Zima / Skijanje | ODEON WORLD TRAVEL

VAL THORENS  /  CENOVNICI (Programi i cene)

U ponudi su trenutno individualni programi. Za dodatne informacije kontaktirajte agenciju.

Hoteli

App l Altineige 3*

(Rhone-Alpes)
Nalazi se na ulazu u mesto Val Thorens, neposredno uz staze i ski liftove. (više)
App la Silveralp 3*

(Rhone-Alpes)
U južnom delu Val Thorens-a, 100 m od ski liftova i prodavnica. (više)
App le Valset 3*

(Rhone-Alpes)
Nalazi se na ulazu u Val Thorens, neposredno uz stazu Goitschell, sa lepim pogledom na živopisni pejzaž. (više)
Residence le Cheval Blanc 3*

(Rhone-Alpes)
Nalazi se u mirnom delu mesta Val Thorens, u sklopu kompleksa Montana Village koji ima direktan izlaz na skijašku stazu. (više)

Apartmani

Residence Montana Plein Sud 5*

(Les Trois Vallees)
Nalazi se u mirnom delu mesta Val Thorens, u okviru kompleksa Montana Village koji ima direktan izlaz na skijašku stazu. (više)
Residence Village Montana 4*

(Les Trois Vallees)
Nalazi se u mirnom delu mesta Val Thorens, u okviru kompleksa Montana Village koji ima direktan izlaz na skijašku stazu. (više)

Najprestižnije skijalište u Francuskoj je i najviši skijaški centar u Evropi i najveći uređeni skijaški prostor na svetu!

Val Thorens 2017 / 2018 | Skijanje Francuska

Val Thorens, pored Les Menuires-a, pripada dolini Belleville i predstavlja najprestižnije francusko skijalište i najviši skijaški centar Evrope. Zahvaljujući glečeru Aiguille de Peclet (3.562 mnv) zimska sezona traje do sredine maja. Lokalne vlasti su ovaj fascinantni glečer učinile još veličanstvenijim postavljanjem noćnog osvetljenja.

Istorija Val Thorens–a

Skijalište je pre četiri decenije osnovao Pierre Schnebelen, investitor i izvođač radova, uz veliku podršku čelnih ljudi doline Belleville i za javnost je otvoreno 18. decembra 1971. godine. Izgradnjom gondole Caron koja vozi na vrh Cime Caron, Val Thorens izbija na vodeće mesto skijališta Francuske.

Zanimljivosti Val Thorens-a

Odabrani svetski stručnjaci ustanovili su 2013. godine World Ski Awards, zamišljene kao Oscare za razne oblasti zimskog turizma. Val Thorens je ovu prestižnu nagradu dobio za 2014. i 2016. godinu.

Kako je u Val Thorensu sve podređeno skijašima, napravljene su uske, ograđene snežne staze koje idu paralelno sa ulicama i nigde nemaju prekid, već na raskrsnicama imaju mostiće kako bi skijaši nesmetano stigli na odredište na skijama.

U cilju očuvanja prirode i klimatskih uslova u Val Thorens-u važe vrlo stroga pravila za saobraćaj. Vozači automobila moraju izdvojiti veću sumu novca kako bi ušli u naselje, dok je autobusima limitirano vreme boravka u naselju na dva sata. Jedini problem predstavlja nemogućnost širenja mesta i izgradnje novih objekata, zbog čega su cene smeštaja svake godine u porastu.

Ski centar Val Thorens

Skijaški centar Les 3 Vallees: Courchevel, Meribel i Belleville, sa ukupno 600 km staza povezanih sa 200 žičara, kapaciteta od oko 300.000 skijaša čine najveći uređeni skijaški prostor na svetu. Najduža staza je duga 12 km sa visinskom razlikom od 1400 m, a najteža staza duga je 6 km. Ne zaboravite da bukirate Ski pass za Val Thorens.

Zabava u Val Thorens-u

Osim vrhunskog skijanja u ponudi su i mnogobrojni sportski sadržaji (sportski centar sa bazenom, saunom, đakuzijem i terenima za razne sportove). Brojni apres ski barovi će vas zadržati u ski opremi dugo posle skijanja, a u noćnim satima, lako ćete utrošiti vreme i novac u tematskim klubovima ili restoranima sa živom muzikom i raznim "happy hour" ponudama.

Ponuda hotela i apartmana u Val Thorens-u

Agencija Odeon World Travel izdvaja iz ponude sledeće hotele i apartmane:

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel