Zima / Skijanje | ODEON WORLD TRAVEL

CHAMONIX  /  CENOVNICI (Programi i cene)

U ponudi su trenutno individualni programi. Za dodatne informacije kontaktirajte agenciju.

Hoteli

App Premium La Ginabelle 5*

(Rhone-Alpes)
Nalazi se u samom centru Chamonix-a i 300 m od žičare Aiguille du Midi. (više)
App Residence La Riviere 3*

(Rhone-Alpes)
Renovirana apartmanska zgrada, sastoji se od dva objekta, Les Aiglons i Residence la Riviere. Nalazi se u južnom delu ski centra Chamonix. Apartmani su od žičare ,,Aguille du Midi“ udaljeni 300 m i 5 minuta šetnje od turističkog centra. (više)
Boutique hotel Le Morgane 4*

(Rhone-Alpes)
U centru mesta Chamonix, na pešačkoj udaljenosti od ski lifta Aiguille du Midi. (više)
Refuge des Aiglons 4*

(Rhone-Alpes)
Ovaj moderan hotel udaljen je 400 m od centra grada i 300 m od ski lifta Aiguille du Midi. (više)

Apartmani

App Le Chamois Blanc 2*

(Rhone-Alpes)
Apartmani su smešteni u južnom delu Chamonix-a, 300 m od turističkog centra i 200 m od žičare ,,Aguille du Midi“. U blizini apartmana ima dosta prodavnica i restorana, sportski centar koji sadrži bazen, saunu, teretanu, teren za tenis i squash, klizalište, kuglanu, kao i kazino i noćni klub. (više)
Residence Isatis 4*

(Rhone-Alpes)
Nalazi se u rezidencijalnoj četvrti Les Tines udaljen 1,5 km od centra Chamonix-a. (više)

Chamonix je najpoznatije i najpopularnije skijalište Francuske, u kojem su se održale prve zimske Olimpijske igre 1924. godine!

CHAMONIX Skijanje Francuska 2017 / 2018

Najpoznatije, mondensko skijalište Francuske, smešteno na 1035m n/v, u podnožju Mont Blanc-a, izmedu najviših masiva Alpa, a na tromedi Francuske, Italije i Švajcarske. Opština Chamonix sastoji se od starog grada, 16 sela i zaseoka sa oko 10.000 stanovnika.

Istorija Chamonix –a

Prvi zapisi o Chamonix-u datiraju iz XI veka kada je ženevski grof donirao dolinu opatiji Saint-Michel de la Cluse u Italiji. U to vreme naselje se sastojalo od farmi ovaca i suocavalo se sa kontinuiranim problemima usled klizišta i lavina.

Zanimljivosti Chamonix-a

Godine 1741. dvojca engleskih aristokrata, Villiam Vindham i Richard Pococke, u potrazi za avanturom stigli su u dolinu Chamonix. Potpuno fascinirani glecerom i okolnim vrhovima, kao i šarmom same doline, po povratku u Englesku objavljuju reportaže u brojnim casopisima širom Evrope, cime podsticu maštu brojnih turista i Chamonix postaje stecište bogatih i videnih ljudi.

Prvu kucu za goste, otvara Madame Coutterand 1770. godine, a prvi luksuzni hotel (Hotel de L'Union) izgraden je 1816. godine. Nakon brojnih neuspešnih pokušaja osvajanja Mont Blanc-a, 1786. godine to uspevaju dvojca meštanina, Jacques Balmat (lovac) i Dr Michel Gabriel Paccard (lokalni lekar). Sto godina kasnije, 1886. godine u njihovu cast postavljene su dve bronzane statue u centru Chamonix-a.

Ski centar Chamonix

Vrhunska skijališta ciji vrhovi dosežu i do 3842m n/v (Aiguille du Midi). Iz Chamonix-a polazi cuveni turisticki voz koji se penje do visine 1913m n/v, i njime se može doci do glecera Mer de Glace, dužine 7km i površine 40 km2.

U Chamonix-u dostupne su dve vrste ski passa: Chamonix Le Pass, daje mogucnost skijanja u tri regije, 110 km skijaških staza (1 ski voz, 6 kabinskih žicara, 7 gondola, 16 sedežnica, 16 sidra) i 40 km staza za skijaško trcanje, Mont-Blanc Unlimited ski pass 400 km skijaških staza (Chamonix + Courmayeur (Italija) + Verbier (Švajcarska). Pogledajte Ski Pass Chamonix stranicu i bukirajte svoj ski pass na vreme.

Zabava u Chamonix-u

Slobodno vreme u Chamonix-u možete upotpuniti na razlicite nacine. Odlaskom u sportski centar Richard Boson, u centre za ocuvanje lepote i zdravlja, sa objektima za masažu, saunu, hamamima, dakuzijima, sa aroma-terapijama, tretmanima za lepotu i friziranje, uz nebrojene kombinacije za opuštanje i odmaranje duše i tela. Tu su i bioskopski centar sa nekoliko sala, Internet-kafei, restorani, kafici i snek-barovi, pabovi i lokali sa animacijom u apres-ski periodu ( vreme nakon skijanja) sa živom muzikom i sl. Chamonix je spoj tradicionalnog skijališta i živopisnog mesta poznatog po atmosferi i udobnosti koju nudi, a koja vec godinama privlaci goste iz celog sveta.

Hoteli i apartmani u Chamonix-u

Pogledajte cenovnik (na vrhu stranice) za hotele i apartmane koje je agenija Odeon World Travel izdvojila iz ponude, a hoteli su:

Slike: Chamonix

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel