilitaciju nakon infarkta. U savremenom dijagnostičkom centru sa specijalističkim ordinacijama gostima su na raspolaganju pregledi priznatih stručnjaka.

 

Šmarješke Toplice | Hoteli

Agencija Odeon World Travel, kada su u pitanju Šmarješke Toplice, iz ponude posebno izdvaja najbolji hotel kompleksa, hotel Vitarium ****superior .

 

Šmarješke Toplice | Wellness Centar

Vitarium Aqua je šmarješki svet termalnih bazena, sauna, pilinga, obloga i masaža, kao i kupki za relaksaciju. Utočište u kome se uz pomoć lekovite termalne vode, uz nežne zvuke muzike i prefinjene arome, možete rešiti opterećenja, opustiti telo i dušu i obnoviti energiju.

Savremene medicinske metode dopunjene su lekovitim svojstvima termalne vode koja na izvoru ima 32°C. Gostima su na raspolaganju spoljašnji i unutrašnji bazeni, a pravu atrakciju predstavlja spoljašnji bazen koji leži tačno iznad termalnog izvora i ceo je napravljen od drveta.

Centar medicinskog wellness-a VITARIUM SPA & CLINIQUE  poznat je po mnogim uslugama za bolji kvalitet života i prevenciju najčešćih bolesti današnjice, koje su posledica savremenog načina života (povišen krvni pritisak, povišen holesterol, povišen šećer, povećana telesna težina). Posebne programe zajednički su osmislili lekari, nutricionisti, sportski i wellness stručnjaci.

Specifičnost centra predstavljaju individualni programi Slim Fit, program zdravog mršavljenja pod nadzorom lekara i Vita Detox, program detoksikacije uz posnu ishranu.

 

 

 

 

Terme Krka | Otočec |  Wellness & Spa

 

Terme Krka u svom sastavu imaju i dragulj dolenjskog turizma – Otočec. Ovaj simpatičan gradić nalazi se u oblasto Novo Mesto, čuven je po romatičnom dvorcu koji je smešten je na ostrvcetu reke Krka.

Slikvitu okolinu dvorca Otočec predstavlja park koji je nastao na prelazu iz 18. u 19. vek, u kome rastu brojne autohtone vrste drveća kao što su crna jela, bela vrba, crna topola, kao i egyotične vrste drveća. Reka Krka stanište je za oko 32 vrste riba. Posebnu atrakciju predstavljaju i beli labudovi koji su se ovde nastanili još 1968. godine, a danas ih ima preko 50.

Svojim položajem dvorac zajedno s parkom, kreira jednu od najslikovitijih destinacija u Sloveniji, te se tako svrstava među kulturne i prirodne znamenitosti.

U neposrednoj blizini, pored reke Krke smešten je i golf teren sa 18 rupa, koji je dve godine uzastopno proglašavan za najbolji u Sloveniji. Teren se prostire na preko 75 hektara, i na njemu podjednako mogu da uživaju i profesionalci i amateri.

Otočec je i idealno polazište za izlete i razgledanje kulturno-istorijskih znamenitosti Dolenjske.

 

 

Otočec | Hoteli

Hotel Grad Otočec predstavlja jedan od najprivlačnijih hotela u Sloveniji, uspeo je da zadrži duh gotičko-renesansnog doba. Ono po cemu se posebno ističe jeste vrhunska gastronomija. Deo je međunarodnog udruženja hotela i restorana Relais & Châteaux i sa svojom ponudom svrstava se u vrh visokog turizma, dok renomirani dvorski restoran ugađa svojim gostima sa svežim, zdravim i lokalnim jelima uzbudljivih ukusa.

Gostima je na raspolaganju i hotel Šport, moderno opremljen hotel koji privlači ljubitelje sporta i aktivnog odmora. Renovirane tematske sobe opremljene su većim ležajevima koji odgovaraju i sportistima, kao i raznim sportskim rekvizitima, koji omogućavaju vežbanje u sobi (trake za vežbanje sa sopstvenom težinom, balans lopte, džakovi za boks i vratila za istezanje…)

 

Otočec | Wellness i Spa

U hotelu Šport gostima je na raspolaganju unutrašnji bazen sa termalnom vodom, površine 200 kvadratnih metara, a posebno zadovoljstvo pruža pogled na zeleno okruženje.

SVET SAUNA u svom sastavu ima tursku i finsku saunu.