Zima / Skijanje | ODEON WORLD TRAVEL

KRONPLATZ  /  CENOVNICI (Programi i cene)

Hoteli

Bologna 3*


Hotel se nalazi na odličnoj lokaciji, pored glavne pešačke ulice, 3 km od Kronplatza. Udaljenost od ski staza u mestu Riscone je 3 km, a ski bus stanica se nalazi na oko 20m od hotela. (više)
Krondlhof 3*


Hotel se nalazi u mestu Riscone, 1,5 km od Brunika, 100 m od stanice ski busa, 600m od skijališta. (više)
Schonblick 4*

Riskon
Smešten u podnožju planine jedan je od najluksuznijih hotela ove regije. Do gondole udaljene 700 m od hotela organizovan je prevoz ski bus-om. (više)
Stocker 3*


Hotel se nalazi 200m od centra mesta Campo Tures, 14km od Brunica. Ispred hotela nalazi se stanica ski busa. (više)

Kronplatz se nalazi na dvojezičnom području i predstavlja idealnu mešavinu italijanskog šarma i austrijske uređenosti

Kronplatz 2017/2018 | Skijanje Italija

Kronplatz se nalazi na dvojezičnom području i predstavlja idealnu mešavinu italijanskog šarma i austrijske uređenosti.

Kronplatz, odnosno Plan de Corones, prostire se celom površinom istoimene planine u samom središtu regije Dolomiti Superski, na nadmorskoj visini od 975m, a najviši vrh doseže do 2275m. Ime je dobio po obliku planina koje dominiraju krajolikom, koje podsećaju na petlovu krestu pa je petao i zaštitni znak skijališta. Najpoznatije mesto i centar regije je srednjevekovni grad Brunico. 2009. godine proglašen je najboljim malim gradom za život u Italiji.

Brunico Kronplatz

Ono što svaki posetilac prvo primeti je prelepi zamak koji se nalazi na brdu iznad grada. On je dom jednog od nekoliko muzeja čuvenog alpiniste Reinholda Messnera, rodom iz Južnog Tirola, posvećen je planinskim narodima sveta. Još jedan muzej Reinholda Messnera, posvećen istoriji planina i velikim planinskim vencima u svetu, nalazi se na vrhu skijališta Kronplatz, na platou, samo nekoliko koraka od izlazne stanice gondole. Jedna od znamenitosti grada Brunica je prelepa pešačka zona Via Centrale-Stadtgaase – prepuna prodavnica, kafića i restorana. Brunico je poznat i po božićnom vašaru koji se održava tokom decembra.

Pored Brunica koji je jedini veći grad u okolini druga poznatija mesta u regiji Kronplatz su San Vigilio, Terento, Valdaora-Olang i idilična Valle Anterselva-Antholzertal koja je poznati centar za nordijsko skijanje i domaćin Svetskog kupa u bijatlonu.

Udaljenost Kronplatz

Kronplatz je od Beograda udaljen oko 800km. Najčešće put vodi preko Slovenije i Austrije, ali se isto tako može doći autoputem preko Trsta.

Skijalište Kronplatz

Skijalište Kronplatz se prostire na visini od 975 do 2275 m nadmorske visine. Sa vrha skijališta staze se prostiru na tri strane ka mestima Brunico, San Viglio i Valdaora-Olang. Ukupna dužina staza iznosi 116km koje opslužuju 33 ski lifta. Kronplatz je inače i u evropskim okvirima poznat po modernoj infrastrukturi. Skijalištem dominiraju gondole kojih ima čak 21, dok ostatak čine moderni četvorosedi ili šestosedi uglavnom sa sistemom grejanja i haubama za slučaj lošeg vremena. Na Kronplatzu vučnica gotovo i da nema, svega ih je nekoliko po okolnim mestima koja nisu spojena sa glavnim delom skijališta.

Pored modernih liftova, Kronplatz je poznat i po najsavremenijem sistemu za veštačko osnežavanje. Skijalište raspolaže sa 500 topova za veštački sneg koji omogućavaju da se ovde sezona otvara krajem novembra iako prirodnog snega često nema ni malo. Staze su 100% pokrivene sistemom za veštačko osnežavanje. Veštački sneg je odličnog kvaliteta, da je gotovo nemoguće primetiti razliku između njega I prirodnog snega. Ono što je karakteristično za Kronplatz su besprekorno sređene, duge i široke staze. Skoro svaka staza je široka par stotina metara i dugačka preko kilometar, dok su staze koje se spustaju sa vrha u dolinu dugačke i preko 5km. Kronplatz ima i jedan od najmodernijih snow parkova na visini od 2230m nadmorske visine.

Smeštaj Kronplatz

Smeštaj je najbolje naći u okolini neke od tri polazne stanice gondola koje izvlače na vrh skijališta, Brunico, San Vigilio ili Valdaora. Ukoliko ste smešteni u okoliki San Viglia možete kombinovati skijanje na Kronplatzu sa skijalištima Sella Ronde (Alta Badia, Val di Fassa, Val Gardena i Arabba).

Nakon dana provedenog na skijalištu možete se opustiti u odličnim restoranima gde se prepliću italijanska i austrijska kuhinja.

Slike: Kronplatz

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5442 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel