Zima / Skijanje | ODEON WORLD TRAVEL

TIGNES  /  CENOVNICI (Programi i cene)

U ponudi su trenutno individualni programi. Za dodatne informacije kontaktirajte agenciju.

Hoteli

Le Chalet Alpina 3*

(Rhone-Alpes)
Hotel se nalazi na 2100 mnv u oblasti Val Claret, nedaleko od prodavnica i 150 m od žičare Grande Motte. (više)
Village Montana 4*

(Rhone-Alpes)
Na izuzetnoj poziciji, u centru Tignes le Lac i Espace Killy oblasti, pored samih staza. Nedaleko je i centar mesta sa prodavnicama i restoranima. (više)

Apartmani

App Residence le Rond Point des Pistes 2*

(Rhone-Alpes)
Apartmani se nalaze u naselju Tignes - Val Claret odakle se pruža pogled na glečer Grande Motte. Na 50 –200 m, zavisno od dela apartmanskog kompleksa, su udaljene staze i žičara. Prodavnice i drugi prateći sadržaji su takođe u neposrednoj blizini. (više)
Les Airlles 4*

(Rhone-Alpes)
Nalazi se u okviru kompleksa Village Montana, na odličnoj poziciji pored samih staza i nedaleko od centra mesta sa prodavnicama i restoranima. (više)
Les Residences Du Val Claret 2*

(Rhone-Alpes)
Apartmani se sastoje od nekoiiko različitih stambenih objekata u oblasti Val Claret i u zavisnosti od smeštaja udaljeni su od 100-500 m od ski lifta, prodavnica i ski škole. (više)
Premium residence L'Ecrin des Neiges 4*


Nalazi na 2100 mnv u oblasti Val Claret, nedaleko od prodavnica i žičare. (više)
Residence Village Montana Tignes 4*

(Rhone-Alpes)
Kompleks se nalazi na odličnoj poziciji, pored samih staza i nedaleko od centra mesta sa prodavnicama i restoranima. (više)

Tignes ima 74 ski staze, dužine 150 km, koje su pogodne za početnike, ali i za vrhunske skijaše i snowbordere

Tignes (Tinj) se nalazi na visini od 2.100 m i čine ga tri glavna sela: Val Claret, Le Lac i Le Lavachet, povezana besplatnim ski busom, kao i dva manja, niže pozicionirana, Les Boisses i Les Brevieres. Val Claret je najviše i najživlje selo u Tignes-u, zatim Le Lac najstarije mesto, smešteno pored jezera i Le Lavachet najmirnije naselje sa samo par restorana i barova.

Istorija Tignes-a

Drevno, tipično savojsko mesto datira iz XIII veka i nalazilo se na 1.650 m.n.v. Posle II svetskog rata, javlja se potreba za izgradnjom hidroelektrane, koja bi obezbeđivala 10% ukupne električne energije za potrebe Francuske. Tignes je srušen i potopljen 1952 godine, a stanovništvo evakuisano. Na svakih deset godina korito veštačkog jezera se prazni zbog održavanja i u tom periodu vidljive su ruševine starog sela. Francuska Vlada je izdvojila sredstva za izgradnju novog Tignes-a na lokaciji sadašnjeg Le Lac-a.

Zanimljivosti Tignes-a

Šezdesetih godina prošlog veka nikla su brojna glomazna zdanja u Tignes-u, kao posledica robusnih arhitektonskih rešenja za smeštajne kapacitete novog ski centra. Poslednjih godina, ulaže se veliki trud i sredstva kako bi se rekonstrukcijom postojećih i gradnjom novih objekata približio starom, autentičnom i prepoznatljivom izgledu alpskog sela. Zahvaljujući ovoj sveobuhvatnoj ekonomsko – ekološkoj akciji, 2015. god. Tignes postaje prvi skijaški centar u Evropi koji dobija Green Globe sertifikat za održivi razvoj i zaštitu životne sredine.

Ski centar Tignes

Drugi najviši ski centar u Evropi, jedno je od najstarijih skijališta u Francuskoj. Tignes ima 74 ski staze, dužine 150 km, koje su pogodne za početnike, ali i za vrhunske skijaše i snowbordere. Glečer Grande Motte, koji doseže visinu od preko 3500 m, uzdiže se iznad naselja i pravi je izazov za dobre skijaše kojima pruža idealne uslove za skijanje 365 dana u godini. Tignes i Val d'Isere pripadaju ski području Espace Tignes i Val d'Isere (Ex Espace Killy) sa 158 ski staza, dužine 300 km u Savojskim Alpima, zauzimajući prostor od oko 10.000 ha skijaških površina.

Zabava u Tignes-u

Raznovrsni sadržaji poput restorana, kafea i diskoteka upotpunjuju boravak u mestima, dok su apres-ski zabave (žurke posle skijanja) nadaleko čuvene, popularne i veoma posećene.

Za više informacija o ski pass-u, iznajmljivanju ski i board opreme, posetite sledeći link: Ski pas u Tignes-u.

Turistička agencija Odeon World Travel je za vas pripremila ponudu sledećih hotela u Tignes-u:

Hotel VILLAGE MONTANA 4*

Residence VILLAGE MONTANA 4*

Residence LES AIRELLES 4*

Hotel LE CHALET ALPINA 3*

Les Residences DU VAL CLARET 2*

Residence LE ROND POINT DES PISTES 2*

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel