Zima / Skijanje | ODEON WORLD TRAVEL

STARA PLANINA  /  CENOVNICI (Programi i cene)

U ponudi su trenutno individualni programi. Za dodatne informacije kontaktirajte agenciju.

Hoteli

SP Hotel Stara Planina 4*

Stara Planina
Nalazi se na 20 m od ski staze i gondole, na jednom od najlepših mesta Stare planine, Jabučkom ravništu, na 1.350m. (više)

Stara planina je najveća planina u istočnoj Srbiji, visokoplaninski masiv koji se prostire kao prirodna granica prema Bugarskoj

Stara Planina skijanje 2017/2018

Stara Planina, visokoplaninski masiv, najveći u istočnoj Srbiji, prostire se kao prirodna granica prema Bugarskoj. Stara planina nosi i drugo ime - Balkan, zapravo je Balkansko poluostrvo dobilo naziv po ovoj planini. Prirodne lepote, strme padine, oštri usponi, mnoštvo vodopada, polja raznolikog šumskog voća, bogate i visoke šume su veliki potnecijal za razvoj različitih oblika turizma u ovom delu Srbije. Od Beograda je udaljena 330 km, a od Niša 110 km. Stara planina je gotovo pet meseci godišnje pod snegom.

Skijalište Stara Planina

Nadmorska visina na kojoj se prostire, od 1.100 i 1.900 m, ima odličan potencijal za izgradnju dugih staza za alpsko skijanje. Babin zub, sa vrhom nadmorske visine 1.758 m jedan je od najlepših krajolika Stare planine i predstavlja zaštićeni prirodni rezervat. Sadržaj skijaškog centra Stara Planina čine četvorosed Konjarnik, kapaciteta 1.400 skijaša na sat, četvorosed Babin Zub, kapaciteta 2.400 skijaša na sat, 2 ski lifta i dečiji ski vrtić sa pokretnom trakom.

Na lokaciji Jabučko ravnište nalazi se prva gondola u Srbiji. Osmosedna gondola prevozi skijaše od hotela u dalji sistem žičara i staza. Više od 13 km odlično uređenih staza (4 plave, 3 crvene i 2 crne staze), različitih težina, pripremljene su za skijaše svih kategorija. Za ljubitelje ekstremnijih sportova, obezbeđena je staza za slobodnu vožnju. U ski centru Stara planina izgrađen je sistem za veštačko osnežavanje, kako bi, i u slučaju nedostatka prirodnog snega, posetioci centra mogli da uživaju u zimskim sportovima.

Ski centar Stara Planina je namenjen, pre svega, ljubiteljima skijaških sportova i kvalitetnog skijanja u okruženju neizmerne lepote i netaknute prirode ali i gostima koji ne skijaju a uživaju u zimskim čarima - na raspolaganju je veliki broj aktivnosti i mogućnosti odmora i zabave u savremeno opremljenom hotelskom Welness & Spa centru. U podnožju Stare Planine putnicima su na raspolaganju etno restorani domaće izvorne trpeze lokalnih specijaliteta I domaćih pića ovog kraja Srbije.

Hotel na Staroj Planini

Ponudu aranžmana za zimovanje 2017/2018 u Srbiji, na Staroj Planini, agencija Odeon World Travel, u ponudi ima Hotel Stara Planina 4*, na samoj ski stazi i sa odličnim welness & spa centrom, na jednom od najlepših mesta Stare planine, na Jabučkom ravništu.

Slike: Stara Planina

LAST MINUTE newsletter (e-mail):
1€ = 120.5974 RSD
Odeon World Travel
© 2018 Odeon World Travel