Zima / Skijanje | ODEON WORLD TRAVEL

VAL D ISERE  /  CENOVNICI (Programi i cene)

U ponudi su trenutno individualni programi. Za dodatne informacije kontaktirajte agenciju.

Val D'Isere e jedno od najposećenijih i omiljenih francukih skijališta među čak i najboljim skijašima!

Val D'Isere Skijanje Francuska 2017 / 2018

Val D'Isere se nalazi u Savojskim Alpima, na nadmorskoj visini od 1850m, u neposrednoj blizini granice sa Italijom. Deo je čuvene skijaške regije Espace Tignes i Val d'Isere (Ex Espace Killy). Val d'Isere je tipično i tradicionalno savojsko mestašce, udaljeno 12km od Tignes-a koji je moderna tvorevina podređena sve većem broju ljubitelja zimskih sportova. Velike nadmorske visine, lednici Grande Motte i Pisaillas omogućavaju skijanje od decembra do maja, a posebno je atraktivno letnje skijanje na lednicima.

Istorija Val D'Isere–a

Iako mesto datira iz XI veka, jedino zdanje prošlosti je lokalna oktogonalna crkva u srcu Val D'Isera, izgrađena 1664 godine, posvećena Sv. Bernardu Mentonu, zaštitniku planinara i jedna je od retkih crkava koju nisu uništili francuski revolucionari. Zbog nepristupačnosti, stanovnici ruralnog Val D'Isere-a dugo nisu imali ni put ni struju, bavili su se samo poljoprivredom, a vodosnabdevanje im se svodilo se na zalihe planinske vode.

Zanimljivosti Val D'Isere-a

U leto 1929. godine avanturista iz Pariza, Jacques Mouflier kozijim stazama stiže do prelepe zelene doline i položaj Val D'Iser-a procenjuje kao potencijalno ekskluzivno skijalište. Potpuno posvećen ideji u koju je malo ljudi verovalo, uspeva da prikupi sredstva i u periodu od 1932 -1936 god. počinje izgradnja, najpre hotela Paris, a zatim i prve žičare na padinama planine Solaise. Međutim, Val D'Isere će se na mapu skijališta uvrstiti tek 1937. godine, kada su tokom zvanične posete, vladini ministri Pierre Cot i Leo Legrange ostali tu zavejani. Iste godine, francuski predsednik otvorio je planinski prevoj Col d'ISeran.

Ski centar Val D'Isere

Poseduje oko 300 km skijaških staza i 96 liftova koji prevoze i do 135.000 skijaša na sat. Staze su raznolike, tako da zadovoljavaju potrebe početnika i iskusnih skijaša. Delovi staza koji se spuštaju pod uglom od 63 stepena, pravi su izazov za ljubitelje zimskih sportova. Na stazama ovog skijališta svake godine se održava i takmičenje u spustu za Svetski kup. Pre polaska na put, obavezno bezbedite sebi Ski pass u Val D'Isere-u. Uživanje u boravku u ovom skijaškom centru upotpunjuje fascinantan pogled na glečer Grande Motte. Poseban je užitak ovde doći za 1. maj, na zatvaranje ski sezone.

Šta još nudi Val D'Isere?

Val d'Isere raspolaže velikim brojem restorana sa izvrsnom hranom, prodavnicama, kafeima prijatnog ambijenta, noćnim klubovima, diskotekama i bioskopskom salom.

Hoteli i apartmani u Val D'Isere-u

Agencija Odeon World Travel je za Vas izdvojila iz ponude nekoliko hotela i apartmana:

Slike: Val D Isere

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel